ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΟΑΕΔ

Την έναρξη τριών νέων προ­γραμ­μά­των απα­σχό­λη­σης μέσα στις επό­με­νες ημέρες ανα­κοί­νωσε μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM» η διοι­κή­τρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καρα­με­σίνη. Το πρώτο από αυτά, όπως ανα­φέ­ρει, αφορά την πρό­σληψη 10.000 μακρο­χρό­νια ανέργων, 55 έως 67 ετών, «στις επι­χει­ρή­σεις των ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού, του­τέ­στιν στις επι­χει­ρή­σεις δήμων και περι­φε­ρειών, αλλά και δημό­σιες επι­χει­ρή­σεις που έχουν τακτική οικο­νο­μική δρα­στη­ριό­τητα».

Ο ΟΑΕΔ ανα­λαμ­βά­νει την επι­χο­ρή­γηση του 50% του μισθο­λο­γι­κού και του μη μισθο­λο­γι­κού κόστους, με τις επι­χει­ρή­σεις να δύνα­νται μετά την ολο­κλή­ρωση του πρώτου 12μήνου «εφόσον έχουν τη δυνα­τό­τητα, να συνε­χί­σουν και να παρα­τεί­νουν τη διάρ­κεια του προ­γράμ­μα­τος για άλλους 12 μήνες και για τους ίδιους ανέρ­γους που έχουν προ­σλά­βει αρχικά».

Το δεύτερο πρό­γραμμα, που ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σει την εβδο­μάδα μετά την 21η Ιουλίου, αφορά απα­σχό­ληση στα Κέντρα Υπο­δο­χής και Φιλο­ξε­νίας Προ­σφύ­γων και την «πρό­σληψη ανέργων σε θέσεις εργα­σίας που θα υπο­στη­ρί­ζουν τη λει­τουρ­γία αυτών των Κέντρων». Πρό­κει­ται για 1639 θέσεις εργα­σίας πανελ­λα­δικά σε ποι­κι­λία ειδι­κο­τή­των και μετά την ανα­με­νό­μενη έγκριση από το ΑΣΕΠ «ξεκινά την ερχό­μενη εβδο­μάδα».

Όπως ανα­φέ­ρει η κ. Καρα­με­σίνη, στη συγκε­κρι­μένη περί­πτωση -και όπως συνέβη και στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος- πρό­κει­ται για προ­σω­πικό σε ποι­κι­λία υπο­στη­ρι­κτι­κών ειδι­κο­τή­των για την επι­κρά­τεια, δεν αφορά κατάρ­τιση του προ­σω­πι­κού, και είναι διάρ­κειας οκτώ μηνών. «Δίδεται δε και επι­πρό­σθετο κίνητρο με τη μορφή ειδικού επι­δό­μα­τος μετε­γκα­τά­στα­σης ύψους 300 ευρώ μηνιαίως για όσους χρειά­ζε­ται να μετα­κι­νη­θούν από την πόλη που δια­μέ­νουν στην πόλη που θα εργα­στούν» διευ­κρι­νί­ζει.

Εκκί­νηση ανα­μέ­νε­ται την ερχό­μενη εβδο­μάδα και για τρίτο πρό­γραμμα απα­σχό­λη­σης, που αφορά πρό­σληψη ανέργων στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο του συγκε­κρι­μέ­νου προ­γράμ­μα­τος, σύμφωνα με την διοι­κή­τρια του ΟΑΕΔ, πρό­κει­ται να στε­λε­χω­θούν δημό­σιες μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα.

Το πρό­γραμμα αφορά 1135 θέσεις απα­σχό­λη­σης, θέσεις υπο­λει­πό­με­νες από πρό­γραμμα που ξεκί­νησε τον Δεκέμ­βριο του 2016 και αφο­ρούσε 4000 θέσεις εργα­σίας. Πρό­κει­ται για νοση­λευ­τικό, βοη­θη­τικό και παραϊ­α­τρικό προ­σω­πικό, που θα στε­λε­χώ­σει αυτές τις μονάδες και «αφορά 12μηνη πρό­σληψη με απο­δο­χές τους εισα­γω­γι­κού κλι­μα­κίου του δημό­σιου τομέα της Υγείας». Το εν λόγω πρό­γραμμα, όπως και τα άλλα δύο, ανα­μέ­νε­ται να ξεκι­νή­σει επίσης μέσα στην εβδο­μάδα μετά την 21 Ιουλίου, μόλις ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία του ΑΣΕΠ.

Ταυ­τό­χρονα, σε εξέλιξη βρί­σκε­ται ένα ακόμη, τέταρτο πρό­γραμμα απα­σχό­λη­σης, που ξεκί­νησε στις 12 Ιουλίου, για ανέρ­γους 25 έως και 29 ετών με τις επι­χει­ρή­σεις που ενδια­φέ­ρο­νται να συμ­με­τά­σχουν να δύνα­νται να κάνουν αιτή­σεις μέχρι και την 1η Αυγού­στου στην πλατ­φόρμα του ΟΑΕΔ, ώστε να «επι­χο­ρη­γη­θούν για τη δημιουρ­γία νέων θέσεων εργα­σίας που θα απα­σχο­λή­σουν τους νέους αυτής της ηλικίας που έχουν τελειώ­σει την από­κτηση εργα­σια­κής εμπει­ρίας, έχουν δηλαδή κάνει την πρα­κτική τους εξά­σκηση».

Πηγή newsbeast.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.