Στη σύλληψη ενός 64χρονου κατοίκου Ρόδου, που πάσχει από ψυχωσικές διαταραχές, μετά τον πρόσφατο άδικο χαμό σε ατύχημα του γιου του, προέβησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου διότι εισήλθε περί ώραν 11.45 κρατώντας τσεκούρι στη ΔΟΥ Ρόδου διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του εχορηγείτο φορολογική ενημερότητα.
Ο 64χρονος απαιτούσε να διορθωθούν λάθη στην φορολογική του αξιολόγηση ζητώντας από υπάλληλο να του χορηγήσει άμεσα φορολογική ενημερότητα!
Στο ένα του χέρι κρατούσε ένα τσεκούρι τυλιγμένο σε εφημερίδα.
Οι αστυνομικοί τον δέσμευσαν και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για παράνομη οπλοφορία και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.
Με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου και μετά από ανθρώπινη αξιολόγηση του περιστατικού από τον Υποδιοικητή του ΑΤ Ρόδου κ. Θέμη Καλαμάτα ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε σε ψυχίατρο για τα περαιτέρω.
Xθες το απόγευμα ο σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου με ανοιχτή επιστολή του διαμαρτύρεται γιατί οι φορολογούμενοι στρέφουν την οργή τους κατά των εφοριακών και επισημαίνει ότι… «οι εφοριακοί είναι υπάλληλοι, που εφαρμόζουν νόμους. Είμαστε αυτοί που πρώτοι δοκιμάσαμε τα μέτρα του μνημονίου, με μειώσεις έως και 50% στους μισθούς μας».
Ο σύλλογος καλεί τους φορολογούμενους να στρέψουν την οργή τους στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία… «που είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που επικρατεί».







