Η κατάρτιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Στράτου Καρίκη.
Το τελικό σχέδιο θα υποβληθεί στο δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά στο τέλος Φεβρουαρίου και στην συνέχεια θα τεθεί στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου. « Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΟΕΥ να είναι έτοιμος μέχρι τον Μάρτιο» δήλωσε στη «δ» ο κ. Στράτος Καρίκης.
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών η κατάρτιση του ΟΕΥ θα πρέπει να έχει τελειώσει τον Ιούνιο. Ωστόσο επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.
Με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας καθορίζονται η εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών σε Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Τμήματα, Αυτοτελή Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία, οι αρμοδιότητες τους και οι θέσεις κατά κατηγορίες και κλάδους προσωπικού. Επίσης, ορίζονται οι κλάδοι ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων των κατά περίπτωση οργανικών μονάδων, ανάλογα με την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείμενο των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων.
Επιθυμία του Δημάρχου Ρόδου είναι μετά την ολοκλήρωσή του, ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, να τεθεί σε διαβούλευση και στην συνέχεια να έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου.
Και νέες έφοδοι
σε οργανισμούς
Καινούργια έφοδο αυτή τη φορά στην υπηρεσία Πρασίνου, έκανε προχθές το πρωί ο Δήμαρχος Ρόδου κ Στάθης Κουσουρνάς συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ηλία Μπούκλα. Διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι ήταν στις θέσεις τους από τις 7 το πρωί.
Στην συνέχεια ο δήμαρχος Ρόδου επισκέφθηκε και το κοιμητήριο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου διαπιστώθηκε ότι και εκεί οι εργαζόμενοι ήταν στις θέσεις τους. Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς επρόκειτο να έχει συνάντηση χθες το απόγευμα με το προσωπικό που απασχολούνταν στους παιδικούς σταθμούς Πεταλούδων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Όπως είναι ήδη γνωστό εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, ειδοποιήθηκαν ότι από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου δεν θα πρέπει να προσέρχονται στις υπηρεσίες τους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν διαπιστώθηκαν σοβαρές παρατυπίες από το ΑΣΕΠ σε ότι αφορά τις διαδικασίες προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεταλούδων. Φως στην υπόθεση αναμένεται να πέσει μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε να διενεργηθεί.
Για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων ο κ. Κουσουρνάς προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων στο Δήμο Ρόδου.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/katartizete-o-organismos-esoterikis-ipiresias/













