ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
RODOS PALACE

Με θέμα: «Συ­νέρ­γειες των ια­τρι­κών ει­δι­κο­τή­των στις συ­στη­μα­τι­κές πα­θή­σεις που επη­ρε­ά­ζουν το μυο­σκε­λε­τι­κό σύ­στη­μα», ξε­κι­νά τις ερ­γα­σί­ες του, σή­με­ρα Πα­ρα­σκευή 2 και θα διαρ­κέ­σει έως και την Δευ­τέ­ρα 5 Ιου­νί­ου 2017, το 9ο Πα­νελ­λή­νιο Συ­νέ­δριο ΕΠΕΜΥ (Επι­στη­μο­νι­κή Εται­ρεία για την Μυο­σκε­λε­τι­κή Υγεία) για το 2017, στο Ξε­νο­δο­χείο Rodos Palace.

Στο με­γά­λο αυτό και ση­μα­ντι­κό για την προ­βο­λή του νη­σιού μας συ­νέ­δριο, συμ­με­τέ­χουν: Ρευ­μα­το­λό­γοι, Δερ­μα­το­λό­γοι, Ορ­θο­πε­δι­κοί, Πα­θο­λό­γοι, Γα­στρε­ντε­ρο­λό­γοι, Ογκο­λό­γοι, Γε­νι­κοί Ια­τροί καθώς και Φαρ­μα­κο­ποιοί από τα Νο­σο­κο­μεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Το προη­γού­με­νο συ­νέ­δριο είχε γίνει στην Κρήτη, πέρσι. Φέτος, συμ­με­τέ­χουν πάνω από 100 σύ­νε­δροι, ια­τροί και επι­στή­μο­νες από όλη την Ελ­λά­δα.

Η δομή του Συ­νε­δρί­ου προ­ω­θεί τη συμ­με­το­χή και τη δια­δρα­στι­κό­τη­τα με τη διορ­γά­νω­ση συ­μπο­σί­ων, σε­μι­να­ρί­ων, κλι­νι­κών φρο­ντι­στη­ρί­ων, διε­ταιρ­κών συ­νε­δριών, συ­νε­δριών λόγου–αντι­λό­γου κ.λπ.

Η θε­μα­το­λο­γία είναι προ­σα­να­το­λι­σμέ­νη στη με­τά­δο­ση εφαρ­μο­σμέ­νων γνώ­σε­ων στη διά­γνω­ση και τη θε­ρα­πεία καθώς και στην ανταλ­λα­γή κλι­νι­κής εμπει­ρί­ας.

Οι ερ­γα­σί­ες ξε­κι­νούν σή­με­ρα στις 18:15-20:45 με την ει­σα­γω­γι­κή συ­νε­δρία ΑGEING «ΜΕ­ΓΑ­ΛΩ­ΝΟ­ΝΤΑΣ – H ηλι­κια­κή με­τά­βα­ση» ενώ η επί­ση­μη τε­λε­τή έναρ­ξης θα γίνει στις 20.45 στο Αμ­φι­θέ­α­τρο Delphi του ξε­νο­δο­χεί­ου Rodos Palace.

Στο συ­νέ­δριο θα λά­βουν μέρος και πολ­λοί για­τροί από την πε­ριο­χή μας.

Χαι­ρε­τι­σμούς θα απευ­θύ­νουν ο πρό­ε­δρος του Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου κ. Χρή­στος Μα­ντάς, ο πρό­ε­δρος του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Ρόδου κ. Ευάγ­γε­λος Μαν­δρα­κός ενώ την κή­ρυ­ξη της έναρ­ξης του Συ­νε­δρί­ου θα κάνει ο αντι­πρό­ε­δρος του Πα­νελ­λη­νί­ου Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου κ. Κων­στα­ντί­νος Κου­τσό­που­λος.

Οι επι­στη­μο­νι­κές ενό­τη­τες που θα εξε­τα­στούν είναι οι εξής:

• AGEING: Με­γα­λώ­νο­ντας – Η ηλι­κια­κή με­τά­βα­ση

• Μα­κρο­χρό­νια θε­ρα­πεία με μι­κρές δό­σεις κορ­τι­ζό­νης

• ΡΟ­ΔΟ­γνω­σία: Η αλη­θι­νή ιστο­ρία της Ρόδου

• Στο­χευ­μέ­νες θε­ρα­πεί­ες στις συ­στη­μα­τι­κές πα­θή­σεις

• Ογκο­λο­γι­κά νο­σή­μα­τα και μυο­σκε­λε­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις

• Αυ­το­α­νο­σία και ήπαρ

• Με­θο­τρε­ξά­τη: τε­λι­κά σε ποιές δό­σεις είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κή και ασφα­λής;

• Εξα­το­μι­κευ­μέ­νη αντι­με­τώ­πι­ση γυ­ναι­κών με πα­θο­λο­γι­κό screening τρα­χή­λου

• Υπο­δερ­μα­τί­τι­δα

• Με­τα­βο­λι­σμός των οστών

• Χρό­νια υπε­ρου­ρι­χαι­μία

• Χρό­νια φλεγ­μο­νώ­δη νο­σή­μα­τα και καρ­διαγ­γεια­κός κίν­δυ­νος

• Αξο­νι­κές Σπον­δυ­λαρ­θρί­τι­δες

• Συ­στη­μα­τι­κός Ερυ­θη­μα­τώ­δης Λύκος

• Η με­τά­βα­ση των παι­διών με χρό­νιες φλεγ­μο­νώ­δεις πα­θή­σεις στην ενή­λι­κη ζωή

• Χρό­νια οσφυαλ­γία

• Πο­δο­λο­γία

• Συ­μπλη­ρώ­μα­τα δια­τρο­φής

• Συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή και λει­τουρ­γι­κή ια­τρι­κή

• Τα DMARDs στην Ψω­ρί­α­ση

• Συ­ζή­τη­ση ρευ­μα­το­λο­γι­κών κλι­νι­κών πε­ρι­στα­τι­κών

• Οι­κο­νο­μι­κά της υγεί­ας και αντι­ρευ­μα­τι­κές θε­ρα­πεί­ες

• Δη­μιουρ­γώ­ντας ένα ζω­γρα­φι­κό έργο

• Anti-TNF or non-anti-TNF βιο­λο­γι­κός πα­ρά­γο­ντας μετά την πρώτη επι­τυ­χία .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.