Ειδήσεις

Κάθειρξη 7 ετών για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο Π. Β. του Ι. 23 ετών, κάτοικος Ρόδου, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε ερήμην ποινή κάθειρξης 7 ετών από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την 30ή Οκτωβρίου 2012 με τους Π. Τ. του Ε. 24 ετών και Θ. Α. του Γ. 38 ετών, που κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.
Οι αστυνομικοί είχαν προσαγάγει τον 23χρονο ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε ότι από κοινού με τον δεύτερο την 30ή Οκτωβρίου 2012 μετέβησαν σε περίπτερο στη συμβολή των οδών Βενετοκλέων και Μητροπόλεως στην πλατεία Διαγόρα, ιδιοκτησίας της κ. Νομικής Καφεσάκη και αφού έκοψαν τα εξωτερικά λουκέτα των ρολών με κόφτη σιδήρου εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ σε κέρματα, 300 ευρώ περίπου σε χαρτονομίσματα και 20 πακέτα τσιγάρα.
Κρίθηκε ένοχος και για τις παρακάτω κλοπές:
-Το μεσημέρι της 28ης Σεπτεμβρίου 2012 στο Βενετόκλειο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 3° Γυμνάσιο Ρόδου και το 1° Γενικό Λύκειο Ρόδου αφαίρεσε από το κυλικείο, που εκμεταλλεύεται η κ. Ελένη Νικολάου, 300 ευρώ σε κέρματα.
-Στο διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου 2012 έως 1 Οκτωβρίου 2012 διέρρηξε το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος «Καζούλειο» στο οποίο στεγάζονται το 4° Γυμνάσιο και το 2° Λύκειο Ρόδου και αφαίρεσε φέτες από γαλοπούλα και τυρί του τοστ, αναψυκτικά, τσίχλες, γλειφιτζούρια, η αξία των οποίων μαζί με την φθορά που προκάλεσαν στο ρολό ασφαλείας υπολογίζονται στα 200 ευρώ.
– Στο διάστημα από 19 Οκτωβρίου 2012 έως 22 Οκτωβρίου 2012 διέρρηξε ξανά το ίδιο κυλικείο και αφαίρεσε τσίχλες και άλλα ζαχαρώδη προϊόντα.
-Την 22 Οκτωβρίου 2012 διέρρηξε το κυλικείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Χατζηαγγέλου και αφαίρεσε τσίχλες, ζαχαρώδη προϊόντα, έναν κουβά με εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 25 με 30 ευρώ σε κέρματα. Η αξία των φθορών που προκάλεσαν ανέρχεται σε 500 ευρώ.
-Την 21 Οκτωβρίου 2012 διέρρηξε το κυλικείο του κλειστού γυμναστηρίου του Βενετοκλείου, που εκμεταλλεύεται ο «Αθλητικός Σύλλογος Δωδεκάνησος» και αφαίρεσε αναψυκτικά και ζαχαρώδη αξίας 50-60 ευρώ.
-Στη συνέχεια εισήλθε στα γραφεία της ομάδας μπάσκετ του Κολοσσού και αφαίρεσε δύο βαλίτσες οι οποίες περιείχαν όργανα της γραμματείας του αγώνα μπάσκετ, ένα ηλεκτρονικό ασύρματο όργανο με το οποίο οι διαιτητές του αγώνα συνεργάζονται με τη γραμματεία αξίας 6.700 ευρώ και είδη ρουχισμού της ομάδας.
-Την 22α Οκτωβρίου 2012 διέρρηξε το κυλικείο του 15ου Δημοτικού σχολείου στην οδό Κων/πόλεως και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ και αναψυκτικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου