ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και εισφορών η πρώτη μας προτεραιότητα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Συγκρο­τη­μένο σχέδιο μείωσης φόρων και εισφο­ρών προ­κει­μέ­νου η χώρα να μπει σε τροχιά βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης παρου­σιά­ζει ο πρό­ε­δρος της Νέας Δημο­κρα­τίας, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, με συνέ­ντευξή του στον “Ελεύ­θερο Τύπο” της Κυρια­κής.

Όπως σημειώ­νε­ται στην προ­δη­μο­σί­ευση της συνέ­ντευ­ξης, σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, ο πρό­ε­δρος της ΝΔ δεσμεύ­ε­ται για απο­κλι­μά­κωση των φόρων σε όλες τις επι­χει­ρή­σεις και τους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τίες με ταυ­τό­χρονη εντα­τι­κο­ποί­ηση των ελέγχων, ενώ θέτει ως βασική του προ­τε­ραιό­τητα την απλο­ποί­ηση της δια­δι­κα­σίας αδειο­δό­τη­σης μικρών και μεγάλων επεν­δύ­σεων.

Ο ίδιος δηλώνει ότι ο εκλο­γι­κός νόμος θα αλλάξει αμέσως μετά τις κάλπες, ώστε να μην επι­κρέ­μα­ται ο κίν­δυ­νος της ακυ­βερ­νη­σίας στη χώρα, χαρα­κτη­ρί­ζει “αστεία” τα σενάρια περί δεξιάς παρέν­θε­σης λόγω των προ­ε­δρι­κών εκλογών του 2020, ενώ σημειώ­νει ότι ήδη η Νέα Δημο­κρα­τία κάνει ανοίγ­ματα σε στελέχη από όλους τους πολι­τι­κούς χώρους.

Για τα ελλη­νο­τουρ­κικά επι­ση­μαί­νει ότι κατά τις συνα­ντή­σεις που θα έχει στις ΗΠΑ με Αμε­ρι­κα­νούς αξιω­μα­τού­χους θα ανα­δεί­ξει τα θέματα που έχουν προ­κύ­ψει το τελευ­ταίο διά­στημα στα Υμια, στην Κύπρο και τον Εβρο μετά τη σύλληψη των δύο στρα­τιω­τι­κών μας, ενώ σημειώ­νει ότι οι χει­ρι­σμοί της κυβέρ­νη­σης απο­δεί­χθη­καν ανεύ­θυ­νοι και επι­πό­λαιοι.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις καταγ­γε­λίες για κομ­μα­τι­κές προ­σλή­ψεις ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η δια­κυ­βέρ­νηση της χώρας έχει μετα­τρα­πεί σε ένα πάρτι φίλων και συγ­γε­νών δεσμευό­με­νος ότι “οι τοπο­θε­τή­σεις κομ­μα­τι­κών εγκα­θέ­των δεν θα γίνουν απο­δε­κτές”. Παράλ­ληλα ξεκα­θα­ρί­ζει ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση δημο­σίου υπαλ­λή­λου αλλά μόνο αξιο­λό­γηση και κινη­τι­κό­τητα.

Για τα θέματα της ανομίας δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε αυτά τα φαι­νό­μενα, ενώ εξαγ­γέλ­λει την επα­να­σύ­σταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Νovartis κατη­γο­ρεί την κυβέρ­νηση ότι χρη­σι­μο­ποί­ησε ένα υπαρκτό διεθνές σκάν­δαλο για να σηκώσει τοξική σκόνη, ενώ προει­δο­ποί­ησε ότι “εφόσον άνοιξαν τον κακό­γου­στο χορό των μεθο­δεύ­σεων και παρεμ­βά­σεων, θα χορέ­ψουν μέχρι τέλους”.

Η κυβέρ­νηση υπο­στη­ρί­ζει τη θεωρία της “καθαρής εξόδου” από το δανειακό πρό­γραμμα και δηλώνει αντί­θετη στη λήψη μιας προ­λη­πτι­κής γραμμής, όπως προ­τεί­νει ο διοι­κη­τής της Τρα­πέ­ζης της Ελλάδος. Εσείς τι πιστεύ­ετε ότι πρέπει να γίνει;

Εμείς θέλουμε καθαρή και ορι­στική έξοδο από την κρίση και τα Μνη­μό­νια. Αλλά η κυβέρ­νηση, δυστυ­χώς, έχει δεσμεύ­σει τη χώρα για πολλά ακόμα χρόνια σε μνη­μο­νια­κές υπο­χρε­ώ­σεις σκληρής λιτό­τη­τας. Με υψηλά πρω­το­γενή πλε­ο­νά­σματα, νέες και μεγάλες περι­κο­πές συντά­ξεων και μείωση του αφο­ρο­λό­γη­του ορίου. Το πραγ­μα­τικό ερώτημα, συνεπώς, είναι με ποιον τρόπο και με ποια κυβέρ­νηση μπορεί η χώρα να προ­χω­ρή­σει μπροστά, να δανει­στεί φτηνά από τις αγορές και να μην είναι ευάλωτη σε ανα­τα­ρά­ξεις. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με μια ισχυρή και απο­τε­λε­σμα­τική κυβέρ­νηση που θα κάνει τις ανα­γκαίες μεταρ­ρυθ­μί­σεις και θα στείλει ένα σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά δυνα­μι­κής ανά­πτυ­ξης. Υστερα από 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όπου τα δύο πρώτα χρόνια είχαμε ύφεση και τον τρίτο μια αναι­μική ανά­πτυξη -στο μισό, μάλιστα, του αρχικού στόχου-, κανείς πλέον δεν μπορεί να περι­μέ­νει ότι αυτή η κυβέρ­νηση θα κάνει ξαφνικά στροφή 180 μοιρών. Δεν μπορούν να προ­σφέ­ρουν τίποτα πια. Η λύση μπορεί να έρθει μόνο με πολι­τική αλλαγή, από μια ισχυρή κυβέρ­νηση της Νέας Δημο­κρα­τίας.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.