ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ.Χατζημάρκος: Άμεση λύση μόνο αν αποδεχτεί η ΔΕΥΑΡ ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Την εναλ­λα­κτι­κή πρό­τα­ση , ως έσχα­τη λύση , να απο­δε­χτεί η ΔΕΥΑΡ ότι, το νησί βρί­σκε­ται σε κα­τά­στα­ση εκτά­κτου ανά­γκης για να δια­σφα­λι­στεί η υδρο­δό­τη­ση του το συ­ντο­μό­τε­ρο έκανε γνω­στή, μι­λώ­ντας στον notosnews ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος. Σε μια τέ­τοια πε­ρί­πτω­ση ,όπως είπε ,αλ­λά­ζουν όλα, οι όροι και οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις, σε διοι­κη­τι­κό και νο­μι­κό επί­πε­δο, προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει άμεση λύση στο πρό­βλη­μα της υδρο­δό­τη­σης της Ρόδου. Έκτα­κτες λύ­σεις δι­καιο­λο­γού­νται μόνο σε έκτα­κτες κα­τα­στά­σεις, τό­νι­σε ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος και πρό­σθε­σε ότι αν δεν απο­δε­χθεί η ΔΕΥΑΡ την κρι­σι­μό­τη­τα της κα­τά­στα­σης, δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει άμεση λύση.

Από χθες το από­γευ­μα που έγινε γνω­στή η αρ­νη­τι­κή από­φα­ση του Ελεγ­κτι­κού Συ­νε­δρί­ου στα γρα­φεία της Πε­ρι­φέ­ρεια πραγ­μα­το­ποιού­νται δια­δο­χι­κές συ­σκέ­ψεις με τους νο­μι­κούς συμ­βού­λους της προ­κει­μέ­νου αύριο να κα­τα­τε­θεί η αί­τη­ση θε­ρα­πεί­ας στο Ελεγ­κτι­κό Συ­νέ­δριο. Ο Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος σή­με­ρα εμ­φα­νί­στη­κε αι­σιό­δο­ξος ότι, με την κα­τά­θε­ση της αί­τη­σης θε­ρα­πεί­ας το  μεί­ζον ζή­τη­μα, έγκρι­σης της σύμ­βα­σης από το Ελεγ­κτι­κό Συ­νέ­δριο είναι μα­χη­τό και πως μέσα στις επό­με­νες ημέ­ρες θα υπάρ­ξει απο­τέ­λε­σμα.

Πα­ράλ­λη­λα ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος μί­λη­σε για τα συ­νε­χή προ­βλή­μα­τα που προ­κλή­θη­καν από τον πε­ρα­σμέ­νο Νο­έμ­βριο, οπότε ολο­κλη­ρώ­θη­κε ο διε­θνής δια­γω­νι­σμός για την ανά­θε­ση της κα­θη­με­ρι­νής δια­χεί­ρι­σης και συ­ντή­ρη­σης του Φράγ­μα­τος Γα­δου­ρά, προ­βλή­μα­τα που προ­κά­λε­σε  το “πα­ρα­κρά­τος της Ρόδου”, όπως το χα­ρα­κτή­ρι­σε, με ένα μπα­ράζ κα­ταγ­γε­λιών  που προ­κά­λε­σαν κα­θυ­στε­ρή­σεις στην ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας και έφε­ραν τη Ρόδο στη ση­με­ρι­νή κα­τά­στα­ση. “Κά­ποια στιγ­μή πρέ­πει να στα­μα­τή­σου­με να μι­λά­με για το κρά­τος των Αθη­νών και να μι­λή­σου­με για το πα­ρα­κρά­τος της Ρόδου” ανέ­φε­ρε ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης και πρό­σθε­σε πως συμ­φέ­ρο­ντα που δεν είναι αμι­γώς οι­κο­νο­μι­κά αλλά και πο­λι­τι­κά, δεν δι­στά­ζουν να βά­λουν τη Ρόδο σε πε­ρι­πέ­τειες, στην κο­ρύ­φω­ση της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, με μόνο στόχο να πλή­ξουν πο­λι­τι­κά τον αντί­πα­λό τους, δη­λα­δή τη ση­με­ρι­νή πε­ρι­φε­ρεια­κή αρχή.

.notosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.