Διεξήχθησαν χθες οι φοιτητικές εκλογές

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για να εκλέξουν νέες διοικήσεις στους συλλόγους τους.

Οι παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές είναι η ΠΑΣΠ, η ΔΑΠ, η Πανσπουδαστική Κίνηση και η ΕΑΑΚ.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα.
Τα αποτελέσματα των εκλογών, αναμένονταν να εκδοθούν αργά χθες τη νύχτα, όπως δήλωσαν οι φοιτητές.
Χθες το πρωί πάντως η προσέλευση των σπουδαστών δεν ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που δεν ανησύχησε όμως ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων.
Στις τάξεις των φοιτητών όμως επικρατούσε ανησυχία, για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η παρατεταμένη ακυβερνησία στη χώρα.
«Οι φοιτητές ξέρουν να επιλέξουν ποιοι θα πρέπει να τους αντιπροσωπεύουν και τι θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Πιστεύω ότι θα δώσουν ένα μήνυμα σταθερότητας, σε μια περίοδο που η χώρα μας βαδίζει σε ένα μονοπάτι που είναι δύσβατο», δήλωσε ο κ. Γ. Λάβδας εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που πρόσκειται στη ΝΔ.
«Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια, το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της κοινωνίας μας. Οφείλουμε να δώσουμε ως νέοι μια ξεκάθαρη απάντηση τόσο στα φαινόμενα αναξιοκρατίας και διαπλοκής που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στα ζητήματα που προβληματίζουν το σύνολο της κοινωνίας, όπως η οικονομική κρίση και η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. Είμαστε η γενιά που θέλει να διαμορφώσει νέους όρους και νέους ρυθμούς λειτουργίας της κοινωνίας. Στόχος μας είναι ένα φοιτητικό κίνημα ζωντανό, που θα διαθέτει συγκροτημένα συλλογικά όργανα, τα οποία θα εκφράζουν τη βούληση των φοιτητών και θα παρεμβαίνουν αποτελεσματικά», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ανδρεαδάκης, εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
«Οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η προσέλευση χθες το πρωί, δεν ήταν μεγάλη. Αυτό όμως συμβαίνει πάντα. Εμείς καλέσαμε τους φοιτητές να λάβουν υπόψη τις προοπτικές που έχουν για το μέλλον και να κάνουν τις επιλογές τους. Να εξετάσουν όσα έγιναν από τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα και τι θα πρέπει να συμβεί στο εξής για το καλό όλων μας», δήλωσε ο κ. Αλέξης Κωτσαδάμ εκπρόσωπος της παράταξης «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασία».
Ο κ. Κωτσαδάμ τόνισε πως είχε προταθεί να μην γίνουν την τρέχουσα περίοδο οι φοιτητικές εκλογές αλλά αργότερα προκειμένου να κάνουν καλύτερα τις επιλογές τους οι σπουδαστές.

«Επρεπε να λάβουν σοβαρά όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Κωτσαδάμ.
«Οι φοιτητικές εκλογές για μας είναι μια μάχη με την οποία θα πρέπει να φανεί η απαξίωση των παρατάξεων του μνημονίου. Οι μεταρρυθμίσεις που υφίσταται η χώρα μας είναι η ξεκάθαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του λαού κόντρα στα μέτρα αυτά με την καταβαράθρωση του δικομματισμού», δήλωσε η κ. Βαλεντίνα Ζυγγιρίδου εκπρόσωπος της παράταξης ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση).