ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H διαμόρφωση ενός “νοτίου άξονα” στην ατζέντα Τσίπρα – Renzi

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρέντσι

Η δυνα­τό­τητα να δια­μορ­φω­θεί ένας “νότιος άξονας”, το λεγό­μενο κλαμπ των χωρών της Μεσο­γείου, βρέθηκε στο επί­κε­ντρο της συνά­ντη­σης που είχε στο περι­θώ­ριο της Συνόδου Κορυφής, ο Έλληνας πρω­θυ­πουρ­γός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του Matteo Renzi.

Σύμφωνα με κυβερ­νη­τι­κές πηγές, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη οι χώρες του νότου να δια­μορ­φώ­σουν τη δική τους ανα­πτυ­ξιακή πρόταση, μια ιδέα που στη­ρί­ζουν ο Γάλλος πρό­ε­δρος Francois Hollande και ο πρω­θυ­πουρ­γός της Πορ­το­γα­λίας Antonio Costa. Οι δύο άνδρες, συμ­φώ­νη­σαν ότι στην προ­σπά­θεια να δημιουρ­γη­θεί ένας μεσο­γεια­κός πόλος, για να υπάρξει μια νέα ισορ­ρο­πία στην Ευρώπη και να δημιουρ­γη­θεί μια πιο κοι­νω­νική Ευρώπη, μπορούν να εντα­χθούν κι άλλες χώρες, όπως η Ισπανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερ­νη­τι­κές πηγές, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 9 Ιουλίου στη Βαρ­σο­βία, πρό­κει­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο Παρίσι η Σύνοδος των Ευρω­παίων προ­ο­δευ­τι­κών ηγετών και αξιω­μα­τού­χων, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας πρω­θυ­πουρ­γός.

Εξάλλου, ο πρω­θυ­πουρ­γός της Βρε­τα­νίας David Cameron, ευχα­ρί­στησε τον Έλληνα πρω­θυ­πουργό, αλλά και άλλους ομο­λό­γους του, για τη στάση που τήρησαν στο βρε­τα­νικό δημο­ψή­φι­σμα, ανέ­φε­ραν κυβερ­νη­τι­κές πηγές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.