Ειδήσεις

Εξοπλίζεται το Τμήμα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ένας στόχος ετών έγινε επιτέλους πραγματικότητα για το Τμήμα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Με ενέργειες του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντωνίου Αυγερινού , το Τμήμα της Ρόδου απέκτησε το πολυπόθητο διασωστικό όχημα. Συγκεκριμένα, ένα Ford Ranger, 2.500 c.c., 145 hp 4×4 με ασύρματο, φάρους, ειρήνες, σήμα εντοπισμού και επιπλέον κεραίες για να γίνει σταθμός τηλεπικοινωνιών βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ρόδου εντός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και – αν και ακόμα δεν έγινε η επίσημη παρουσίασή του στις Αρχές του τόπου – ανέλαβε ήδη υπηρεσία την περασμένη Κυριακή στον αγώνα τριάθλου «Ocean Lava Rhodes».

Αξίζει να σημειωθεί πως το έτος 2010 το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου ξεκίνησε προσπάθεια για την εξεύρεση χορηγιών με ειδική ομάδα που είχε συστήσει (αποτελούμενη από τους Δοντά-Χρύση Δημήτριο-Μιχαήλ, Χριστίνα Μασούρα και Εμμανουήλ Παπασταμάτη), ώστε να αποκτήσει διασωστικό όχημα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Μεγάλος αρωγός στην προσπάθεια αυτή η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου που ενέκρινε τη χορηγία ποσού 10.000 €, ο Σύλλογος Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Δωδεκανήσου (ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Δ.), ο οποίος συνέβαλε με το ποσό των 1.000 € και σαφώς συμπολίτες μας, που αναγνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το έργο του Ε.Ε.Σ. στο νησί μας. Αν και είχε συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, οι εσωτερικές αλλαγές στη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. δεν ευνόησαν στην άμεση απόκτηση του οχήματος, μέχρι που τη λύση έδωσε μετά από συντονισμένες ενέργειες της Προέδρου του Τοπικού Τμήματος του Ε.Ε.Σ., κας Δέσποινας Δελαπόρτα, και του Αρχηγού του Τοπικού Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, κ. Κων/νου Τζάνου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η επίσημη παρουσίαση τόσο του διασωστικού οχήματος, όσο και του επιχειρησιακού κέντρου (τροχόσπιτου) και του διασωστικού σκάφους με τα οποία έχει εξοπλιστεί το Τμήμα της Ρόδου για να μεγιστοποιήσει τις υπηρεσίες του για το καλό της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου