ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Επίσκεψη στην Παστίδα των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων παιδεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
455

Συμ­με­το­χή στην Λα­ο­γρα­φι­κή Πα­ρά­στα­ση «Από τον Χαρ­τα­ε­τό στο Χρι­στός Ανέ­στη»

Ο Πο­λι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Πα­στί­δας Ρόδου «Κα­μά­ρι» και ο Σύλ­λο­γος Γυ­ναι­κών Πα­στί­δας υπο­δέ­χθη­καν το πρωί της Πα­ρα­σκευ­ής 30/03/2018 τα Εκ­παι­δευ­τή­ρια Ρο­δί­ων Παι­δεία και πιο συ­γκε­κρι­μέ­να την Γ’ και την Ε’ Δη­μο­τι­κού με συ­νο­δούς τους εκ­παι­δευ­τι­κούς Ζα­φει­ρί­ου Σταύ­ρο, Μυ­λω­νο­πού­λου Χρυ­σάν­θη και Στα­χί­κα Μάρθα.

Τα παι­διά μετά τον εκ­κλη­σια­σμό και την Θεία Κοι­νω­νία που έλα­βαν στον Ι.Ν.Αγίου Νι­κο­λά­ου από τον Αι­δε­σι­μό­τα­το Μα­κά­ριο, ξε­να­γή­θη­καν στο Πα­ρα­δο­σια­κό & Λα­ο­γρα­φι­κό Σπίτι Πα­στί­δας του Πο­λι­τι­στι­κού Συλ­λό­γου Πα­στί­δας «Κα­μά­ρι» και στο Εκ­θε­τή­ριο της Εκ­κλη­σί­ας με πε­ρι­η­γη­τή τον Ιερέα του Ναού.

Μπαί­νο­ντας στην Εκ­κλη­σία και μπρο­στά από το Ιερό στον χώρο όπου κάθε χρόνο γί­νε­ται η Ανα­πα­ρά­στα­ση των Παθών την Μ.Πέμ­πτη από το «Κα­μά­ρι», τους πε­ρί­με­ναν Ρω­μαί­οι στρα­τιώ­τες.

Εκεί τα παι­διά έμα­θαν για το συ­γκε­κρι­μέ­νο έθιμο που λαμ­βά­νει χώρα στην Πα­στί­δα για πάνω από 25 χρό­νια από τον Πο­λι­τι­στι­κό Σύλ­λο­γο της Πα­στί­δας και για την ιστο­ρία του Ιερού Ναού Αγίου Νι­κο­λά­ου Πα­στί­δας,

Στο τέλος μοι­ρά­στη­καν ανα­μνη­στι­κά από τον Σύλ­λο­γο Γυ­ναι­κών Πα­στί­δας και από την Εκ­κλη­σία καθώς και τα πα­ρα­δο­σια­κά «Λα­ζα­ρά­κια».

Εκ μέ­ρους των Συλ­λό­γων και της Εκ­κλη­σί­ας που υπο­δέ­χθη­καν και ξε­νά­γη­σαν τα παι­διά ήταν ο Αι­δε­σι­μό­τα­τος Μα­κά­ριος, από τον Σύλ­λο­γο Γυ­ναι­κών Πα­στί­δας η Πρό­ε­δρος Αυ­γε­νι­κού Δέ­σποι­να και η Γραμ­μα­τέ­ας Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου-Θε­ο­δώ­ρου Γε­ωρ­γία και από το «Κα­μά­ρι» ο Πρό­ε­δρος Σια­λούπ Ιωσήφ, η Τα­μί­ας Κα­τσίλ­λη Ελένη και το Μέλος του Δ.Σ. Σα­λα­κε­νός Σταύ­ρος.

Ρω­μαί­οι στρα­τιώ­τες ήταν οι:

Αυ­γε­νι­κού Θε­ό­δω­ρος, Μεϊ­μά­ρης Γε­ρά­σι­μος, Μπάρ­κας Λε­ω­νί­δας και Πάτ­τας Ιορ­δά­νης.

Την ίδια ημέρα το βράδι ο Πο­λι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Πα­στί­δας «Κα­μά­ρι» συμ­με­τεί­χε στην Πα­σχα­λι­νή Λα­ο­γρα­φι­κή πα­ρά­στα­ση που συν­διορ­γά­νω­σαν ο Δη­μο­τι­κός Ορ­γα­νι­σμός Πο­λι­τι­σμού Αθλη­τι­σμού Ρόδου και Οι Ομά­δες «Ελένη» με τίτλο «Από τον Χαρ­τα­ε­τό στο Χρι­στός Ανέ­στη» στη­ρί­ζο­ντας το έργο της Ιεράς Μονής «ΘΑΡΡΙ».

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να Ρω­μαί­οι στρα­τιώ­τες πήραν μέρος στο τε­λε­τουρ­γι­κό της Με­γά­λης Πέμ­πτης της εν λόγω εκ­δή­λω­σης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.