ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα θα πιστωθεί η κάρτα σίτισης και αύριο το επίδομα ενοικίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κάρτα αλληλεγγύης

Την Παρα­σκευή θα γίνει η έβδομη κατα­βολή του επι­δό­μα­τος ενοι­κίου στους δικαιού­χους του προ­γράμ­μα­τος της ανθρω­πι­στι­κής κρίσης, ενώ σήμερα 25/2 θα πιστω­θεί για όγδοη φορά η κάρτα σίτισης.

Ειδι­κό­τερα, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχετική ανα­κοί­νωση του υπουρ­γείου Εργα­σίας, το ποσό των 2.708.149 ευρώ θα πιστω­θεί στους λογα­ρια­σμούς 20.823 ιδιο­κτη­τών ακι­νή­των και το ποσό των 17.427.000 ευρώ θα πιστω­θεί σε 147.981 δικαιού­χους της κάρτας σίτισης.

Η κατα­βολή του επι­δό­μα­τος ενοι­κίου εξαρ­τά­ται από την ορθή κατα­χώ­ρηση, με ευθύνη των δικαιού­χων, των στοι­χείων για τα μισθω­τή­ρια και τους ιδιο­κτή­τες των μισθω­μέ­νων κατοι­κιών, δεδο­μέ­νου ότι το επίδομα κατα­βάλ­λε­ται στους ιδιο­κτή­τες, ενώ είναι αφο­ρο­λό­γητο, ακα­τά­σχετο και δεν συμ­ψη­φί­ζε­ται με δικές τους βεβαιω­μέ­νες οφειλές στην εφορία ή στα ασφα­λι­στικά ταμεία.

Η επι­δό­τηση σίτισης που λαμ­βά­νουν οι δικαιού­χοι της ανέρ­χε­ται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισό­δημα που έχουν δηλώσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.