ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώος o Αμβρόσιος για άρθρο μίσους-Νέο παραλήρημα στην απολογία του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αμβρόσιος

Αμε­τα­νό­η­τος εμφα­νί­στηκε σήμερα ο Μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των και Αιγια­λείας Αμβρό­σιος, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ξανά υβρι­στικά λόγια κατά των ομο­φυ­λό­φι­λων στη δίκη του για κατά­χρηση εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος και δημόσια υπο­κί­νηση βίας ή μίσους. Λίγο αργό­τερα, το δικα­στή­ριο τον έκρινε αθώο

Ο Αμβρό­σιος οδη­γή­θηκε στο εδώλιο μετά από μήνυση που υπέ­βα­λαν ενα­ντίον του εννέα πολίτες, λόγω κει­μέ­νου που είχε γράψει ο ίδιος και προ­έ­τρεπε σε βία εις βάρος των ομο­φυ­λό­φι­λων.

Το Antivirus Magazine παρα­κο­λού­θησε τη δίκη και συγκέ­ντρωσε κάποιες από τις πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κές φράσεις που είπε κατά την απο­λο­γία του ο Μητρο­πο­λί­της:

  • Με αφορμή τα Pride και μία χαρα­κτη­ρι­στική φωτο­γρα­φία του είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυ­μέ­νος παπάς είπε:«Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρη­σι­μο­ποιούσα να ξεμπερ­δεύ­ουμε.»
  • «Θεωρώ μεγάλη τιμή που είμαι σ´αυτή τη θέση.»
  • «Η ιερά Σύνοδος πρόδωσε την εκκλη­σία σ´αυτό το θέμα.»
  • «Έχω υπο­χρε­ώ­σεις και δικαιώ­ματα. Έχω μια κου­βέ­ντα και οφεί­λουν να τη σεβα­στούν.»
  • «Οι ομο­φυ­λό­φι­λοι δεν είναι δημιουρ­γή­ματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώ­μα­λους.»
  • «Οι ομο­φυ­λό­φι­λοι δεν είναι παιδιά του Θεού. Γίνο­νται δεκτά μόνο αν μετα­νοιώ­σουν.»
  • «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαί­νε­ται.»
  • «Ο νόμος που έκανε η πολι­τεία, για την ανα­γνώ­ριση της ομο­φυ­λο­φι­λίας, είναι λάθος με βάση το νόμο του Θεού.»
  • «Εγώ μιλάω γι’ αυτούς που είναι στην Εκκλη­σία. Οι άλλοι δε με απα­σχο­λούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»
  • «Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη κι έλεγα να μην τους πλη­σιά­ζουν, θα μου έκαναν μήνυση;»
  • «Το θέμα μου είναι η ομο­φυ­λο­φι­λία, που αγγίζει έμμεσα τους ομο­φυ­λό­φι­λους. Αυτοί έχουν το πρό­βλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μετα­φο­ρικό, δηλαδή περι­φρο­νεί­στε τους. Το χρη­σι­μο­ποιούμε σαν έκφραση, σα να λέω στη συνή­γορο «Φτου σου κοπέλα μου, κούκλα είσαι» .

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.