ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Άρης

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ

Ο Άρης ανα­δεί­χθη­κε πρω­τα­θλη­τής Ελ­λά­δας στο φε­τι­νό φάι­ναλ-φορ μπά­σκετ με κα­ρό­τσι, αφού ισο­βάθ­μη­σε στην κο­ρυ­φή με τον Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος, τον οποίο κέρ­δι­σε στην εκ­πνοή, στο πλαί­σιο της 2ης αγω­νι­στι­κής. Χθες η ομάδα μας κέρ­δι­σε με 62-50 το Μα­ρού­σι και τερ­μά­τι­σε στη δεύ­τε­ρη θέση, απο­τέ­λε­σμα που βό­λε­ψε τον Άρη, ο οποί­ος έκοψε πρώ­τος το νήμα στο άκρως επι­τυ­χη­μέ­νο φάι­ναλ-φορ.

Γ.Σ. ΔΩ­ΔΕ­ΚΑ­ΝΗ­ΣΟΣ- ΜΑ­ΡΟΥ­ΣΙ 62-50

Τα δε­κά­λε­πτα: 14-11, 24-25, 41-42, 62-50

Διαι­τη­τές: Μπί­κας- Κη­που­ρί­δης- Θε­ο­νάς

Γ.Σ. ΔΩ­ΔΕ­ΚΑ­ΝΗ­ΣΟΣ (Τσα­κί­ρης): Λου­κάς, Χαρ­τε­ρός 4, Μι­χα­ή­λου 14, Χα­μα­ντί 7, Ζα­ρα­γκό­τας 5, Χα­τζη­δη­μη­τρί­ου 4, Δα­ού­λας, Κο­ντο­γιάν­νης 4, Χα­τζη­κα­ντής, Παπ­πάς 18, Στυ­λια­να­κά­κης, Μαρ­τσά­κης 6.

ΜΑ­ΡΟΥ­ΣΙ (Γιώ­ρας): Τσα­ου­σί­δης, Δη­μη­τρα­κό­που­λος 1, Αλ Χου­σε­ΐν 10, Τρια­ντα­φύλ­λου 12, Μίνα, Πα­νού­σης, Αχλα­διώ­της, Κορ­κί­δης 17, Ράσσα 6.

ΑΡΗΣ-ΑΤΛΑΣ ΑΘΗ­ΝΩΝ 53-40

Τα δε­κά­λε­πτα ήταν: 17-11, 32-20(ημ.), 40-30, 53-40

Διαι­τη­τές: Παυ­λό­που­λος- Αρ­τε­μά­κη- Πα­πα­δο­πού­λου

ΑΡΗΣ (Χα­τζη­ζω­γί­δου): Πα­ντε­λί­δης, Μαλ­τάς 2, Κα­λο­γιάν­νης, Κε­φά­λας 12(2), Χρυ­σο­βέρ­γης 6, Τσι­ντά­ρης 6, Οι­κο­νό­μου 16, Συ­με­ω­νί­δης 2, Βλα­στός 9.

ΑΤΛΑΣ ΑΘΗ­ΝΩΝ (Ζώτος): Νι­κι­ντου­μά­να, Κων­στα­ντι­νό­που­λος Α. 4, Αδα­μό­που­λος, Κό­τσα­ρης 8, Χαλ­δαί­ος, Βάσ­σης 10, Ζα­φει­ρό­που­λος, Χρι­στο­δού­λου 18, Σπα­θής, Κων­στα­ντι­νό­που­λος Β.

Το πιο επι­τυ­χη­μέ­νο φάι­ναλ-φορ όλων των επο­χών στο μπά­σκετ με αγω­νι­στι­κό αμα­ξί­διο πέ­ρα­σε στο πα­ρελ­θόν, ωστό­σο οι στιγ­μές θα μεί­νουν για πάντα χα­ραγ­μέ­νες στη μνήμη όλων. Στην τε­λε­τή λήξης, αρ­χι­κά το σώμα των εθε­λο­ντών Σα­μα­ρει­τών του Ερυ­θρού Σταυ­ρού πα­ρέ­δω­σε ένα κα­ρό­τσι στον Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος, με τον Κάλ­λι­στο Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου μά­λι­στα να κά­θε­ται και να κάνει το σήμα της νίκης προς πάσα κα­τεύ­θυν­ση. Στη συ­νέ­χεια έγι­ναν οι εξής απο­νο­μές από τον Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος.

1)Ο πρό­ε­δρος του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου στον τέως υφυ­πουρ­γό αθλη­τι­σμού Γιάν­νη Ιω­αν­νί­δη.

2)Ο γε­νι­κός αρ­χη­γός του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Τάκης Κα­λού­δης στην Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου και συ­γκε­κρι­μέ­να στον αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Ηλία Ζω­γρα­φί­δη (απου­σί­α­ζε ο Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος).

3)Το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος και δη­μο­τι­κός σύμ­βου­λος Κώ­στας Στυ­λια­νού στο δή­μαρ­χο Ρόδου Φώτη Χα­τζη­διά­κο.

4)Ο Νίκος Γε­ρο­νι­κό­λας στον πρό­ε­δρο της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Γιώρ­γο Κούζα

5)Το μέλος του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος και υπεύ­θυ­νος Τύπου Μάκης Δού­βα­λης στον πρό­ε­δρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σέρ­γιο Αϊ­βά­ζη.

6)Ο αντι­πρό­ε­δρος του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Γιώρ­γος Δρα­μου­ντα­νής στον πρό­ε­δρο του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου ενό­τη­τας Ρόδου Μίλτο Παγκά. Λόγω της απου­σί­ας του τε­λευ­ταί­ου, πα­ρέ­λα­βε την πλα­κέ­τα ο αντι­πρό­ε­δρος Κώ­στας Στυ­λια­νού.

7)Το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Σταύ­ρος Πα­να­γιω­τα­κό­που­λος, στο Επι­με­λη­τή­ριο Δω­δε­κα­νή­σου. Την πλα­κέ­τα πα­ρέ­λα­βε ο Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου λόγω της απου­σί­ας του Γιάν­νη Πάπ­που.

8)Το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Μα­νώ­λης Λου­κάς στο ίδρυ­μα Στα­μα­τί­ου και την εκ­πρό­σω­πο του Ελένη Κοκ­κί­νου.

9)Ο αρ­χη­γός του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Μι­χά­λης Χα­τζη­δη­μη­τρί­ου στον συ­να­θλη­τή του και πρώην προ­πο­νη­τή της ομά­δας μας Νίκο Δα­ού­λα.

10)Το μέλος της ομά­δας μας Δέ­σποι­να Χα­τζη­διά­κου στη μα­θή­τρια του δη­μο­τι­κού Άν­τζε­λα Κα­νά­τση, η ζω­γρα­φιά της οποί­ας επι­λέ­χθη­κε για την αφίσα και τα φυλ­λά­δια του φάι­ναλ-φορ.

11)Ο Γιάν­νης Ιω­αν­νί­δης και ο πρό­ε­δρος του Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου τί­μη­σαν το «Γιαν­νά­κη» στο πρό­σω­πο του αγνού Έλ­λη­να φι­λά­θλου.

Στη συ­νέ­χεια ο Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος πα­ρέ­δω­σε ανα­μνη­στι­κά δώρα σε όλες τις ομά­δες, τους διαι­τη­τές και τους κρι­τές του τουρ­νουά.

Αμέ­σως μετά ήταν η σειρά της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. να κάνει τις δικές της απο­νο­μές:

1)Ο πρό­ε­δρος του Σ.Δ.Ε.Κ.Κ. Σπύ­ρος Τσούν­τσου­ρας τί­μη­σε τους διαι­τη­τές, τους κρι­τές, τους εθε­λο­ντές Σα­μα­ρεί­τες και τα κο­ρί­τσια που χό­ρε­ψαν στο φάι­ναλ-φορ.

2)Ο πρό­ε­δρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Γιώρ­γος Κού­ζας τί­μη­σε την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου και την πλα­κέ­τα πήρε ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Ηλίας Ζω­γρα­φί­δης.

3)Ο γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Χάρης Περ­δί­κης τί­μη­σε το Δήμο Ρόδου και την πλα­κέ­τα πα­ρέ­λα­βε ο δή­μαρ­χος Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

4)Ο πρό­ε­δρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Γιώρ­γος Κού­ζας τί­μη­σε τον Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος πα­ρα­δί­δο­ντας πλα­κέ­τα στον Κάλ­λι­στο Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου.

5)Τον πο­λυ­τι­μό­τε­ρο παί­κτη της διορ­γά­νω­σης Σπύρο Κε­φά­λα του Άρη τί­μη­σε ο Γιάν­νης Ιω­αν­νί­δης.

6)Τον πρώτο σκό­ρερ της διορ­γά­νω­σης Σπύρο Κε­φά­λα του Άρη τί­μη­σε ο βου­λευ­τής Δω­δε­κά­νη­σου Δη­μή­τρης Γάκης.

7)Την τέ­ταρ­τη ομάδα της διορ­γά­νω­σης, το Μα­ρού­σι, τί­μη­σε ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός.

8)Την τρίτη ομάδα του φάι­ναλ-φορ, τον Άτλα­ντα Αθη­νών, τί­μη­σε ο δή­μαρ­χος Ρόδου Φώτης Χα­τζη­διά­κος.

9)Τη δεύ­τε­ρη ομάδα του φάι­ναλ-φορ, τον Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος, τί­μη­σε ο πρό­ε­δρος της Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γί­ου.

10)Την απο­νο­μή των με­ταλ­λί­ων στον πρω­τα­θλη­τή Άρη έκανε ο Γιάν­νης Ιω­αν­νί­δης, ενώ του κυ­πέλ­λου στους πρω­τα­θλη­τές Ελ­λά­δας ο πρό­ε­δρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Κ. Γιώρ­γος Κού­ζας.

Η ΤΕ­ΛΙ­ΚΗ ΒΑΘ­ΜΟ­ΛΟ­ΓΙΑ

1.Άρης 5 (2-1) 165-152(+13)

2.Γ.Σ. Δω­δε­κά­νη­σος 5 (2-1) 168-146(+22)

3.Άτλας Αθη­νών 4 (1-2) 152-162(-10)

4.Μα­ρού­σι 4 (1-2) 165-190(-26)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.