ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η επένδυση στο «Γκολφ Αφάντου» θα προχωρήσει διαβεβαιώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαντορινιός-Καματερός-Γάκης
Μέγεθος γραμμάτων

Κοινή δή­λω­ση των βου­λευ­τών Δω­δε­κα­νή­σου, Ν. Σα­ντο­ρι­νιού, Δ. Γάκη και Ηλ. Κα­μα­τε­ρού, για την επέν­δυ­ση στ’ Αφά­ντου και την του­ρι­στι­κή ανά­πτυ­ξη της πε­ριο­χής

«Η επέν­δυ­ση στο «Γκολφ Αφά­ντου» θα προ­χω­ρή­σει. Η ανά­πτυ­ξη της Ρόδου θα γίνει με όρους βιω­σι­μό­τη­τας και με σε­βα­σμό στο φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον και στον πο­λι­τι­στι­κό πλού­το του νη­σιού»

 

Με αφορ­μή τα δη­μο­σιεύ­μα­τα στον Τύπο για την ανα­ο­ριο­θέ­τη­ση αρ­χαιο­λο­γι­κού χώρου στ’ Αφά­ντου Ρόδου και την του­ρι­στι­κή ανά­πτυ­ξη της πε­ριο­χής και προ­κει­μέ­νου να μην υπάρ­ξει πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση για το θέμα, οι βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, Ν. Σα­ντο­ρι­νιός, Δ. Γάκης και Ηλ. Κα­μα­τε­ρός, προ­έ­βη­σαν στην ακό­λου­θη δή­λω­ση:

 

«Η άμεση και επι­στη­μο­νι­κά τεκ­μη­ριω­μέ­νη απά­ντη­ση του Υπουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού για την αξιο­ποί­η­ση της πε­ριο­χής Αφά­ντου, θέτει τέλος στην πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση και στην «κο­ντό­φθαλ­μη» και εν μέρει αντι­φα­τι­κή αντί­δρα­ση της αντι­πο­λί­τευ­σης για το θέμα.

Όπως χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ανα­φέ­ρε­ται στη χθε­σι­νή (25-4-16) ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Πο­λι­τι­σμού, η «Η πράξη της ανα­ο­ριο­θέ­τη­σης του αρ­χαιο­λο­γι­κού χώρου ου­δό­λως θέτει σε αμ­φι­σβή­τη­ση το σύ­νο­λο του εγ­χει­ρή­μα­τος για το οποίο η κυ­βέρ­νη­ση έχει ανα­λά­βει τη δέ­σμευ­ση να υλο­ποι­ή­σει και τούτο διότι η κή­ρυ­ξη αρ­χαιο­λο­γι­κού χώρου δεν συ­νε­πά­γε­ται την ταυ­τό­χρο­νη απα­γό­ρευ­ση δό­μη­σης, αλλά την πα­ρα­κο­λού­θη­ση των ερ­γα­σιών από την αρ­χαιο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία, όροι που ούτως ή άλλως είχαν τεθεί κατά την έγκρι­ση του ΕΣΧΑ­ΔΑ από αρ­χαιο­λο­γι­κής πλευ­ράς…<…>… Η κή­ρυ­ξη του εν λόγω αρ­χαιο­λο­γι­κού χώρου σε καμία πε­ρί­πτω­ση δεν στο­χεύ­ει στην ακύ­ρω­ση του επεν­δυ­τι­κού προ­γράμ­μα­τος του ΤΑΙ­ΠΕΔ, αντι­θέ­τως βελ­τιώ­νει το θε­σμι­κό πλαί­σιο της του­ρι­στι­κής ανά­πτυ­ξης στην πε­ριο­χή» (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=64872).

Η κυ­βέρ­νη­ση, με την απαι­τού­με­νη σο­βα­ρό­τη­τα, υπευ­θυ­νό­τη­τα και ει­λι­κρί­νεια απέ­να­ντι στο Ρο­δια­κό λαό, απο­δει­κνύ­ει έμπρα­κτα την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της να τη­ρη­θούν οι δε­σμεύ­σεις της για την επέν­δυ­ση στο «Γκόλφ Αφά­ντου», που θα το ανα­δεί­ξει σε ση­μα­ντι­κό ανα­πτυ­ξια­κό πόλο της Ρόδου. Σε αντί­θε­ση με τη στενή, χωρίς συ­γκρο­τη­μέ­νη άποψη για τους ανα­πτυ­ξια­κούς στό­χους και εμ­φα­νούς μι­κρο­πο­λι­τι­κής σκο­πι­μό­τη­τας αντι­πο­λι­τευ­τι­κή ρη­το­ρι­κή για το επεν­δυ­τι­κό έργο που δεν απα­ντά σε συ­γκε­κρι­μέ­να ερω­τή­μα­τα, όπως για τα έργα υπο­δο­μής (ύδρευ­ση, απο­χέ­τευ­ση, κ.ά.) που απαι­τού­νται να ολο­κλη­ρω­θούν από τους το­πι­κούς φο­ρείς για το ση­μα­ντι­κό αυτό project.

Θέ­λου­με να δια­βε­βαιώ­σου­με τη Δω­δε­κα­νη­σια­κή κοι­νω­νία, ότι η επέν­δυ­ση στο «Γκολφ Αφά­ντου» θα προ­χω­ρή­σει χωρίς κα­θυ­στε­ρή­σεις. Με τη σωστή δια­δι­κα­σία, με πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κή ευαι­σθη­σία και σε­βα­σμό στην ιστο­ρία και τον πο­λι­τι­σμό του νη­σιού. Η του­ρι­στι­κή ανά­πτυ­ξη της πε­ριο­χής, θα γίνει με όρους βιω­σι­μό­τη­τας, με τη δια­σφά­λι­ση του δη­μό­σιου συμ­φέ­ρο­ντος και προς όφε­λος του συ­νό­λου της Ρο­δια­κής κοι­νω­νί­ας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.