Ειδήσεις

Στα 79 ανήλθαν τα κτίσματα που είναι προσωρινά μη κατοικήσιμα στην Κω-Ξεκινά η κατασκευή ράμπας στο λιμάνι

Από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί στην Κω διαπιστώθηκε ότι 79 κτίσματα είναι προσωρινά μη κατοικήσιμα, από τα οποία 65 αφορούν κατοικίες και 14 επαγγελματικούς χώρους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν από τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου καθώς και τοπικούς φορείς 258 αυτοψίες και πρωτοβάθμιοι έλεγχοι.

Από το σύνολο των αυτοψιών, οι 135 έγιναν σε κατοικίες, από τις οποίες 70 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 65 προσωρινά μη κατοικήσιμες, οι 101 σε επαγγελματικούς χώρους, από τους οποίους 87 κρίθηκαν κατοικήσιμοι και 14 προσωρινά μη κατοικήσιμοι.

Οι υπόλοιπες 22 αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν σε ναούς, δημόσια κτίρια, αποθήκες και λοιπά κτίρια. Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι έλεγχοι σε όλα τα σχολικά κτίρια του νησιού.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, τόνισε ότι οι ζημιές στα σχολεία είναι εύκολα επιδιορθώσιμες, ενώ αναφερόμενος στο πρόβλημα του λιμανιού είπε ότι το κρηπίδωμα άντεξε και ξεκινά η κατασκευή της ράμπας με κλειστό διαγωνισμό και με χρήματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ύψους 400.000 ευρώ. «Η κατασκευή της ράμπας θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και μέχρι το τέλος της το κεντρικό λιμάνι θα είναι λειτουργικό».

Τα ΝΕΑ/ert,gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου