ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα σκαριά νέα πρόταση για το ασφαλιστικό των αγροτών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

Διέξοδο στο… αδιέ­ξοδο των αγρο­τι­κών μπλόκων και στις προ­θέ­σεις των αγροτών να κλι­μα­κώ­σουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους φθά­νο­ντας μέχρι την πλατεία Συντάγ­μα­τος ανα­ζη­τεί η κυβέρ­νηση εν όψει και του πανα­γρο­τι­κού συλ­λα­λη­τη­ρίου της Παρα­σκευής.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας συγκα­λεί εκτά­κτως το υπουρ­γικό συμ­βού­λιο , το οποίο θα συνε­δριά­σει με το βλέμμα καρ­φω­μένο στους αγρότες, ενώ κατά πλη­ρο­φο­ρίες στην εισή­γησή του προς τους υπουρ­γούς του, ο πρω­θυ­πουρ­γός θα παρου­σιά­σει πιθα­νό­τατα νέα πρόταση της κυβέρ­νη­σης για το ασφα­λι­στικό των αγροτών, προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γή­σει συν­θή­κες απο­κλι­μά­κω­σης.

Η πρόταση αυτή εξε­τά­ζε­ται από Μαξίμου και Υπουρ­γείο Εργα­σίας λόγω της σφοδρής αντί­δρα­σης των αγροτών στην εισφορά 20% στο εισό­δημά τους υπέρ του κλάδου κυρίας σύντα­ξης, αν και η μετά­βαση στο 20% προ­βλέ­πε­ται από το προ­σχέ­διο του νέου ασφα­λι­στι­κού, να γίνει στα­διακά ( 14% το 2017, 17% το 2018, 20% το 2019).

Πλη­ρο­φο­ρίες του Capital.gr, ανα­φέ­ρουν πως σύμφωνα με βασικό σενάριο εξε­τά­ζε­ται να δοθεί επι­πλέον παρά­ταση προ­σαρ­μο­γής στο 20% ( π.χ μέχρι το 2020 και όχι μέχρι το 2019). Ωστόσο δεν λείπουν και πιο ακραία σενάρια που μιλούν για πάγωμα της προ­σαρ­μο­γής στο 20% και συνο­λική επα­νε­ξέ­ταση του θέματος. Ωστόσο εάν ισχύσει κάτι τέτοιο για την περί­πτωση των αγροτών θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μη συμπα­ρα­σύ­ρει και άλλες θιγό­με­νες ομάδες ( επι­στή­μο­νες, επαγ­γελ­μα­τίες) οι οποίοι αντι­δρούν εξίσου στη σχετική εισφορά, σημειώ­νουν οι ίδιες πηγές.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται οτι χθες ο κ. Κατρού­γκα­λος ανα­κοί­νωσε εκπτώ­σεις έως 50% στη διπλή εισφορά του 27% στο εισό­δημα των επι­στη­μό­νων.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.