ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας: Αύξηση των Ευρωπαίων επιβατών το 2017

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Σύμφωνα με έρευνα της Διε­θνούς Ένωσης Κρουα­ζιέ­ρας (CLIA), η ευρω­παϊκή αγορά κρουα­ζιέ­ρας έχει αυξηθεί σημα­ντικά, με περισ­σό­τε­ρους από 6,9 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες, σημειώ­νο­ντας δηλαδή αύξηση κατά 2,5% σε σύγκριση με το 2016. Η ευρω­παϊκή κρουα­ζιέρα ανα­πτύσ­σε­ται σταθερά τα τελευ­ταία δέκα χρόνια, με πρω­το­πό­ρες τις αγορές της Γερ­μα­νίας, του Ηνω­μέ­νου Βασι­λείου και της Ιρλαν­δίας.

Η Γερ­μα­νία σημεί­ωσε τη μεγα­λύ­τερη άνοδο της τάξης του 8,5%, κατα­γρά­φο­ντας ρεκόρ επι­βα­τών, με σχεδόν 2,2 εκα­τομ­μύ­ρια. Το Ηνωμένο Βασί­λειο και η Ιρλαν­δία σημεί­ω­σαν αύξηση κατά 0,5%, με περισ­σό­τε­ρους από 1,95 εκα­τομ­μύ­ρια επι­βά­τες, συνο­λικά. Αντί­στοιχα, η Ιταλία σημεί­ωσε αύξηση 2,5%, με περίπου 770.000 επι­βά­τες, ενώ η Ισπανία συνέ­χισε για δεύτερη χρονιά την ανοδική της πορεία, παρου­σιά­ζο­ντας αύξηση 6,4%.

Το 75% των Ευρω­παίων ταξι­δεύ­ουν στην Ευρώπη. Το συγκε­κρι­μένο ποσοστό εμφα­νί­ζε­ται ελαφρώς χαμη­λό­τερο σε σύγκριση με τα προη­γού­μενα έτη, λόγω της μείωσης της επι­σκε­ψι­μό­τη­τας στη Μεσό­γειο και της αύξησης στην Καραϊ­βική. Οι μισοί ευρω­παίοι ταξι­διώ­τες κρουα­ζιέ­ρας επι­σκέ­πτο­νται τη Μεσό­γειο και τα Κανάρια Νησιά του Ατλα­ντι­κού, ενώ το 25% επι­λέ­γει τη Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική. Εκτός της Ευρώπης, οι δια­τλα­ντι­κοί και ασια­τι­κοί προ­ο­ρι­σμοί απο­τε­λούν τις κύριες επι­λο­γές για το μεγα­λύ­τερο μέρος του υπό­λοι­που 25% των ευρω­παίων ταξι­διω­τών.

Τα στοι­χεία του 2017 απο­κά­λυ­ψαν, επίσης, ότι υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ του μέσου όρου ηλικίας και της διάρ­κειας της κρουα­ζιέ­ρας – επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι οι επι­βά­τες μεγα­λύ­τε­ρης ηλικίας επι­λέ­γουν κρουα­ζιέ­ρες μεγα­λύ­τε­ρης διάρ­κειας. Οι νεό­τε­ροι επι­βά­τες προ­έρ­χο­νται από την Ιταλία, ενώ οι επι­βά­τες από το Ηνωμένο Βασί­λειο τείνουν να είναι μεγα­λύ­τε­ροι. Οι νεαροί επι­βά­τες απο­λαμ­βά­νουν τη Μεσό­γειο, ενώ η Βαλτική και τα Κανάρια Νησιά επι­λέ­γο­νται περισ­σό­τερο από πιο μεγά­λους σε ηλικία επι­βά­τες.

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.