ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Μηναΐδης: «Επιβάλλεται η συνέχιση της λειτουργίας του ΠΡΟΤΟΥΡ»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μηναιδης Βασίλης

«Ανα­γκαία» εκτιμά πως είναι η συνέ­χιση της λει­τουρ­γίας του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο επί­τι­μος πρό­ε­δρος της Ένωσης Ξενο­δό­χων Ρόδου κ. Βασίλης Μηνα­ΐ­δης.

Στον απόηχο της πρό­σφα­της ευρείας συνά­ντη­σης, που έγινε στο Δημαρ­χείο Ρόδου για τον του­ρι­σμό, ο κ. Μηνα­ΐ­δης δήλωσε στην «δημο­κρα­τική» τα εξής:

«Είναι γεγονός πως η χρη­μα­το­δό­τηση του ΠΡΟΤΟΥΡ έχει στα­μα­τή­σει –κυρίως λόγω κατάρ­γη­σης του ΔΗΦΟΔΩ. Όμως, είναι ανα­γκαίο να παρα­μεί­νει και να λει­τουρ­γή­σει, διότι η δια­φή­μιση και η προβολή για την Ρόδο πρέπει να συνε­χι­στεί. Υπάρ­χουν πολλά πράγ­ματα τα οποία δεν μπορούν να τα κάνουν οι τουρ οπε­ρέι­τορ –οι οποίοι ήδη δια­φη­μί­ζουν μόνοι τους τον του­ρι­σμό. Κάποιος οργα­νι­σμός πρέπει να έχει την ευθύνη. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ ήταν πάντα πρω­το­πό­ρος στον του­ρι­σμό για την Ρόδο και γι αυτό τον λόγο, πρέπει να συμ­φω­νή­σουμε να βρεθεί μια λύση.

Η οργά­νωση του του­ρι­σμού είναι σύνθετη. Είναι σαν ένα καράβι. Η μηχανή του είναι η δια­φή­μιση. Πρέπει να εντεί­νουμε τις προ­σπά­θειές μας. Και συνήθως τα γεγο­νότα της προη­γού­με­νης χρονιάς, τα πλη­ρώ­νουμε την επόμενη χρονιά. Παλιά είχαμε κάνει αρκετά πράγ­ματα αλλά οι συν­θή­κες ήταν δια­φο­ρε­τι­κές. Η πείρα μου λέει ότι δεν υπάρχει περί­πτωση να στα­μα­τή­σει ο του­ρι­σμός -απλά θα έχει δια­κυ­μάν­σεις. Θα πρέπει να ξεχω­ρί­σουμε την οργά­νωση από την δια­φή­μιση. Η δια­φή­μιση είναι μια στο­χευ­μένη δράση των ειδικών. Αυτό, λοιπόν, ονο­μά­ζε­ται ‘ΠΡΟΤΟΥΡ’ και ήταν πάντα μονα­δι­κός στην Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος για να λει­τουρ­γή­σει και πάλι. Τώρα, όσον αφορά τις ελλεί­ψεις σε υπο­δο­μές, την καθα­ριό­τητα κ.λπ. αυτά υπήρχαν πάντα. Αυτά όμως, δεν διώ­χνουν τον κόσμο. Το πρό­βλημα που αντι­με­τω­πί­ζουμε φέτος, είναι το προ­σφυ­γικό και η τρο­μο­κρα­τία. Φυσικά, υπήρξε και το ποδό­σφαιρο (το Ευρω­παϊκό Πρω­τά­θλημα) το οποίο λει­τούρ­γησε πολύ αρνη­τικά. Όταν τελεί­ω­σαν οι αγώνες ξεκί­νη­σαν οι κρα­τή­σεις. Βεβαίως, το σημα­ντικό είναι πάντα η τιμή. Αυτοί που το κατα­λα­βαί­νουν αυτό είναι οι ξενο­δό­χοι. Μπορεί να ανα­γκα­ζό­μα­στε να κάνουμε προ­σφο­ρές, αλλά…. αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν μπο­ρούμε να κάνουμε δια­φο­ρε­τικά.

Για του χρόνου δεν είμαι απαι­σιό­δο­ξος. Πρέπει οπωσ­δή­ποτε να βρεθεί λύση για τον ΠΡΟΤΟΥΡ και να κρα­τή­σουμε το όνομα ‘Ρόδος’. Είναι ένα πολύ ισχυρό χαρτί και αυτό είναι ευθύνη του δημάρ­χου και του Δήμου Ρόδου. Για μένα, τα απο­τε­λέ­σματα της φετινής χρονιάς θα τα δούμε μπροστά μας την επόμενη. Πάντως φέτος, δεν είναι τερά­στιο το πρό­βλημα. Η κατά­σταση είναι αντι­με­τω­πί­σιμη».

Ερω­τη­θείς ειδι­κό­τερα για την προ­ώ­θηση της Ρόδου, η οποία δια­θέ­τει ένα πολύ ισχυρό ‘brand name’ (μάρκα, σήμα κατα­τε­θέν) ο κ. Μηνα­ΐ­δης ήταν κατη­γο­ρη­μα­τι­κός:

«Η Ρόδος είναι μονα­δική, όπως είναι η Κέρκυρα και η Κρήτη. Την Κέρκυρα δεν την ξέρουν ως ‘Ιόνια Νησιά’. Την ξέρουν με το όνομά της. Ούτε την Κρήτη την ξέρουν ως ‘Κρητικό Πέλαγος’! Εμείς είμαστε Ρόδος και δεν είμαστε γνωστοί ως ‘Αιγαίο Πέλαγος’. Η Ρόδος έχει ένα τερά­στιο Πολι­τι­σμό και Ιστορία. Πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος για να απο­κα­τα­στα­θεί η προβολή και η δια­φή­μιση του νησιού. Αυτό που κάνει η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, ορθώς το πράττει –συμπλη­ρω­μα­τικά ως προς την γενι­κό­τερη προ­σπά­θεια. Από εκεί και πέρα, ο Δήμος θα πρέπει να έχει την ευθύνη με τον ΠΡΟΤΟΥΡ».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.