ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πήγασος άνοιξε τα φτερά του!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Ένα όνει­ρο… 11 ετών έγινε πραγ­μα­τι­κό­τη­τα! Μέχρι και πριν από 3-4 χρό­νια ο Πή­γα­σος Κρε­μα­στής στις γυ­ναί­κες απο­τε­λού­σε χωρίς καμία υπερ­βο­λή το «σάκο του μποξ» για τις υπό­λοι­πες ομά­δες, αφού συμ­με­τεί­χε ως επί το πλεί­στον με νε­α­ρές αθλή­τριες στο πρω­τά­θλη­μα. Σε μικρό χρο­νι­κό διά­στη­μα τα πάντα άλ­λα­ξαν και ο Πή­γα­σος Κρε­μα­στής όχι μόνο έγινε πρω­τα­γω­νι­στής, αλλά κα­τά­φε­ρε να ανέ­βει στην Α2 Κα­τη­γο­ρία (όμι­λος νότου) για πρώτη φορά στην ιστο­ρία του. Πρό­κει­ται για μία τε­ρά­στια επι­τυ­χία για την ομάδα του Βαγ­γέ­λη Αθα­να­σιά­δη, η οποία άνοι­ξε τα φτερά της και κερ­δί­ζο­ντας άνετα τον Κούρο Σάμου (70-41), την Ανα­γέν­νη­ση Λα­μί­ας (69-35) και το Θησέα Πα­να­γιού­δας (57-35), πήρε το ει­σι­τή­ριο της ανό­δου για την Α2. Ο Πή­γα­σος φέτος πήρε το δεύ­τε­ρο συ­νε­χό­με­νο πρω­τά­θλη­μα του

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟ­ΔΟ­ΧΗ ΣΤΟ ΑΕ­ΡΟ­ΔΡΟ­ΜΙΟ

Το από­γευ­μα της Κυ­ρια­κής, αφί­χθη στο αε­ρο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» ο Πή­γα­σος Κρε­μα­στής… Οι αθλή­τριες της ομά­δας και ο Βαγ­γέ­λης Αθα­να­σιά­δης, παρά την κού­ρα­ση από τους αγώ­νες αλλά και το «γλέ­ντι» το βράδυ του Σαβ­βά­του σε γνω­στό νυ­χτε­ρι­νό κέ­ντρο, έζη­σαν το από­λυ­το όνει­ρο μέχρι το επό­με­νο. Η απο­στο­λή των πρω­τα­θλη­τριών Δω­δε­κα­νή­σου έτυχε θερ­μής υπο­δο­χής, από συγ­γε­νείς και φί­λους της ομά­δας, που χει­ρο­κρό­τη­σαν θερμά τον Πή­γα­σο για την άνοδο του. Μετά από οκτώ ολό­κλη­ρα χρό­νια, η Ρόδος θα έχει και πάλι εκ­πρό­σω­πο στην Α2 Γυ­ναι­κών, αφού η τε­λευ­ταία φορά που συ­νέ­βη κάτι τέ­τοιο ήταν τη σεζόν 2007-08 με τον Ιβί­σκο.

ΑΠΙ­ΣΤΕΥ­ΤΗ ΠΕ­ΡΙ­ΠΕ­ΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΗ­ΓΑ­ΣΟ

Την πε­ρι­πέ­τεια της… ζωής τους έζη­σαν προ­χθές το με­ση­μέ­ρι στο αε­ρο­δρό­μιο «Ελ. Βε­νι­ζέ­λος» τα μέλη της απο­στο­λής του Πή­γα­σου Κρε­μα­στής. Συ­γκε­κρι­μέ­να, ανα­στά­τω­ση επι­κρά­τη­σε λίγο πριν τις 2 το με­ση­μέ­ρι της Κυ­ρια­κής στο Διε­θνή Αε­ρο­λι­μέ­να Αθη­νών «Ελευ­θέ­ριος Βε­νι­ζέ­λος» λίγη ώρα πριν την ανα­χώ­ρη­ση πτή­σης των ισ­ραη­λι­νών αε­ρο­γραμ­μών «Israir Airlines» με προ­ο­ρι­σμό το Τελ Αβίβ. Σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών του Ισ­ρα­ήλ, υπάλ­λη­λοι της επί­σης ισ­ραη­λι­νής αε­ρο­πο­ρι­κής εται­ρεί­ας «El Al» εντό­πι­σαν έναν άντρα ο οποί­ος κυ­κλο­φο­ρού­σε στον τερ­μα­τι­κό σταθ­μό του αε­ρο­λι­μέ­να με ένα «με­γά­λο ύπο­πτο σα­κί­διο» στην πλάτη.

Ισ­ραη­λι­νά ΜΜΕ με­τέ­δω­σαν την εί­δη­ση ως έκτα­κτη επι­και­ρό­τη­τα, ανα­φέ­ρο­ντας πως οι άντρες ασφα­λεί­ας έκρι­ναν πως το συ­γκε­κρι­μέ­νο άτομο ήταν ύπο­πτο και αφού -σύμ­φω­να πάντα με τους ισ­ραη­λι­νούς- δεν αντα­πο­κρί­θη­κε στις εκ­κλή­σεις του προ­σω­πι­κού, τότε οι Ισ­ραη­λι­νοί φρου­ροί το πλη­σί­α­σαν και το ακι­νη­το­ποί­η­σαν. Ακρι­βώς δίπλα στο πε­ρι­στα­τι­κό βρί­σκο­νταν τα κο­ρί­τσια του Πή­γα­σου Κρε­μα­στής και ο Βαγ­γέ­λης Αθα­να­σιά­δης που έκα­ναν check in, οι οποί­οι άρ­χι­σαν να τρέ­χουν έντρο­μοι προς την πόρτα εξό­δου, αφού επι­κρά­τη­σε πα­νι­κός στο αε­ρο­δρό­μιο. Ο φόβος για πι­θα­νή τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια, ανά­γκα­σε όλους τους πα­ρευ­ρι­σκό­με­νους να αφή­σουν τα πράγ­μα­τα τους και να τρα­πούν σε φυγή.

ΔΥ­ΣΚΟ­ΛΟΣ Ο ΔΡΟ­ΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΝΟΤΟΥ ΤΗΣ Α2

Εφό­σον ο Ιπ­πο­κρά­της Κω συμ­με­τέ­χει κα­νο­νι­κά στην Α2 Κα­τη­γο­ρία, τότε τα Δω­δε­κά­νη­σα θα έχουν διπλή εκ­προ­σώ­πη­ση στη δεύ­τε­ρη τη τάξει εθνι­κή κα­τη­γο­ρία της χώρας μας. Πά­ντως το έργο του Πή­γα­σου Κρε­μα­στής δεν θα είναι εύ­κο­λο τη νέα χρο­νιά, αφού στον όμιλο νότου θα συμ­με­τέ­χουν δυ­να­τές ομά­δες, εκ των οποί­ων κά­ποιες πα­λαιό­τε­ρα έπαι­ζαν στην Α1. Οι 12 ομά­δες που έχουν δι­καί­ω­μα συμ­με­το­χής στον όμιλο νότου της Α2 είναι οι εξής: Άρης Πε­τρού­πο­λης, Ιπ­πο­κρά­της Κω (υπο­βι­βά­στη­καν από την Α1 Κα­τη­γο­ρία), Α.Ο. Σπόρ­τιγκ, Φάρος Κε­ρα­τσι­νί­ου, Αγία Πα­ρα­σκευή, Ίκα­ρος Καλ­λι­θέ­ας, Πα­λαιό Φά­λη­ρο, Κ.Α.Ο. Με­λισ­σί­ων και οι «νε­ο­φώ­τι­στοι» Πή­γα­σος Κρε­μα­στής, Δρο­μείς Τρί­πο­λης, Ηλιού­πο­λη και Ελευ­θε­ρία Μο­σχά­του. Πρώτη επι­λα­χού­σα ομάδα είναι το Αρ­κά­δι Ρε­θύ­μνου που κέρ­δι­σε στον αγώνα κα­τά­τα­ξης με 97-34 την Ανα­γέν­νη­ση Λα­μί­ας. Με απλά λόγια ο Ιπ­πο­κρά­της τη νέα χρο­νιά θα έχει 11 τα­ξί­δια, εκ των οποί­ων τα 9 στην Αθήνα, το ένα στην Κω και το ένα στην Τρί­πο­λη. Ο Πή­γα­σος Κρε­μα­στής, ο Ιπ­πο­κρά­της Κω και οι Δρο­μείς Τρί­πο­λης είναι οι μο­να­δι­κές επαρ­χια­κές ομά­δες στη νέα Α2.

ΣΥΓ­ΧΑΙ­ΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗ­ΓΑ­ΣΟ

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δω­δε­κα­νή­σου συγ­χαί­ρει θερμά τη γυ­ναι­κεία ομάδα μπά­σκετ του Πή­γα­σου Κρε­μα­στής για την άνοδο της στην Α2 Κα­τη­γο­ρία (όμι­λος νότου). Συγ­χαί­ρει τις αθλή­τριες του συλ­λό­γου, τη διοί­κη­ση και τον Βαγ­γέ­λη Αθα­να­σιά­δη για την πολύ με­γά­λη επι­τυ­χία τους και εύ­χε­ται καλή επι­τυ­χία στις υπο­χρε­ώ­σεις σας στις εθνι­κές κα­τη­γο­ρί­ες. Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δω­δε­κα­νή­σου βρί­σκε­ται στην ευ­χά­ρι­στη θέση να έχει έναν ακόμη εκ­πρό­σω­πο στις εθνι­κές κα­τη­γο­ρί­ες και εύ­χε­ται στον Πή­γα­σο και εις ανώ­τε­ρα…

Η διοί­κη­ση και οι αθλη­τές της Ελ­πί­δας Πε­τα­λού­δων συγ­χαί­ρουν θερμά τον Πή­γα­σο Κρε­μα­στής, το Βαγ­γέ­λη Αθα­να­σιά­δη και τις αθλή­τριες του για την άνοδο της ομά­δας στην Α2 Κα­τη­γο­ρία των γυ­ναι­κών. Η Ελ­πί­δα είναι ιδιαί­τε­ρα χα­ρού­με­νη που ο συ­ντο­πί­της Πή­γα­σος έκανε το με­γά­λο άλμα στις εθνι­κές κα­τη­γο­ρί­ες και συγ­χαί­ρει θερμά όλους τους συ­ντε­λε­στές της σπου­δαί­ας ανό­δου στην Α2.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.