ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Online καθημερινά οι 7 στους 10 Έλληνες

news room 2 λεπτά ανάγνωση
υπολογιστής

Ανα­πό­σπα­στο τμήμα της καθη­με­ρι­νό­τη­τας του Έλληνα πολίτη απο­τε­λεί – ήδη εδώ και αρκετό καιρό – το Δια­δί­κτυο.

Οι ‘Έλληνες στη συντρι­πτική τους πλειο­ψη­φία βρί­σκο­νται online καθη­με­ρινά, αξιο­ποιώ­ντας τις δυνα­τό­τη­τες του Δια­δι­κτύου τόσο σε προ­σω­πικό, όσο και σε επαγ­γελ­μα­τικό επίπεδο. Ειδικά ανάμεσα στις μικρό­τε­ρες ηλικίες, η χρήση του Δια­δι­κτύου είναι καθο­λική. Την παρα­πάνω εικόνα απο­τυ­πώ­νει η τελευ­ταία έρευνα “Focus On Tech Life” της Focus Bari, η οποία αφορά το χρονικό διά­στημα Μάρτιος – Ιούνιος 2017. Η έρευνα της Focus Bari έγινε σε δείγμα 4.998 ατόμων καλύ­πτο­ντας την ηπει­ρω­τική Ελλάδα και τα μεγάλα νησιά της χώρας, με τον συνο­λικό καλυ­πτό­μενο πλη­θυ­σμό ηλικίας 13-74 ετών να φθάνει περίπου στα 8,4 εκατ. πολίτες.

Σύμφωνα με τα ευρή­ματα της έρευνας, οι ‘Έλληνες σε ποσοστό 81,8% “σερ­φά­ρουν” στο Δια­δί­κτυο με οποια­δή­ποτε συχνό­τητα, ενώ το 70,8% είναι καθη­με­ρινά online. Η χρήση του Ίντερ­νετ εκτο­ξεύ­ε­ται στις μικρό­τε­ρες ηλικίες, όπου τα ποσοστά ανε­βαί­νουν στο 87,7%, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι ειδικά για τους νέους το Δια­δί­κτυο είναι κάτι παρα­πάνω από απα­ραί­τητο. Όπως προ­κύ­πτει από τα ίδια στοι­χεία, η  μέση διάρ­κεια χρήσης του ‘Ίντερ­νετ από τους Έλληνες είναι τα 179 λεπτά. Στις ηλικίες 65-74 ετών, οι ‘Έλληνες περι­η­γού­νται στο Δια­δί­κτυο περί τα 122 λεπτά, ενώ τα 236 λεπτά φτάνει η μέση διάρ­κεια χρήσης στις ηλικίες 18-24 ετών.

Εξαι­ρε­τικά δημο­φιλή – ακο­λου­θώ­ντας την παγκό­σμια τάση – είναι και τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης στην Ελλάδα, με το  48,8% των Ελλήνων να συν­δέ­ε­ται καθη­με­ρινά σε κάποιο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, με το Facebook να είναι το δημο­φι­λέ­στερο εξ αυτών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοι­χεία της έρευνα “Focus On Tech Life” της Focus Bari, περισ­σό­τε­ροι από τους μισούς Έλληνες (το 50,6%) “κατε­βά­ζουν” apps, με τις πιο δημο­φι­λείς κατη­γο­ρίες να είναι τα social media (34%), οι χάρτες (22,4%), η ενη­μέ­ρωση (21,8%), τα παι­χνί­δια (21,8%) και η δια­σκέ­δαση (21,5%).

Υψηλό είναι στη χώρα μας και το ποσοστό κατοχής smartphone, καθώς το 70% των Ελλήνων είναι κάτοχος “έξυπνου” κινητού, με τη χρήση του να είναι καθο­λική ειδικά στις ηλικίες μέχρι 34 ετών. Μάλιστα, ήδη, το 55,1% των Ελλήνων χρηστών συν­δέ­ε­ται στο Δια­δί­κτυο μέσω smartphone, ενώ στις ηλικίες 13-34 ετών το ποσοστό αυτό εκτι­νάσ­σε­ται στο  83,1%.

Συν­δρο­μη­τική τηλε­ό­ραση
Περι­γρά­φο­ντας το ψηφιακό προφίλ του Έλληνα, η έρευνα δια­πι­στώ­νει ότι: το 69,6% των ελλη­νι­κών νοι­κο­κυ­ριών έχει πρό­σβαση στο Δια­δί­κτυο, 1 στα 4 νοι­κο­κυ­ριά (περίπου 946.000) έχουν συν­δρο­μη­τική τηλε­ό­ραση, ποσοστό που ανε­βαί­νει στο 31,6% στις οικο­γέ­νειες με περισ­σό­τερα από 4 μέλη.

Στο μεταξύ, η χρήση του Δια­δι­κτύου και των “έξυπνων” συσκευών αρχίζει απ’ όλο και μικρό­τερη ηλικία και στη χώρα μας. Ήδη, το 75,7% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών έχει πρό­σβαση στο Δια­δί­κτυο, ποσοστό που φθάνει στο 90,3% στις ηλικίες 10-12 ετών. Επι­πλέον, ένα στα έξι παιδιά (το 16,4%), ηλικίας 6 έως 12 ετών, έχει κινητό τηλέ­φωνο. Στις ηλικίες έως 9 ετών το ποσοστό είναι μόλις 3,1% και ανε­βαί­νει στο 33,9% στα παιδιά 10-12 ετών.

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.