ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξαντλήθηκαν τα φυσικά όρια των χειρουργών του Νοσοκομείου Κω!

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩ

Τα χέρια ψηλά σήκωσαν δύο χει­ρουρ­γοί του Νοσο­κο­μείου της Κω, απέ­να­ντι στις αυξη­μέ­νες ανάγκες στις οποίες καλού­νται να αντε­πε­ξέλ­θουν, ενόψει και της νέας του­ρι­στι­κής περιό­δου, και με εξώδικη δήλωση που κατέ­θε­σαν προς τους αρμό­διους, γνω­στο­ποιούν ότι στο εξής θα τηρούν αυστηρά τα ωράρια των εφη­με­ριών, που προ­βλέ­πει η νομο­θε­σία.

Η δήλωση, απευ­θύ­νε­ται προς την διοι­κή­τρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ολγα Ιορ­δα­νί­δου, τον ανα­πλη­ρωτή διοι­κητή του Νοσο­κο­μείου Κω κ. Νεκτά­ριο Γεωρ­γα­ντή, τον διευ­θυ­ντή χει­ρουρ­γι­κού τομέα του Νοσο­κο­μείου Κω, τον διευ­θυ­ντή Ιατρι­κής Υπη­ρε­σίας του Νοσο­κο­μείου Κω και κοι­νο­ποιεί­ται προς την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Κω.

Οι δύο χει­ρουρ­γοί, στην εξώδικη δήλωσή τους, κάνουν λόγο για δια­κιν­δύ­νευση της δημό­σιας υγείας που τίθεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω της εξά­ντλη­σης των φυσικών τους ορίων αλλά και για κατά­φωρη παρα­βί­αση της νομο­θε­σίας.

Οι γιατροί ανα­φέ­ρουν χαρα­κτη­ρι­στικά ότι δεν προ­τί­θε­νται του λοιπού να συνη­γο­ρή­σουν και να συγκα­λύ­ψουν όχι μόνο την κατά­φωρη παρα­βί­αση της νομο­θε­σίας, αλλά και κυρίως την δια­κιν­δύ­νευση της δημό­σιας υγείας, που τίθεται – όπως λένε- σε άμεσο κίνδυνο, καθώς είναι βέβαιο ότι η εξά­ντληση των φυσικών τους ορίων θα οδη­γή­σει σε μείωση της ικα­νό­τη­τάς τους να αντε­πε­ξέλ­θουμε στα καθή­κο­ντά τους που ήδη, ενόψει της ενάρ­ξεως της θερινής περιό­δου και της αύξησης του πλη­θυ­σμού και των περι­στα­τι­κών, είναι εξαι­ρε­τικά βεβα­ρυμ­μένη.

Περαι­τέρω ανα­φέ­ρουν ότι η χει­ρουρ­γική κλινική του ΓΝ –ΚΥ Κω, λει­τουρ­γεί εδώ και πολύ καιρό κατά παρά­βαση της κεί­με­νης νομο­θε­σίας, με απάν­θρωπα και εξου­θε­νω­τικά ωράρια για αυτούς, με πλήρη απα­ξί­ωση της επι­στη­μο­νι­κής και προ­σω­πι­κής τους ελευ­θε­ρίας, καθώς η συνεχής εφη­με­ρία στην οποία υπο­βάλ­λο­νται, τους στερεί από κάθε δυνα­τό­τητα προ­σω­πι­κής ζωής και ανά­παυ­σης, ενώ ταυ­τό­χρονα και εξαι­τίας της εξου­θε­νώ­σεώς τους, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Επι­ση­μαί­νουν ότι εντέλ­λο­νται πέρα και έξω από κάθε νομι­μό­τητα να εκτε­λούν παρά­νο­μες εφη­με­ρίες οι οποίες «βαφτί­ζο­νται» ως «εφη­με­ρίες ετοι­μό­τη­τας», απο­τε­λούν ενεργές εφη­με­ρίες με απαί­τηση συνε­χούς ετοι­μό­τη­τάς τους και που ελλεί­ψει άλλων χει­ρουρ­γών στο Νοσο­κο­μείο της Κω, είναι δεδο­μένη. Με τον τρόπο αυτό, ανα­φέ­ρουν ότι όχι μόνο παρα­βιά­ζε­ται κατά­φωρα το ωράριο εργα­σίας τους, αλλά ταυ­τό­χρονα μειώ­νο­νται και οι αμοιβές τους, διότι,  η αμοιβή των εφη­με­ριών, η οποία απο­τε­λεί αμοιβή υπε­ρω­ρια­κής εργα­σίας, λόγω της τακτι­κό­τη­τάς της, ενσω­μα­τώ­νε­ται στις βασικές απο­δο­χές τους.

Οι δύο χει­ρουρ­γοί, με την εξώδικη δήλωσή τους γνω­στο­ποιούν ότι από τις 15 Μαΐου και εφεξής θα πραγ­μα­το­ποιούν εφη­με­ρίες ανά μήνα, τηρώ­ντας απα­ρέ­γκλιτα την αυξη­μέ­νης τυπικής ισχύος νομο­θε­σία και καλούν τους αρμό­διους να συμ­μορ­φω­θούν απόλυτα με τον νόμο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.