Αθλητικά

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Αποκλεισμός σοκ για τον Διαγόρα

Εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας έμεινε ο Διαγόρας, καθώς γνώρισε την ήττα με σκορ 4-3 στον δημοτικό στάδιο της πόλης μας από τον Α.Ο. Σουρμένων που ανέτρεψε δύο φορές το σε βάρος του σκορ και πέτυχε το νικητήριο γκολ λίγο πριν το τέλος της παράτασης.
Η συγκεκριμένη ήττα, είναι η πρώτη που γνωρίζει ο «γηραιός» στην φετινή αγωνιστική περίοδο και αποδείχθηκε πικρή, καθώς αποκλείστηκε από την διοργάνωση.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ωστόσο, ο Διαγόρας ευτύχησε να προηγηθεί σε ιδανικό χρονικό σημείο, καθώς στο 44ο λεπτό ο Γεωργαλλής έκανε το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα που πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, ο Α.Ο. Σουρμένων μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έφτασε στην ισοφάριση στο 55ο λεπτό με τον Πρέκα, όμως οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα αντέδρασαν και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντώνη Αθανασίου στο 60ο λεπτό.
Ο Διαγόρας κρατούσε το προβάδισμα μέχρι και τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όμως ο Καζαντζής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με δυνατή κεφαλιά, ισοφάρισε σε 2-2 για τον Α.Ο. Σουρμένων, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (3-2) στο σκορ στο 102ο λεπτό με τον Δημογιάννη, με τον Διαγόρα να φτάνει στην ισοφάριση στο 110ο λεπτό με τον Τσαγκάρη, ωστόσο επτά λεπτά αργότερα μετά από προσπάθεια του Χατζηπαναγιώτη, η μπάλα κόντραρε στον Πομπού και κατέληξε στα δίχτυα του Κεφάλα για το τελικό 4-3 για τον Α.Ο. Σουρμένων που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Τα γκολ
44ο λεπτό. Σέντρα του Αντώνη Αθανασίου από τα αριστερά όπως επιτίθεται ο Διαγόρας, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και στρώθηκε στον Αντώνη Γεωργαλλή που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τον φιλοξενούμενων κάνοντας το 1-0 για τον «γηραιό».
55ο λεπτό. Ωραία προσπάθεια του Καζαντζή και πάσα στον Πρέκα, ο τελευταίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Διαγόρα και με άψογο συρτό σουτ νίκησε τον Κεφάλα ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Α.Ο. Σουρμένων.
60ο λεπτό. Ο Γιάννης Μαρίνου έκανε την σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπουγιούκου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης Θανάση Ζαχαρόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντώνης Αθανασίου που έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Διαγόρα (2-1).
90+ο λεπτό. Φάουλ –σέντρα από τον Πρέκα, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Καζαντζής που με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διαγόρα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
102ο λεπτό. Αντεπίθεση για τον Α.Ο. Σουρμένων με τον Δημογιάννη από αριστερά και με διαδοχικές προσποιήσεις απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και με άψογο πλασέ έκανε το 3-2 για τους φιλοξενούμενους.
110ο λεπτό. Ο Αντώνης Γεωργαλλής με ωραία πάσα έδωσε την μπάλα στον Τσαγκάρη με τον τελευταίο να κάνει ωραία προσποίηση στον τερματοφύλακα των Α.Ο. Σουρμένων και πλάσαρε ψύχραιμα ισοφαρίζοντας σε 3-3 για τον Διαγόρα.
117ο λεπτό. Ο Χατζηπαναγιώτης ξέφυγε εξαιρετικά από τα αριστερά, πέρασε στην ταχύτητα τον Πομπού ο οποίος του έβαλε την κόντρα και πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Κεφάλα για το 4-3.
Οι συνθέσεις:
Διαγόρας: Κεφάλας, Χειμωνέττος, Πεταυράκης, Πομπού, Παπαδημήτρης, Αθανασίου Α., Μαρίνου (90ο Κορλός), Αθανασίου Π., Χατζηκοσμάς (63ο Τσαγκάρης), Μαθιός (86ο Φλεβάρης), Γεωργαλλής.
Α.Ο. Σουρμένων: Λύρος, Μετλιού (95ο Ζιώγας), Τσακίρης, Ακριτιδης, Μπουγιούκος, Θυμιανός (77ο Χατζηπαναγιώτης), Μανωλιάδης , Παπαδάκης (46ο Θεοδώρου), Καζαντζής, Δημογιάννης, Πρέκας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου