ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα «εισβολή» τσιγγάνων στην πόλη της Ρόδου!

Μαίρη Φώτη 2 λεπτά ανάγνωση
ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ

Από­βα­ση έχουν κάνει στο νησί της Ρόδου και πάλι οι αθίγ­γα­νοι, που έχουν κα­τα­λά­βει – ως εί­θι­σται – δη­μό­σιους χώ­ρους ακόμα και στο κέ­ντρο της πόλης!

Χθες, νωρίς το πρωί, στή­θη­κε ακόμα μια με­γά­λη επι­χεί­ρη­ση απο­μά­κρυν­σης ει­σα­γό­με­νων αθίγ­γα­νων από το πάρκο της οδού Βύ­ρω­νος αλλά και από το πάρκο του Αγίου Δη­μη­τρί­ου, όπου είχαν κα­τα­σκη­νώ­σει τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες, στή­νο­ντας ολό­κλη­ρο νοι­κο­κυ­ριό.

Η επι­χεί­ρη­ση στα υπό κα­τά­λη­ψη πάρκα στή­θη­κε στις 06.00 χθες το πρωί, για την απο­μά­κρυν­ση από το δη­μό­σιο κτή­ριο του πάρ­κου του Αγίου Δη­μη­τρί­ου ενός ζευ­γα­ριού Ρομά που είχε πα­ρα­βιά­σει τις κλει­δα­ριές και από το πάρκο Βύ­ρω­νος των γυ­ναι­κό­παι­δων, εκ των οποί­ων τα παι­διά ήταν από ενός έως πέντε ετών, συ­νο­λι­κά 10 στον αριθ­μό!

Η «δη­μο­κρα­τι­κή» βρέ­θη­κε στο ση­μείο των επι­χει­ρή­σε­ων που στή­θη­καν από το Δήμο Ρόδου, υπό τον συ­ντο­νι­σμό των κ.κ. Δ. Κα­ρα­τζιά, του προ­έ­δρου της δη­μο­τι­κης κοι­νό­τη­τας Ροδου Μίλ­του Παγκά και των μελών του δ.σ. της κοι­νό­τη­τας,  Κ. Στυ­λια­νού και Γ. Μπε­λι­γρά­δη και υπό την επο­πτεία αν­δρών της αστυ­νο­μί­ας, προ­κει­μέ­νου να απο­τρα­πούν έκτρο­πα που έχουν ση­μειω­θεί στο πα­ρελ­θόν.

Από το πάρκο της οδού Βύ­ρω­νος, ση­μείο από το οποίο περ­νούν κα­θη­με­ρι­νά εκα­το­ντά­δες του­ρί­στες για να μπουν στην Παλιά Πόλη, που με­τα­τρά­πη­κε σε τσιγ­γα­νο­μα­χα­λά όπως απο­τυ­πώ­νε­ται στις φω­το­γρα­φί­ες που δη­μο­σιεύ­ει σή­με­ρα η «δ», απο­μα­κρύν­θη­καν όλα τα υπάρ­χο­ντα των τσιγ­γά­νων που κατά την προ­σφι­λή τους μέ­θο­δο, βρή­καν εκεί κα­τα­φύ­γιο, παρά τις προει­δο­ποι­ή­σεις της δη­μο­τι­κής αρχής.

Τα συ­νερ­γεία του Δήμου απο­μά­κρυ­ναν την πρα­μά­τεια των ει­σα­γό­με­νων Ρομά που έρ­χο­νται κάθε χρόνο στη Ρόδο για να βγά­λουν… με­ρο­κά­μα­το στη διάρ­κεια της σεζόν, στή­νο­ντας τσα­ντί­ρια και πρό­χει­ρους κα­ταυ­λι­σμούς ακόμα σε κε­ντρι­κά ση­μεία της πόλης.

Οι πε­ρί­οι­κοι, όπως πε­ριέ­γρα­ψαν στην «δ», κάθε κα­λο­καί­ρι τρα­βούν των παθών τους τον τά­ρα­χο αφού οι τσιγ­γά­νοι, έρ­χο­νται στη Ρόδο και γνω­ρί­ζουν ήδη για το πάρκο του Αγ. Δη­μη­τρί­ου, όπου εγκα­θί­στα­νται μόλις πα­τή­σουν το πόδι του και πέρα από τα θέ­μα­τα υγιει­νής που προ­κύ­πτουν, η οχλα­γω­γία είναι τε­ρά­στια κυ­ρί­ως τις βρα­δι­νές ώρες, με απο­τέ­λε­σμα όλη η γει­το­νιά να βρί­σκε­ται στο πόδι μέχρι να ξη­με­ρώ­σει!

Όπως λένε, οι αγα­να­κτι­σμέ­νοι κά­τοι­κοι και των δύο πε­ριο­χών, είναι απα­ραί­τη­το τα πάρκα να ελέγ­χε­ται από αστυ­νο­μι­κούς σε τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα, αφού είναι σύ­νη­θες το φαι­νό­με­νο, αμέ­σως μετά τις επι­χει­ρή­σεις απο­μά­κρυν­σης των ΡΟΜΑ, μέσα σε λίγα 24ωρα αυτοί επα­νέρ­χο­νται, στή­νο­ντας από την αρχή τσιγ­γα­νο­μα­χα­λά, με τη βο­ή­θειά ομό­φυ­λών τους από τον κα­ταυ­λι­σμό του Κο­ρα­κό­νε­ρου.

Το σκη­νι­κό είναι ίδιο και απα­ράλ­λα­χτο στα τε­λευ­ταία χρό­νια, αφού το φαι­νό­με­νο της από­βα­σης των ΡΟΜΑ στη Ρόδο όχι μόνο δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­στεί αλλά διευ­ρύ­νε­ται, λόγω της αύ­ξη­σης της του­ρι­στι­κής κί­νη­σης και της απο­ψί­λω­σης των ελεγ­κτι­κών μη­χα­νι­σμών.

Κατά την περ­σι­νή του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, οι κα­ταγ­γε­λί­ες επι­σκε­πτών που έπε­σαν θύ­μα­τα επι­τή­δειων τσιγ­γά­νων, πήραν μορφή χιο­νο­στι­βά­δας, με τα πε­ρισ­σό­τε­ρα πε­ρι­στα­τι­κά κλο­πής να κα­τα­γρά­φο­νται εντός των τει­χών της Πα­λιάς Πόλης.

Και φέτος, πά­ντως όπως και πέ­ρυ­σι, η σεζόν ανα­μέ­νε­ται να κυ­λή­σει με τα γνω­στά προ­βλή­μα­τα να πα­ρα­μέ­νουν ανοι­κτά, αφού ο πε­ριο­ρι­σμέ­νος αριθ­μός δη­μο­τι­κών υπαλ­λή­λων που πραγ­μα­το­ποιούν τους ελέγ­χους, σε συν­δυα­σμό με την υπο­στε­λέ­χω­ση της Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Δω­δε­κα­νή­σου, δεν επι­τρέ­πουν την αντι­με­τώ­πι­ση και την επί­λυ­σή τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.