ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ανακρίτρια τσιγγάνα υπότροπη σε υποθέσεις κλοπών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Δικαστήριο Ρόδου

Ενώ­πιον της τα­κτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου οδη­γή­θη­κε χθες για να απο­λο­γη­θεί, μια αθίγ­γα­νη, υπό­τρο­πη σε υπο­θέ­σεις κλο­πών.

Η αθίγ­γα­νη ηλι­κί­ας 39 ετών συ­νε­λή­φθη με μια 55χρονη την 27η Σε­πτεμ­βρί­ου 2016 το με­ση­μέ­ρι από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Περί ώραν 14.30 της Τρί­της οι δύο αθίγ­γα­νες ει­σήλ­θαν από ανα­σφά­λι­στη πόρτα στην οικία μιας 67χρο­νης συ­ντα­ξιού­χου στα Κο­σκι­νού, και άνοι­ξαν με­θο­δι­κά συρ­τά­ρια προ­κει­μέ­νου να αφαι­ρέ­σουν χρή­μα­τα και τυχόν τι­μαλ­φή.

Το θύμα, που κοι­μό­ταν σε κα­να­πέ αντι­λή­φθη­κε το πα­ρά­θυ­ρο της οι­κί­ας να κλεί­νει και  ξύ­πνη­σε,  αντι­κρί­ζο­ντας  μέσα  στην  οικία  της,  τις  κα­τη­γο­ρού­με­νες.  Έντρο­μη κά­λε­σε   σε   βο­ή­θεια   με   απο­τέ­λε­σμα   πε­ρί­οι­κοι   να   σπεύ­σουν στο ση­μείο και να ακι­νη­το­ποι­ή­σουν τις κα­τη­γο­ρού­με­νες.

Οι αστυ­νο­μι­κοί, που ει­δο­ποι­ή­θη­καν, τις προ­σή­γα­γαν. Προ­α­να­κρι­νό­με­νες δεν απο­δέ­χθη­καν τις σε βάρος τους κα­τη­γο­ρί­ες, δη­λώ­νο­ντας ότι προ­σέγ­γι­σαν    την   οικία    του θύ­μα­τος   χτυ­πώ­ντας   την   πόρτα προ­κει­μέ­νου να της ζη­τή­σουν για βο­ή­θεια, φα­γώ­σι­μα.    Στην  θέα  τους   το θύμα, όπως είπαν,  χωρίς  λόγο  κά­λε­σε σε βο­ή­θεια με απο­τέ­λε­σμα τη σύλ­λη­ψή τους.

Οι ίδιες ενε­πλά­κη­σαν και σε άλλη υπό­θε­ση κλο­πής, η δι­κο­γρα­φία για την οποία εκ­κρε­μεί στην Ει­σαγ­γε­λία Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να την 22α Μαΐου 2016 κα­ταγ­γέλ­θη­κε προ­φο­ρι­κά στην αστυ­νο­μία από μια 84χρονη, κά­τοι­κο Σα­λά­κου ότι το πρωί της ίδιας ημέ­ρας, σε διά­στη­μα κατά το οποίο απου­σί­α­ζε απο την οικία της, άγνω­στοι δρά­στες ει­σήλ­θαν εντός και   αφαί­ρε­σαν   μία   τη­λε­ό­ρα­ση 17   ιν­τσών   μαζί   με    το τη­λε­κο­ντρόλ.

Από οπτι­κό υλικό κλει­στού κυ­κλώ­μα­τος τη­λε­ό­ρα­σης πα­ρα­κεί­με­νου κα­τα­στή­μα­τος, προ­έ­κυ­ψε ότι από την πε­ριο­χή πέ­ρα­σαν δύο τσιγ­γά­νες η μια εκ των οποί­ων το­πο­θέ­τη­σε σε μια τσά­ντα μια τη­λε­ό­ρα­ση.

Οι αστυ­νο­μι­κοί με­τέ­βη­σαν στον κα­ταυ­λι­σμό του Κο­ρα­κό­νε­ρου και έξω από πα­ρά­πηγ­μα   βρή­καν   κρε­μα­σμέ­νη  την τσά­ντα.

Εξε­τα­ζό­με­νη n πρώτη απο­δέ­χθη­κε την σε βάρος της κα­τη­γο­ρία, πε­ρι­γρά­φο­ντας τον τρόπο δρά­σης της και υπο­δει­κνύ­ο­ντας ως συ­νερ­γό της την δεύ­τε­ρη.

Η πρώτη κα­τη­γο­ρου­μέ­νη πα­ρέ­δω­σε εξάλ­λου στους αστυ­νο­μι­κούς την τη­λε­ό­ρα­ση.

Οι αστυ­νο­μι­κοί υπο­στη­ρί­ζουν ότι η πρώτη κα­τη­γο­ρού­με­νη έχει δια­πρά­ξει σω­ρεία κλο­πών και δια­κε­κρι­μέ­νων πε­ρι­πτώ­σε­ων κλο­πών και ότι πρό­κει­ται για άτομο που δια­πράτ­τει με πρό­θε­ση επα­νει­λημ­μέ­να τα αδι­κή­μα­τα αυτά με σκοπό  τον πα­ρά­νο­μο πο­ρι­σμό ει­σό­δη­μα­τος.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής της πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Στέ­λιος Αλε­ξαν­δρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.