ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28χρονος Αλβανός κατηύθυνε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από τις φυλακές Κορυδαλλού

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
δικαστηριο
Μέγεθος γραμμάτων

Προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος κρί­θη­κε χθες μετά την απο­λο­γία του, με ομό­φω­νη από­φα­ση της τα­κτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου και του Ει­σαγ­γε­λέ­ως Υπη­ρε­σί­ας, ένας 28χρο­νος Αλ­βα­νός, έγκλει­στος στις φυ­λα­κές Κο­ρυ­δαλ­λού, που φέ­ρε­ται να είχε ηγε­τι­κό ρόλο σε εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, που δια­κι­νού­σε με­γά­λες πο­σό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών (κάν­να­βης) στο νησί της Ρόδου.

Ο 28χρο­νος, που εκτί­ει 6ετή κά­θειρ­ξη για με­τα­φο­ρά ναρ­κω­τι­κών, φέ­ρε­ται από κοι­νού με έναν 23χρονο, ομο­ε­θνή του, τρό­φι­μο στο ίδιο σω­φρο­νι­στι­κό ίδρυ­μα, να κα­τηύ­θυ­ναν κύ­κλω­μα δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών στην Ρόδο.

Ο 23χρο­νος ομο­ε­θνής του έχει κρι­θεί ομοί­ως προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος μαζί με τρεις ημε­δα­πούς και μια ημε­δα­πή, ηλι­κί­ας 42, 43, 43 και 28 ετών αντί­στοι­χα.

Την Πα­ρα­σκευή 7 Ιου­λί­ου 2017 το με­ση­μέ­ρι εντο­πί­σθη­κε στο κε­ντρι­κό λι­μά­νι της Ρόδου η 42χρονη, κατά την απο­βί­βα­σή της από πλοίο της γραμ­μής Πει­ραιάς-Ρόδος και δια­πι­στώ­θη­κε ότι με­τέ­φε­ρε μέσα σε βα­λί­τσα ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη συ­νο­λι­κού βά­ρους 7 κιλών και 585 γραμ­μα­ρί­ων, συ­σκευα­σμέ­νη σε επτά ισο­βα­ρή δέ­μα­τα, δυο φι­ξά­κια ηρω­ί­νης συ­νο­λι­κού βά­ρους 3,4 γραμ­μα­ρί­ων, ένα ναρ­κω­τι­κό δι­σκίο, το χρη­μα­τι­κό ποσό των 115 ευρώ, ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο και πα­ρα­στα­τι­κό εται­ρεί­ας τα­χυ­με­τα­φο­ράς χρη­μά­των.

Τέ­θη­κε σε εφαρ­μο­γή σχέ­διο ελεγ­χό­με­νης πα­ρά­δο­σης ναρ­κω­τι­κών ου­σιών και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες της Πα­ρα­σκευ­ής πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συ­νά­ντη­ση-ρα­ντε­βού της 42χρο­νης, στο ξε­νο­δο­χείο όπου διέ­με­νε, με τον 28χρονο, ο οποί­ος της προ­κα­τέ­βα­λε το χρη­μα­τι­κό ποσό των 650 ευρώ προ­κει­μέ­νου να ακο­λου­θή­σει νέο ρα­ντε­βού πα­ρά­δο­σης των ναρ­κω­τι­κών.

Στο δεύ­τε­ρο ρα­ντε­βού, το οποίο πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε δια­φο­ρε­τι­κό ση­μείο, τις με­σημ­βρι­νές ώρες του Σαβ­βά­του, εμ­φα­νί­στη­κε εκ νέου ο 28χρο­νος κι αφού πα­ρέ­λα­βε τη βα­λί­τσα με τα ναρ­κω­τι­κά, ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε από αστυ­νο­μι­κούς.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της ελεγ­χό­με­νης πα­ρά­δο­σης-πα­ρα­λα­βής των ναρ­κω­τι­κών, ο 28χρο­νος «έλαβε» οδη­γί­ες, από τα αρ­χη­γι­κά μέλη, να με­τα­βεί σε συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ριο­χή της πόλης της Ρόδου για να πα­ρα­λά­βει το χρη­μα­τι­κό ποσό των 3.600 ευρώ.

Το συ­γκε­κρι­μέ­νο χρη­μα­τι­κό ποσό εντο­πί­σθη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς σε υπαί­θριο χώρο από­κρυ­ψης και κα­τα­σχέ­θη­κε.

Ο 43χρο­νος συ­νε­λή­φθη απο­γευ­μα­τι­νές ώρες του Σαβ­βά­του στην Δη­μο­τι­κή Ενό­τη­τα Καλ­λι­θέ­ας, έχο­ντας στην κα­το­χή του ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο καθώς εφέ­ρε­το να είχε συ­νο­μι­λί­ες με έναν Αλ­βα­νό στην Αθήνα, που στρα­το­λό­γη­σε την 42χρονη για να με­τα­φέ­ρει την κάν­να­βη στη Ρόδο, προ­κει­μέ­νου να την πα­ρα­λά­βει, αλλά αρ­νή­θη­κε.

Ακο­λού­θως, σε έρευ­να που έγινε το με­ση­μέ­ρι της Κυ­ρια­κής, πα­ρου­σία δι­κα­στι­κού λει­τουρ­γού, στην κα­τοι­κία του 28χρο­νου, βρέ­θη­καν ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη βά­ρους 7 κιλών και 191 γραμ­μα­ρί­ων, το­πο­θε­τη­μέ­νη σε οκτώ συ­σκευα­σί­ες, μι­κρο­πο­σό­τη­τα ου­σί­ας άγνω­στης χη­μι­κής σύν­θε­σης, 20 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία, δύο ηλε­κτρο­νι­κές ζυ­γα­ριές ακρι­βεί­ας, ένα αε­ρο­βό­λο πι­στό­λι και 1.350 με­ταλ­λι­κά σφαι­ρί­δια και τρία κι­νη­τά τη­λέ­φω­να

Όλη η πο­σό­τη­τα ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης συ­νο­λι­κού βά­ρους 14 κιλών και 776 γραμ­μα­ρί­ων, μαζί με τα υπό­λοι­πα πει­στή­ρια κα­τα­σχέ­θη­καν.

Ση­μειώ­νε­ται ότι οι δύο Ρο­δί­τες αρ­νή­θη­καν ότι έχουν οποια­δή­πο­τε σχέση με­τα­ξύ τους.

Ο 23χρο­νος Αλ­βα­νός απο­λο­γού­με­νος δή­λω­σε εξαρ­τη­μέ­νος από τα ναρ­κω­τι­κά υπο­στη­ρί­ζο­ντας μά­λι­στα ότι κάνει χρήση ακόμη προ­μη­θευό­με­νος ναρ­κω­τι­κά από συ­γκρα­τού­με­νό του.

Ισχυ­ρί­στη­κε ότι στη διεύ­θυν­ση της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης με σκοπό τη δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών ου­σιών, έχει εμπλα­κεί μόνο κα­τό­πιν προ­τρο­πής από τον συ­γκρα­τού­με­νό του, όντας εθι­σμέ­νος.

Ισχυ­ρί­στη­κε ότι ο 28χρο­νος συ­γκρα­τού­με­νός του, του υπο­σχέ­θη­κε πως θα του χο­ρη­γή­σει 25 γραμ­μά­ρια ιν­δι­κής κάν­να­βης, μόνο υπό τον όρο να τον εξυ­πη­ρε­τή­σει σε μία δου­λειά που ο ίδιος ήθελε να ολο­κλη­ρώ­σει κι ότι του χρω­στού­σε 500 ευρώ από αγο­ρές κάν­να­βης.

Κα­τό­πιν εντο­λής του, όπως υπο­στή­ρι­ξε, επι­κοι­νώ­νη­σε με την γυ­ναί­κα και κα­νό­νι­σε την με­τα­φο­ρά των ναρ­κω­τι­κών στη Ρόδο.

Ο 28χρο­νος, που χρη­σι­μο­ποιού­σε το όνομα «Βαγ­γέ­λης», αρ­νή­θη­κε με την σειρά του τα όσα του απο­δί­δο­νται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.