Ρεπορτάζ

Κλιμακώνουν τον αγώνα οι κάτοικοι του Παραδεισίου

Πρόσω ολοταχώς για κατάληψη του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ κινείται η επιτροπή κατοίκων του Παραδεισίου, μετά την απάντηση των ΕΛ.ΤΑ (σχετικά έγραψε χθες η «δ») με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση να παραμείνει ανοικτό το υποκατάστημα του ταχυδρομείου της περιοχής.
Επειτα από αυτή την εξέλιξη, και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο κ. Ευαγγελία Παναή, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Όπως εξήγησε η κ. Ευαγγελία Παναή, εντός των ημερών θα συνέλθει εκ νέου η επιτροπή για να διαμορφωθεί το πλαίσιο των νέων κινητοποιήσεων στις οποίες περιλαμβάνεται και η κατάληψη του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ, εντός του οποίου η κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ σχεδιάζει να λειτουργήσει υποκατάστημα.
Περαιτέρω, η επικεφαλής της επιτροπής έκανε λόγο για «κωλοτούμπα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν στηρίζουν πλέον, όπως είπε, τα συμφέροντα του τόπου τους και έχουν αθετήσει τις υποσχέσεις που έδωσαν προς τους Παραδεισιώτες.
«Η λειτουργία ΕΛ.ΤΑ εντός του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ είναι ολοκληρωτικά παράλογη. Δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα ΙΧ, δεν επιτρέπεται να σταθμεύσει κανείς εκεί. Πώς λοιπόν θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες; Πού θα παρκάρουν για να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους με τα ΕΛΤΑ; Όταν εγκαταλείπονται οι τοπικές κοινωνίες από τους ανθρώπους που τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν, αυτό κάτι δείχνει… Οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, πολύ κατώτεροι. Στην προκειμένη περίπτωση, από τους δικούς μας κυβερνητικούς βουλευτές είχαμε μια μεγάλη κωλοτούμπα διότι ενώ μέχρι πρότινος συμφωνούσαν ότι το ταχυδρομείο έπρεπε να παραμείνει οπωσδήποτε στο Παραδείσι, σήμερα έχουν αλλάξει θέση», είπε η κ. Ε. Παναή σημειώνοντας ότι η ίδια «δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια της».
Μάλιστα υποστήριξε, σχολιάζοντας την απάντηση των ΕΛ.ΤΑ. για επαρκή εξυπηρέτηση των πολιτών από τα πρακτορεία, πως πρόκειται για ασύστολα ψεύδη διότι σε καμία περίπτωση τα ταχυδρομικά πρακτορεία δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το πλήθος υπηρεσιών που προσφέρει ένα ταχυδρομικό γραφείο.
«Εμείς ως τοπική κοινωνία, θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει στα ΕΛΤΑ. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, προχωρώντας ακόμα και σε κατάληψη του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας ζήτημα για το Παραδείσι που εδώ και πολλά χρόνια, μαραζώνει συνεχώς και καμία τοπική αρχή, ούτε κυβέρνηση, φρόντισαν να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για να το κρατήσουν ζωντανό. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο να απονευρώνεται η περιοχή μας από κάθε τι που την κρατά ακόμα ζωντανή. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι τραγική και κάποιοι θέλουν να στερήσουν από το Παραδείσι ακόμα και τα ύστατα κύτταρα ζωής. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε άλλο», κατέληξε η κ. Ε. Παναή προαναγγέλλοντας νέα συνεδρίαση των κατοίκων, των μελών του τοπικού συμβουλίου και των τοπικών συλλόγων, για νέες κινητοποιήσεις.

Η ΝΟΔΕ Δωδ/σου
της Ν.Δ. στο πλευρό
των Παραδεισιωτών
Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ, αντιλαμβανόμενη πλήρως τους λόγους που οδηγούν τους κατοίκους του Παραδεισίου να αντιδρούν στο λουκέτο που επιχειρείται να μπει στο Ταχυδρομικό Γραφείο το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, στέκεται δυναμικά στο πλευρό τους και ενώνει τη φωνή της με τη δική τους.
Η αδίστακτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στο όνομα δήθεν της οικονομίας και του εξορθολογισμού, ακόμα κι αν αυτό κοστίζει τον στραγγαλισμό κάθε οικονομικής δραστηριότητας σε νησιά και χωριά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών της κοινότητας και των γειτονικών ενοτήτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου στο Παραδείσι.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων προκειμένου τα ΕΛ.ΤΑ Παραδεισίου να παραμείνουν ανοικτά για την εξυπηρέτηση των δημοτών της ευρύτερης περιοχής και καλούμε τους βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση απέναντι σε αυτό το μείζονος σημασίας για τους κατοίκους ζήτημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΣΚΟΡΠΙΟΣ    12.11.2017 07:35

    Αμα θέλουν να το κρατήσουν ας αναλάβουν και το κόστος της λειτουργίας του.
    Τόσο απλό !!
    Κάποτε σε αυτή την χώρα θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με την λογική της σχέσης κόστους και ωφέλειας !!
    Αν είναι για 5 επιστολές και 2 δέματα την ημέρα να πληρώνονται 2 υπάλληλοι σε ετήσια βάση είναι σαν να ζητάει ένας γεωργός για ένα στρέμμα χωράφι να έχει στην διάθεσή του 2 τρακτέρ για να το καλλιεργήσει ,χωρίς να σκέφτεται τι πραγματικά του στοιχίζει…!!!!

Σχολιασμός άρθρου