ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Περιφερειακού Συμπαραστάτη Φ. Τριομμάτη με Σταύρο Θεοδωράκη και στελέχη του ¨Ποταμιού¨

news room 1 λεπτό ανάγνωση
89

Σε συ­νά­ντη­ση που έγινε στην Αθήνα στα γρα­φεία του κόμ­μα­τος «το Πο­τά­μι»  συμ­με­τεί­χε ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός Συ­μπα­ρα­στά­της του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου κ. Φί­λιπ­πος Τριομ­μά­της,  ως μέλος της συ­ντο­νι­στι­κής επι­τρο­πής, στο πλαί­σιο ενη­με­ρω­τι­κών επα­φών που έχει ξε­κι­νή­σει το Πα­νελ­λή­νιο Δί­κτυο Συ­μπα­ρα­στα­τών με τους πο­λι­τι­κούς Αρ­χη­γούς.

Η ενη­με­ρω­τι­κή συ­ζή­τη­ση με τον Πρό­ε­δρο του κόμ­μα­τος κ. Σταύ­ρο Θε­ο­δω­ρά­κη και τον Βου­λευ­τή του Πο­τα­μιού κ. Γ. Αμυρά κύριο στόχο είχε την ανα­μόρ­φω­ση του θε­σμού και την πε­ραι­τέ­ρω κα­το­χύ­ρω­ση του, ενό­ψει της κα­τά­θε­σης του σχε­τι­κού σχε­δί­ου νόμου που προ­ω­θεί το ΥΠΕΣ. ( Ν. 3852/2010 , Πρό­γραμ­μα Καλ­λι­κρά­της)

Στην Συ­νά­ντη­ση με­τα­ξύ άλλων τέ­θη­κε το θέμα της νη­σιω­τι­κό­τη­τας και η δυ­να­τό­τη­τα να εκλέ­γουν Συ­μπα­ρα­στά­τη και οι νη­σιω­τι­κοί Δήμοι κάτω των 20,000 κα­τοί­κων.

Οι Συ­μπα­ρα­στά­τες αφού εξέ­θε­σαν τις εμπει­ρί­ες τους και τις διοι­κη­τι­κές δυ­σλει­τουρ­γί­ες  που κα­λού­νται να αντι­με­τω­πί­σουν με τις πα­ρεμ­βά­σεις τους, ζή­τη­σαν να κα­θιε­ρω­θεί ρητή υπο­χρέ­ω­ση των υπη­ρε­σιών να αντα­πο­κρί­νο­νται άμεσα στις δια­με­σο­λα­βή­σεις τους και να ανα­γνω­ρι­στούν νο­μο­θε­τι­κά ως ¨φο­ρείς προ­ώ­θη­σης της αρχής της ίσης με­τα­χεί­ρι­σης¨ στους δή­μους και τις Πε­ρι­φέ­ρειες που υπη­ρε­τούν, πα­ράλ­λη­λα προς την αντί­στοι­χη αρ­μο­διό­τη­τα του Συ­νη­γό­ρου του Πο­λί­τη, στο πλαί­σιο του σχε­τι­κού νο­μο­σχε­δί­ου για την εφαρ­μο­γή της αρχής της ίσης με­τα­χεί­ρι­σης.

Ο Σταύ­ρος Θε­ο­δω­ρά­κης και ο Γιώρ­γος Αμυ­ράς εξέ­φρα­σαν την πε­ποί­θη­ση ότι ο θε­σμός πρέ­πει να ενι­σχυ­θεί νο­μο­θε­τι­κά προ­κει­μέ­νου οι πο­λί­τες να μπο­ρούν να δι­καιώ­νο­νται εξω­δι­κα­στι­κά, απο­φορ­τί­ζο­ντας έτσι τα δι­κα­στή­ρια, αλλά και τον Συ­νή­γο­ρο του πο­λί­τη από υπο­θέ­σεις κα­θα­ρά το­πι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος.

Θα ακο­λου­θή­σουν  δια­δο­χι­κές συ­να­ντή­σεις και με τους υπό­λοι­πους Αρ­χη­γούς των κομ­μά­των το αμέ­σως επό­με­νο διά­στη­μα.

Στη συ­νά­ντη­ση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, πα­ρέ­στη­σαν ο Συ­ντο­νι­στής του Δι­κτύ­ου  κ. Ευάγ­γε­λος  Μι­χά­λης,  Σ.τ.Δ.Ε. Δήμου  Σα­ρω­νι­κού, τα μελή της Συ­ντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής,  ο κ. Φί­λιπ­πος Τριομ­μά­της,  Πε­ρι­φε­ρεια­κός Συ­μπα­ρα­στά­της  Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, ο κ. Βα­σί­λης Σω­τη­ρό­που­λος Πε­ρι­φε­ρεια­κός Συ­μπα­ρα­στά­της Ατ­τι­κής, ο κ. Γα­βρι­ήλ Αρα­μπα­τζής,  Σ.τ.Δ.Ε. Ηλιού­πο­λης και ο εκ­πρό­σω­πος Τύπου του Δι­κτυού κ. Δη­μή­τριος Πε­τράς Σ.τ.Δ.Ε. Πε­ρά­μα­τος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.