ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τον «εκπαιδευόμενο» τζιχαντιστή στην Θεσσαλονίκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αστυνομία

Μπο­ρεί ο 49χρο­νος Γάλ­λος υπή­κο­ος αρα­βι­κής κα­τα­γω­γής να κρα­τεί­ται στο τμήμα Πα­ρά­νο­μης Με­τα­νά­στευ­σης στη Μυ­γδο­νία Θεσ­σα­λο­νί­κης και μέσα στο επό­με­νο τρί­μη­νο να απε­λα­θεί όμως το εν­δια­φέ­ρον της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής όχι μόνο δεν έχει ατο­νή­σει αλλά κι­νεί­ται σε τρεις άξο­νες.

Πρώ­τον, προ­σπα­θούν να ακτι­νο­γρα­φή­σουν το δρο­μο­λό­γιο και τις κι­νή­σεις του 49χρο­νου από τη στιγ­μή που ει­σήλ­θε στην Ελ­λά­δα μέσω των Κήπων του Έβρου στις 24 Σε­πτεμ­βρί­ου.

Ένα πρό­σω­πο το οποίο οι γαλ­λι­κές αρχές είχαν κα­τα­χω­ρη­μέ­νο στις κόκ­κι­νες λί­στες ως ύπο­πτο για εξ­τρε­μι­στι­κή δράση που έχει να κάνει με ομά­δες τζι­χα­ντι­στών.

Ο ίδιος κρατά αρ­νη­τι­κή στάση, δεν λέει το πα­ρα­μι­κρό και οι αρχές δεν γνω­ρί­ζουν αν θα περ­νού­σε τράν­ζιτ στη χώρα μας και μέσω Ηγου­με­νί­τσας θα έφευ­γε με πλοίο για την κε­ντρι­κή και βό­ρεια Ευ­ρώ­πη ή είχε συ­να­ντή­σεις στην Ελ­λά­δα. Αν ισχύ­ει το δεύ­τε­ρο, με ποιους και για ποιο σκοπό.

Το γε­γο­νός ότι στις 9 παρά 5 το βράδυ της Κυ­ρια­κής κι­νού­με­νος στην παλιά εθνι­κή οδό Κα­βά­λας – Θεσ­σα­λο­νί­κης στο ρεύμα προς Ασπρο­βάλ­τα κα­τά­λα­βε ότι το συμ­βα­τι­κό όχημα με τους αστυ­νο­μι­κούς της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής τον πα­ρα­κο­λου­θού­σε δια­κρι­τι­κά, το εμ­βό­λι­σε για να τους εξου­δε­τε­ρώ­σει και στη συ­νέ­χεια αντι­στά­θη­κε σθε­να­ρά για να απο­φύ­γει τη σύλ­λη­ψη του, δεί­χνει ότι είναι εκ­παι­δευ­μέ­νος και κυ­ρί­ως απο­φα­σι­σμέ­νος για όλα. Όπως λένε αστυ­νο­μι­κοί, ένας απλός πο­λί­της ποτέ δεν θα έκανε μια τέ­τοια ακραία κί­νη­ση και μά­λι­στα σε μια ξένη χώρα. Το συ­γκε­κρι­μέ­νο άτομο δεί­χνει, λένε, εξοι­κειω­μέ­νο με τέ­τοιου εί­δους ενέρ­γειες.

Έτσι, οι ελ­λη­νι­κές αρχές σε στε­νές επα­φές με τις αρχές της Γαλ­λί­ας στο πλαί­σιο εφαρ­μο­γής του ει­δι­κού μέ­τρου διε­θνούς συ­νερ­γα­σί­ας μέσω της ανταλ­λα­γής πλη­ρο­φο­ριών προ­σπα­θούν να «απο­κω­δι­κο­ποι­ή­σουν» τις κι­νή­σεις του, τους προη­γού­με­νους μήνες και κυ­ρί­ως τα ση­μεία από τα οποία πέ­ρα­σε.

Τρί­τον, στο στό­χα­στρο έχουν μπει και οι τη­λε­φω­νι­κές επα­φές, τα τη­λέ­φω­να δη­λα­δή που έκανε και δέ­χτη­κε ο 49χρο­νος ύπο­πτος το διά­στη­μα που κυ­κλο­φο­ρού­σε στη χώρα μας. Όπως λέει στο protothema.gr αξιό­πι­στη πηγή, μπο­ρεί ο Γάλ­λος υπή­κο­ος που οι αρχές της χώρας του τον θε­ω­ρούν ύπο­πτο για σχέ­σεις με τζι­χα­ντι­ςστές να πήρε το δρόμο της απέ­λα­σης όμως η δια­δι­κα­σία θα κρα­τή­σει αρ­κε­τό χρο­νι­κό διά­στη­μα που ίσως και να ξε­περ­νά τους τρεις μήνες.

 

Πηγή: Ελεύ­θε­ρος Τύπος

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.