ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αφήνει ο Δραγασάκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δραγασακης

Η οι­κο­νο­μία μπαί­νει σε τρο­χιά ση­μα­ντι­κής ανά­καμ­ψης, η οποία από μόνη της δεν είναι επαρ­κής για μια τα­χεία μεί­ω­ση της ανερ­γί­ας και για την κά­λυ­ψη των τε­ρά­στιων συσ­σω­ρευ­μέ­νων ανα­γκών σε υγεία, κοι­νω­νι­κή προ­στα­σία και κοι­νω­νι­κό κρά­τος, εκτι­μά ο αντι­πρό­ε­δρος της κυ­βέρ­νη­σης, Γιάν­νης Δρα­γα­σά­κης σε συ­νέ­ντευ­ξή του στην εφη­με­ρί­δα Κε­φά­λαιο.

Όπως εξη­γεί, «πρέ­πει αφε­νός να εξα­σφα­λί­σου­με την ανά­καμ­ψη που μπο­ρεί να μας δώσει το υφι­στά­με­νο “σύ­στη­μα”, αφε­τέ­ρου να βρού­με και να ενερ­γο­ποι­ή­σου­με “επι­τα­χυ­ντές”, πα­ρά­γο­ντες, δη­λα­δή, που θα επι­τα­χύ­νουν την ανά­καμ­ψη και θα την προ­σα­να­το­λί­σουν στην κα­τεύ­θυν­ση της δί­και­ης και βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης». Ως «επι­τα­χυ­ντές», ο κ. Δρα­γα­σά­κης ανα­φέ­ρει τη ρύθ­μι­ση του χρέ­ους, την προ­σέλ­κυ­ση ξέων επεν­δύ­σε­ων (κυ­ρί­ως πα­ρα­γω­γι­κών και μα­κρο­πρό­θε­σμων) και την τό­νω­ση της εγ­χώ­ριας δη­μό­σιας και ιδιω­τι­κής επεν­δυ­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας.

Ο κ. Δρα­γα­σά­κης εκτι­μά ότι “η δια­τή­ρη­ση των πλε­ο­να­σμά­των σε υψηλά επί­πε­δα είναι κοι­νω­νι­κά ανέ­φι­κτη και οι­κο­νο­μι­κά ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κή”, ενώ για τις απο­κλί­σεις από­ψε­ων κυ­βερ­νη­τι­κών στε­λε­χών σε θέ­μα­τα ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, υπο­γραμ­μί­ζει ότι “δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις και προ­σω­πι­κές στρα­τη­γι­κές δεν έχουν λο­γι­κή ούτε βοη­θούν στο έργο της κυ­βέρ­νη­σης”.

Στο θέμα της ΕΛ­ΣΤΑΤ και της πα­ρα­πο­μπής του κ. Γε­ωρ­γί­ου, ξε­κα­θα­ρί­ζει ότι η “κυ­βέρ­νη­ση δεν έχει καμία άμεση εμπλο­κή με το θέμα”, ενώ προ­σθέ­τει πως “κακώς η Κο­μι­σιόν πα­ρα­σύρ­θη­κε, πα­ρεμ­βαί­νο­ντας μά­λι­στα και με τρόπο που την εκ­θέ­τει”.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της κυ­βέρ­νη­σης αφή­νει ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο ανα­σχη­μα­τι­σμού, κά­νο­ντας λόγο για ένα ποιο­τι­κό άλμα το οποίο μπο­ρεί πλέον να ορ­γα­νώ­σει η κυ­βέρ­νη­ση, «στον τρόπο που κυ­βερ­νά­ται η χώρα και στη συ­νο­λι­κό­τε­ρη λει­τουρ­γία του πο­λι­τι­κού συ­στή­μα­τος».

Τέλος, για το θέμα με τον όμιλο Μα­ρι­νό­που­λου κάνει σαφές ότι “θέ­λου­με να τε­λειώ­νου­με με τους σκε­λε­τούς του πα­ρελ­θό­ντος” αλλά και ότι “πρέ­πει να ξε­πε­ρά­σου­με ως πο­λι­τι­κό σύ­στη­μα τη λο­γι­κή των “δικών μας” επι­χει­ρη­μα­τιών, των “δικών μας” τρα­πε­ζι­τών, των “δικών μας” κα­να­λαρ­χών και των κλει­στών ολι­γαρ­χι­κών συ­στη­μά­των”.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.