ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Χρήστος Γαρέφης με τους μαθητές του Κολλεγίου Ρόδου

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΡΙΑΘΛΟ- ΚΟΛΛΕΓΙΟ (2)

Την Δευτέρα 30 Οκτω­βρίου οι μαθητές των εκπαι­δευ­τη­ρίων «Πυθα­γό­ρας» είχαν τη μεγάλη ευκαι­ρία, για δεύτερη συνεχή χρονιά να δουν, να ακού­σουν και να συνο­μι­λή­σουν με τον Παγκό­σμιο Πρω­τα­θλητή τριά­θλου κ. Χρήστο Γαρέφη από την Θεσ­σα­λο­νίκη.

Ο μεγάλος πρω­τα­θλη­τής συμ­με­τείχε στον Διεθνή αγώνα Τριά­θλου «Half Iron Man» και κατέ­κτησε χρυσό μετάλ­λιο στην κατη­γο­ρία του, στους αγώνες που διορ­γά­νωσε η «OCEAN LAVA».

Ο κ. Χρήστος Γαρέφης, ως αθλητής αλλά και εμπνευ­σμέ­νος προ­πο­νη­τής μίλησε στα παιδιά με παι­δα­γω­γικό τρόπο και αγάπη, και προ­σπά­θησε να τους μετα­δώ­σει τη φιλο­σο­φία του και τις ιδέες του για την αθλη­τική παιδεία.

Πρώτο στοι­χείο είναι η απόλυτη συγκέ­ντρωση σ’ αυτό που κάνουμε στον παρόντα χρόνο.

Δεύτερο στοι­χείο είναι ο σεβα­σμός, η εμπι­στο­σύνη, η αγάπη για όλους: γονείς, δασκά­λους, συμ­μα­θη­τές, συνα­θλη­τές αλλά και γι’ αυτό που αγω­νι­ζό­μα­στε.

Επίσης τόνισε στα παιδιά την έννοια του προ­σα­να­το­λι­σμού στο χωρό­χρονο. Η ικα­νό­τητα να μπορεί ο μαθητής και ο αθλητής να προ­σα­να­το­λί­ζε­ται στο χώρο και στο χρόνο, απο­τε­λεί πλε­ο­νέ­κτημα.

Επίσης ανέφερε ότι όταν κάποιος ασκεί το σώμα του ταυ­τό­χρονα ασκεί και το μυαλό του όπως γίνεται στη δια­νυ­σμα­τική προ­πό­νηση.

Επι­προ­σθέ­τως υπο­στή­ριξε ότι όταν ζούμε με το στόχο να αξιο­ποιούμε κάθε στιγμή κάθε δευ­τε­ρό­λε­πτο στο παρόν, τότε απο­φεύ­γουμε τον νεκρό χρόνο της εικο­νι­κής πραγ­μα­τι­κό­τη­τας.

Συμ­βού­λεψε τα παιδιά να αγαπάνε τους γονείς και τους δασκά­λους διότι απα­ντώ­ντας σε ερώτηση μαθητών ποιο μετάλ­λιο στην καριέρα του, την αθλη­τική, ήταν το σπου­δαιό­τερο είπε :

«τίποτε δεν συγκρί­νε­ται με τον αγώνα των γονιών προ­κει­μέ­νου να μεγα­λώ­σουν τα παιδιά τους ώστε να γίνουν χρή­σι­μοι άνθρω­ποι στην κοι­νω­νία».

Για την αγάπη και την ατε­λεί­ωτη αφο­σί­ωση που έχει στον αθλη­τι­σμό

δήλωσε : «Για μένα η κάθε ημέρα είναι ένα Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλημα».

Στο τέλος της εκδή­λω­σης πρό­σφερε με πολύ αγάπη το Κύπελλο που κατέ­κτησε στον διευ­θυ­ντή διοί­κη­σης και συντο­νι­στή του Κολ­λε­γίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.