ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΝ: Λένε ψέματα οι Τούρκοι, ο Καμμένος πήγε στα Ίμια εκεί που έπεσε το ελικόπτερο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Καμμένος Ιμια

Κάνουν λόγο για παρα­βί­αση της ελλη­νι­κής χωρικής θάλασ­σας από τουρ­κικά πολε­μικά πλοία – «Με κατάλ­λη­λους χει­ρι­σμούς, η κανο­νιο­φό­ρος «Νικη­φό­ρος» προ­σέγ­γισε στο προ­κα­θο­ρι­σμένο σημείο» λέει το Πολε­μικό Ναυτικό

Μία ημέρα μετά το επει­σό­διο στα Ίμια, το Γενικό Επι­τε­λείο Ναυ­τι­κού παρου­σιά­ζει τη δική του εκδοχή για όσα δια­δρα­μα­τί­στη­καν το πρωί της Κυρια­κής 28 Ιανουα­ρίου 2018, μεταξύ τριών τουρ­κι­κών πολε­μι­κών πλοίων και της ελλη­νι­κής κανο­νιο­φό­ρου «Νικη­φό­ρος» στην οποία επέ­βαινε ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμ­μέ­νος ευρι­σκό­με­νος πάνω στην κανο­νιο­φόρο «Νικη­φό­ρος» προ­σέγ­γισε την περιοχή όπου το 1996, τη νύχτα της ελλη­νο­τουρ­κι­κής κρίσης που παρ’ολίγον να οδη­γή­σει σε πόλεμο, κατέ­πεσε ελι­κό­πτερο του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού παρα­σύ­ρο­ντας στο θάνατο τους αξιω­μα­τι­κούς Καρα­θα­νάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό,και έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων.

Τα τουρ­κικά Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης παρου­σί­α­σαν βίντεο και φωτο­γρα­φίες τα οποία έδει­χναν δύο σκάφη της τουρ­κι­κής ακτο­φυ­λα­κής, ένα ανθυ­πο­βρυ­χιακό περι­πο­λικό του τουρ­κι­κού ναυ­τι­κού και ένα τουρ­κικό ελι­κό­πτερο να βρί­σκο­νται εγγύ­τερα στις βρα­χο­νη­σί­δες Ίμια απ’ ότι η κανο­νιο­φό­ρος «Νικη­φό­ρος» με τον Πάνο Καμμένο.

 Το Πολε­μικό Ναυτικό επι­βε­βαιώ­νει ότι οι τουρ­κι­κές ναυ­τι­κές δυνά­μεις επι­χεί­ρη­σαν να παρε­μπο­δί­σουν την προ­σέγ­γιση της ελλη­νι­κής κανο­νιο­φό­ρου με τον Πάνο Καμμένο στα Ίμια αλλά τονίζει ότι όσα «ανα­φέ­ρο­νται στα τουρ­κικά Μέσα Μαζικής Ενη­μέ­ρω­σης δεν έχουν σχέση με την πραγ­μα­τι­κό­τητα» χωρίς να διευ­κρι­νί­ζει τι ακριβώς απ’ όσα ισχυ­ρί­ζο­νται οι Τούρκοι είναι ανα­λη­θές.

«Κατά τον πλου της κανο­νιο­φό­ρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελι­κο­πτέ­ρου, τα τουρ­κικά πλοία KAS και SG81, παρα­βιά­ζο­ντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, απο­πει­ρά­θη­καν να παρε­μπο­δί­σουν την προ­σέγ­γιση της κανο­νιο­φό­ρου στο στίγμα πτώσης του ελι­κο­πτέ­ρου. Με κατάλ­λη­λους χει­ρι­σμούς, η κανο­νιο­φό­ρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προ­σέγ­γισε στο προ­κα­θο­ρι­σμένο σημείο» επι­ση­μαί­νε­ται στην ανα­κοί­νωση που εκδό­θηκε από το Πολε­μικό Ναυτικό το μεση­μέρι της Δευ­τέ­ρας, περίπου μία ημέρα μετά τον πλου του ελλη­νι­κού πολε­μι­κού πλοίου με τον Πάνο Καμμένο στα Ίμια, με αφορμή τη συμπλή­ρωση 22 ετών από την κρίση που οδήγησε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου.

Δια­βά­στε την ανα­κοί­νωση του Γενικού Επι­τε­λείου Ναυ­τι­κού:

Από το Γενικό Επι­τε­λείο Ναυ­τι­κού ανα­κοι­νώ­νε­ται ότι την Κυριακή 28 Ιανουα­ρίου 2018 ο Υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμ­μέ­νος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντι­ναύ­αρ­χος Νικό­λαος Τσούνης ΠΝ επι­βι­βά­στη­καν στην κανο­νιο­φόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία έπλευσε στο στίγμα πτώσης του ελι­κο­πτέ­ρου ΠΝ21. Περί τις 10:30, εκτε­λέ­στηκε ρίψη στε­φά­νου και ανάλογη απόδοση τιμών στους τρεις πεσό­ντες Αξιω­μα­τι­κούς του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέ­λεση του καθή­κο­ντος, πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουα­ρίου 1996, στη θαλάσ­σια περιοχή των Ιμίων.

Στο θαλάσ­σιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περι­πο­λικό Α/Υ KAS του Ναυ­τι­κού της Τουρ­κίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελι­κό­πτερο της Ακτο­φυ­λα­κής της Τουρ­κίας. Από ελλη­νι­κής πλευράς έπλεε το περι­πο­λικό ανοι­κτής θαλάσ­σης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Κατά τον πλου της κανο­νιο­φό­ρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελι­κο­πτέ­ρου, τα τουρ­κικά πλοία KAS και SG81, παρα­βιά­ζο­ντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, απο­πει­ρά­θη­καν να παρε­μπο­δί­σουν την προ­σέγ­γιση της κανο­νιο­φό­ρου στο στίγμα πτώσης του ελι­κο­πτέ­ρου. Με κατάλ­λη­λους χει­ρι­σμούς, η κανο­νιο­φό­ρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προ­σέγ­γισε στο προ­κα­θο­ρι­σμένο σημείο.

Τα όσα ανα­φέ­ρο­νται στα τουρ­κικά Μέσα Μαζικής Ενη­μέ­ρω­σης δεν έχουν σχέση με την πραγ­μα­τι­κό­τητα.

Στη συνέ­χεια, η κανο­νιο­φό­ρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κατέ­πλευσε στη Ν. Κάλυμνο για συμ­με­τοχή στις επε­τεια­κές εκδη­λώ­σεις μνήμης για τους τρεις πεσό­ντες Αξιω­μα­τι­κούς του ελι­κο­πτέ­ρου ΠΝ21, του Δήμου Καλύ­μνου.

Αντι­πλοί­αρ­χος Σπυ­ρί­δων Πολ­λά­τος ΠΝ

Εκπρό­σω­πος Τύπου ΓΕΝ

protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.