Ενημερωμένοι για την αυτοδιοίκηση και ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα του νησιού μας ήταν οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου της Λίνδου που επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Οι μικροί μαθητές του απηύθυναν συγκεκριμένα καίρια ερωτήματα για τις βαθμίδες διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Ρόδου. Θέλησαν να μάθουν για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού. Δεν έμειναν, όμως, μόνο στα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι μικροί μαθητές προσπάθησαν να “στριμώξουν” τον κ. Χατζηδιάκο με ερωτήματα που αφορούσαν τα προβλήματα του οδικού δικτύου του νησιού μας, την κακή κατάσταση των δημοσίων κτηρίων, την καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο και της μαρίνας. Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην ανακύκλωση. Εξέφρασαν και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά συστήματα σε οικόπεδα φιλέτα γεγονός που δεν λειτουργεί θετικά, όπως είπαν, για τον τουρισμό.
“Περνά κανείς από την περιοχή, όπου είναι το φράγμα του Γαδουρά και αντί να βλέπει το πανέμορφο τοπίο αντικρύζει τους καθρέπτες της συγκέντρωσης της ηλιακής ακτινοβολίας. Ας βάλουν τα συστήματα αυτά στα βουνά σε ορεινές περιοχές που δεν φαίνονται. Και εκεί έχει ήλιο”, τόνισαν οι μικροί μαθητές που παραπονέθηκαν ακόμη για το γεγονός ότι οι παραλίες του νησιού έχουν γεμίσει με τουριστικά καταλύματα.
“Να βάλετε κάδους ανακύκλωσης και στα χωριά. Να μην εστιάζετε την προσοχή σας μόνο στο κέντρο. Υπάρχουν και σε άλλα σημεία του νησιού μας ανάγκες”, τόνισαν τα παιδιά.
Οι μικροί μαθητές εξέφρασαν την ανησυχία τους και για την κατάσταση που επικρατεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στην απροθυμία των εταιρειών του κλάδου να καλύπτουν όλες τις άγονες γραμμές.
“Το συγκοινωνιακό είναι ένα σημαντικό θέμα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Πρέπει να πεισθούν ότι είναι ανάγκη να έχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση γιατί ζούμε σε νησί”, δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, που με μεγάλη υπομονή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν τα παιδιά.
Με απλότητα τους μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε και στο ενεργειακό πρόβλημα και ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έστειλε επιστολή στη ΔΕΗ και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να υπογειοποιηθούν τα δίκτυα της επιχείρησης.
“Με επισκέφθηκαν οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου της Λίνδου. Δεν κρύβω ότι έμεινα έκπληκτος από το επιπεδο της μόρφωσης που είχαν οι μαθητές. Διαπίστωσα πως τα παιδιά ήταν ενημερωμένα όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν την ΤΑ. Μίλησαν για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το νησί”, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδος.
“Τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδος. Αν έχουν τόσο ολοκληρωμένη εικόνα για όλα τα θέματα μας δίνει ελπίδα για την εξέλιξή τους”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.
Πριν από την Περιφέρεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τα ΕΛΤΑ και το Δήμο Ρόδου.
Τους μαθητές συνόδευσε στις επαφές που είχαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Μανώλης Πιννίκας και άλλοι εκπαιδευτικοί.
Τα άλλα θέματα
Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ν. Μεσσάρη.
“Συζητήσαμε διάφορα θέματα. Του ζήτησα να εντάξει στην εκπαίδευση και προγράμματα που αφορούν το περιβάλλον. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί”, δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος.
Αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδιάκος και στο συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος .
“Είναι αρκετά τα θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν ώστε να λειτουργήσει όπως θα πρέπει ο θεσμός της Περιφέρειας”, τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος που κάλεσε τους Ροδίτες να μετάσχουν στη δενδροφύτευση που θα κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου.













