ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μ. Παλαιολόγου: Υποσχέσεις για την Καθαριότητα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Προ­σπά­θειες για να εξο­μα­λυν­θεί η προ­βλη­μα­τική κατά­σταση που είχε δημιουρ­γη­θεί εδώ και μήνες με το θέμα της Καθα­ριό­τη­τας –και κυρίως με το ζήτημα της απο­κο­μι­δής των απορ­ριμ­μά­των στην πόλη και κατ’ επέ­κταση σε ολό­κληρο το νησί- κατα­βάλ­λο­νται από τον ανάδοχο ιδιώτη σε συνερ­γα­σία με την διεύ­θυνση καθα­ριό­τη­τας του Δήμου Ρόδου.

Αυτό δια­βε­βαί­ωσε με δηλώ­σεις του στην «δημο­κρα­τική» ο αντι­δή­μαρ­χος Καθα­ριό­τη­τας κ. Μιχάλης Παλαιο­λό­γου.

«Μέρα με την μέρα, ο ιδιώτης ενι­σχύει το έργο της απο­κο­μι­δής των απορ­ριμ­μά­των με τα νέα οχήματα ενώ στα μέσα της τρέ­χου­σας εβδο­μά­δας, θα έχουμε ολο­κλη­ρώ­σει το έργο στις πιο του­ρι­στι­κές περιο­χές του νησιού. Από σήμερα, ξεκι­νάει το κομμάτι της σάρωσης στο Μαν­δράκι, στο κέντρο της πόλης και στην Μεσαιω­νική Πόλη. Ευελ­πι­στούμε μέχρι την Παρα­σκευή να έχει απο­κα­τα­στα­θεί το 80% του συνο­λι­κού έργου», ανέφερε ο αντ/ρχος.

Οι προ­σπά­θειες, θα επε­κτα­θούν στα­διακά στα χωριά και στις κοι­νό­τη­τες –και πέραν των περιο­χών που ανήκουν στις βεβα­ρυ­μέ­νες του­ρι­στικά περιο­χές.

«Προ­σπα­θούμε στα­διακά να προ­σθέ­τουμε ένα λιθα­ράκι στο έργο με τους σαρωτές, την απο­κο­μιδή και με την ανα­κύ­κλωση με την λει­τουρ­γία του ΚΔΑΥ», λέει ο αντι­δή­μαρ­χος.

Σημειώ­νε­ται πως σύμφωνα με τις εκτι­μή­σεις, η Διεύ­θυνση Καθα­ριό­τη­τας σχε­διά­ζει να ‘ρίξει’ στην μάχη της απο­κο­μι­δής, 23 συνο­λικά οχήματα (απορ­ριμ­μα­το­φόρα, σαρωτές κ.λπ.) ενώ ήδη παρε­λή­φθη­σαν τα και­νούρ­για οχήματα ανα­κύ­κλω­σης.

«Μας ενδια­φέ­ρει να βελ­τιώ­νο­νται οι προ­σφε­ρό­με­νες υπη­ρε­σίες μέρα με την μέρα ώστε να παρέ­χε­ται έργο. Εμείς προ­σπα­θούμε μαζί με τον ιδιώτη να βελ­τιώ­σουμε την απο­κο­μιδή, την σάρωση και την ανα­κύ­κλωση. Αυτά τα απο­τε­λέ­σματα θα φανούν σε λίγο καιρό», δήλωσε ο κ. Παλαιο­λό­γου.

Να σημειω­θεί ακόμη, ότι για τα μικρά ‘σπιτάκια’ της ανα­κύ­κλω­σης που βρί­σκο­νται σε κάποια σημεία της πόλης, όπως στην Ψαρο­πούλα και σε μία έξοδο της Μεσαιω­νι­κής Πόλης (Κολόνα) η δημο­τική αρχή βρί­σκε­ται εν αναμονή της απά­ντη­σης της ΔΕΔΔΗΕ για το πού θα μετα­φερ­θούν καθώς ανα­μέ­νε­ται μια σειρά από δια­δι­κα­σίες και αδειο­δο­τή­σεις που βρί­σκο­νται σε εξέλιξη. Πιθα­νό­τατα να μετα­φερ­θούν στο Κορα­κό­νερο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.