ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν η Fraport ανέκρουσε πρύμναν

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Την επό­με­νη εβδο­μά­δα ανα­μέ­νε­ται να έρ­θουν στε­λέ­χη της Fraport στη Ρόδο για να υπο­δεί­ξουν στους του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες τους χώ­ρους στους οποί­ους μπο­ρούν να δια­τη­ρούν τα σταντ τους για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των πε­λα­τών τους. Μέχρι τότε τα του­ρι­στι­κά πρα­κτο­ρεία θα συ­νε­χί­σουν να λει­τουρ­γούν όπως και πριν.

Μετά τη με­γά­λη ανα­στά­τω­ση που προ­κά­λε­σε η αιφ­νί­δια απο­μά­κρυν­ση των σταντ από το χώρο αφί­ξε­ων και το άνευ προη­γου­μέ­νου κομ­φού­ζιο στη λει­τουρ­γία του αε­ρο­δρο­μί­ου, η Fraport ανέ­κρου­σε πρύ­μναν.

Ση­μειώ­νε­ται ότι το από­γευ­μα της Δευ­τέ­ρας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην αί­θου­σα του Επι­με­λη­τη­ρί­ου γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση των του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων προ­κει­μέ­νου να παρ­θούν απο­φά­σεις σχε­τι­κά με την αντι­με­τώ­πι­ση του προ­βλή­μα­τος που προ­έ­κυ­ψε. Όπως χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά δή­λω­σαν οι επαγ­γελ­μα­τί­ες, κα­νείς δεν αρ­νεί­ται να πλη­ρώ­σει στη Fraport το αντί­τι­μο που ζητά, θα πρέ­πει όμως να υπο­δεί­ξει τους χώ­ρους στους οποί­ους μπο­ρούν τα πρα­κτο­ρεία να έχουν τα σταντ τους, ώστε να εξυ­πη­ρε­τούν τους πε­λά­τες τους χωρίς προ­βλή­μα­τα.

«Ξε­κα­θα­ρί­ζου­με ότι δεν είναι οι­κο­νο­μι­κό το θέμα. Δεν έχου­με καμία κό­ντρα με­τα­ξύ μας και με τη Fraport. Το μόνο που ζη­τά­με, είναι να μας υπο­δεί­ξουν τους χώ­ρους στους οποί­ους μπο­ρού­με να έχου­με τα σταντ μας», δή­λω­σε στη «δη­μο­κρα­τι­κή» ο πρό­ε­δρος της Ένω­σης Του­ρι­στι­κών Γρα­φεί­ων, κ. Κώ­στας Κα­τσί­βας.

Στο με­τα­ξύ, μετά τη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση, η Fraport ενη­μέ­ρω­σε για την επί­σκε­ψη των στε­λε­χών της στη Ρόδο, οπότε τα πνεύ­μα­τα ηρέ­μη­σαν προς το παρόν. Σύμ­φω­να με όλα όσα έχουν γίνει γνω­στά, η Fraport ζητά για κάθε τρο­χή­λα­το σταντ (booth) το ποσό των 2.500 πε­ρί­που ως μί­σθω­μα (για όλη τη σεζόν). Είχε ζη­τή­σει μά­λι­στα από την Ένωση των του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων να ρυθ­μί­σει τα δια­δι­κα­στι­κά για την απο­δο­χή της σύμ­βα­σης και την εί­σπρα­ξη από κάθε γρα­φείο του οφει­λό­με­νου ποσού.

Είχαν προη­γη­θεί στις 17 Μαΐου και στις 15 Ιου­νί­ου 2018 συ­να­ντή­σεις στην Αθήνα και στη Ρόδο αντί­στοι­χα με εκ­προ­σώ­πους της το­πι­κής Ένω­σης του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων με βα­σι­κό θέμα τον ορι­σμό ενός πλαι­σί­ου συ­νερ­γα­σί­ας για την πα­ρα­μο­νή των σταντ στην αί­θου­σα αφί­ξε­ων.

Κι ενώ ακόμη οι του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες δεν είχαν κα­τα­λή­ξει σε κά­ποια συ­γκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση, η εται­ρεία, χωρίς καμία άλλη προει­δο­ποί­η­ση, προ­έ­βη στην έξωσή τους από το χώρο αφί­ξε­ων.

Αυτό με το οποίο δεν συμ­φω­νούν οι του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες, είναι η απαί­τη­ση της Fraport, να βγουν όλα τα σταντ τους εκτός του αε­ρο­δρο­μί­ου σε ένα χώρο μόλις 78 τε­τρα­γω­νι­κών μέ­τρων!

Ου­σια­στι­κά, η εται­ρεία ζητά από τα πρα­κτο­ρεία να εξυ­πη­ρε­τούν τους του­ρί­στες στο πε­ζο­δρό­μιο, αφού αυτός ο εξω­τε­ρι­κός χώρος δεν επαρ­κεί για όλα τα τρο­χή­λα­τα σταντ. Τις μέρες και ώρες αιχ­μής η εξυ­πη­ρέ­τη­ση των του­ρι­στών, θα είναι αδύ­να­τη και θα δη­μιουρ­γεί­ται το αδια­χώ­ρη­το στο αε­ρο­δρό­μιο, όπως συ­νέ­βη και αμέ­σως μετά την «έξωση». Πλέον ανα­μέ­νε­ται εάν η Fraport έχει κά­ποιες εναλ­λα­κτι­κές προ­τά­σεις.

Εάν αυτές ικα­νο­ποιούν τους επαγ­γελ­μα­τί­ες πολύ πι­θα­νόν να απο­δε­χθούν τη σύμ­βα­ση που θα προ­τεί­νει η Fraport.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.