ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα γίνει κατηγορία εις βάρος Αγγλου για βιασμό

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
δικαστηριο

Να μην γίνει κα­τη­γο­ρία σε βάρος ενός 26χρο­νου Άγ­γλου του­ρί­στα για το αδί­κη­μα του βια­σμού, που κα­τα­μη­νύ­θη­κε από μια 18χρονη ομο­ε­θνή του, απο­φά­σι­σε το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου.

Ο 26χρο­νος είχε αφε­θεί μετά την απο­λο­γία του ελεύ­θε­ρος χωρίς όρους.

Την 4η Ιου­νί­ου 2016 και ώρα 17.00 στους αστυ­νο­μι­κούς του ΑΤ Ια­λυ­σού κα­ταγ­γέλ­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να από την 18χρονη, ότι περί ώραν 02.00 τα ξη­με­ρώ­μα­τα της ίδιας ημέ­ρας, ενώ βρι­σκό­ταν με τον 26χρονο, εντός του δω­μα­τί­ου ξε­νο­δο­χεί­ου, όπου διέ­με­ναν και δια­σκέ­δα­ζαν, τον ακο­λού­θη­σε με την θέ­λη­σή της σε δρόμο κοντά στο ξε­νο­δο­χείο και εκεί, ενώ ερω­το­τρο­πού­σαν εκεί­νος την εξα­νά­γκα­σε με τη χρήση βίας σε εξώ­γα­μη συ­νου­σία.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να κα­τέ­θε­σε ότι την 30η Μαΐου 2016 ήλθε στη Ρόδο με τον αδελ­φό και την αδελ­φή της και γνώ­ρι­σε στο ξε­νο­δο­χείο τον 26χρονο και έκα­ναν παρέα.

Την 3η Ιου­νί­ου 2016 κατά τη διάρ­κεια της δια­σκέ­δα­σής της με παρέα ομο­ε­θνών της, έπε­σαν στην πι­σί­να και ακο­λού­θως πήγαν στο δω­μά­τιο ενός έτε­ρου Αγ­γλου, που είχε μου­σι­κή. Στο δω­μά­τιο βρι­σκό­ταν ο αδελ­φός της, η ίδια, ο 26χρο­νος κι ακόμη δύο Αγ­γλοι.

Ενώ δια­σκέ­δα­ζαν, ο 26χρο­νος προ­θυ­μο­ποι­ή­θη­κε να την συ­νο­δέ­ψει στο δω­μά­τιο της και στην δια­δρο­μή την φί­λη­σε. Εξω από το δω­μά­τιο της, του ζή­τη­σε να απο­χω­ρή­σει και τότε, όπως υπο­στη­ρί­ζει, εκεί­νος κα­τευ­θύν­θη­κε προς το τέλος του δια­δρό­μου κι άρ­χι­σε να αυ­να­νί­ζε­ται.

Η ίδια επει­δή δεν ήθελε να βγει κά­ποιος ξαφ­νι­κά από το δω­μά­τιο και να τον δει κα­τευ­θύν­θη­κε προς το μέρος του για να τον απο­μα­κρύ­νει και τότε εκεί­νος, όπως είπε, άρ­χι­σε να ερω­το­τρο­πεί μαζί της. Ακου­σε τότε μια πόρτα να χτυ­πά­ει και φο­βού­με­νη ότι ήταν η αδελ­φή της, με­τέ­βη μαζί του σε πα­ρά­δρο­μο, έξω από το ξε­νο­δο­χείο. Εκεί, όπως πε­ριέ­γρα­ψε, την άρ­πα­ξε και την εξα­νά­γκα­σε σε εξώ­γα­μη συ­νου­σία με την χρήση βίας.

Την ακο­λού­θη­σε στο δω­μά­τιο της και την απο­χαι­ρέ­τη­σε, όπως είπε, φι­λώ­ντας την!

Ο ίδιος απο­λο­γού­με­νος αρ­νή­θη­κε κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά τα όσα του απο­δί­δο­νται υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι στο δω­μά­τιο η 18χρονη φο­ρού­σε μόνο μια πε­τσέ­τα και τα εσώ­ρου­χα της και ερω­το­τρο­πού­σε μαζί του, κα­θή­με­νη στα πόδια του.

Απο­φά­σι­σαν όπως είπε, να φύ­γουν από το χώρο του ξε­νο­δο­χεί­ου και υπο­στή­ρι­ξε ότι στα­μά­τη­σε και τον φί­λη­σε στη δια­δρο­μή προς την πα­ρα­λία. Υπο­στή­ρι­ξε ότι η συ­νεύ­ρε­ση τους έγινε συ­ναι­νε­τι­κά κι όταν τε­λεί­ω­σαν εκεί­νη ένιω­σε ενο­χές γιατί έχει δεσμό στην Αγ­γλία και τον ρω­τού­σε τι θα πούν για να μην μα­θευ­τεί το τι είχε συμ­βεί. Επι­στρέ­φο­ντας του ζή­τη­σε, όπως είπε, να έχουν κι άλλη επαφή, ενώ στο ξε­νο­δο­χείο την φί­λη­σε και την άφησε στο δω­μά­τιό της.

Συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κα­τη­γο­ρού­με­νου είναι ο δι­κη­γό­ρος κ. Στέ­λιος Κιουρ­τζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.