Κατασχέσεις σε 1.720.000 τραπεζικούς λογαριασμούς διέταξε το προηγούμενο έτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε βάρος κυρίως μικροοφειλετών του Δημοσίου.
Το αποτέλεσμα ήταν να βρει άδειους λογαριασμούς, κάτι που αποδεικνύει αφενός ότι οι φορολογούμενοι έχουν εξαντληθεί φοροδοτικά και αφετέρου ότι δεν έχουν καταθέσεις στα πιστωτικά ιδρύματα.
Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» από τις εντολές για δεσμεύσεις καταθέσεων που έστειλε η ΑΑΔΕ στα τραπεζικά ιδρύματα, βρέθηκαν χρήματα σε 580.000 λογαριασμούς.
Ωστόσο, στο 50% των λογαριασμών το πιστωτικό υπόλοιπο ήταν έως 10 ευρώ!
Την ίδια ώρα όπως ανέφεραν κύκλοι της ΑΑΔΕ στην «Καθημερινή» το κύμα των κατασχέσεων θα ενταθεί το 2018, καθώς φαίνεται να έχει αποτέλεσμα για τα ταμεία του Δημοσίου.
Από τις αρχές του έτους έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 5 δισ. ευρώ παλαιών και «φρέσκων» ληξιπρόθεσμων οφειλών.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.