ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας: Δεν ήταν εύκολο να τελειώσουν τα μνημόνια-Κάναμε λάθη, χάσαμε χρόνο (βίντεο)

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας

Τι είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός στο ντο­κι­μα­ντέρ του BBC μετά το δημο­ψή­φι­σμα του περα­σμέ­νου Ιουλίου και την συμ­φω­νία με τις Βρυ­ξέλ­λες.

«Νομίζω ότι χάσαμε χρόνο και στο τέλος ξεμεί­ναμε από δύναμη και βρε­θή­καμε χωρίς χρήματα. Αν το ξέραμε αυτό θα μπο­ρού­σαμε να έχουμε πάρει πιο θαρ­ρα­λέες απο­φά­σεις στην αρχή», είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Αλέξης Τσίπρας στο ντο­κι­μα­ντέρ του BBC και του Πολ Μέισον «#ThisIsACoup» μετά το δημο­ψή­φι­σμα του περα­σμέ­νου Ιουλίου και την συμ­φω­νία με τις Βρυ­ξέλ­λες.

Στο τέταρτο επει­σό­διο του ντο­κι­μα­ντέρ με τίτλο «Παρα­δο­θείτε ή πεθά­νετε» ο Αλέξης Τσίπρας ρωτή­θηκε γιατί δεν απο­φά­σισε να φύγει από τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις των Βρυ­ξελ­λών μετά την άρνηση των Ευρω­παίων για συμ­βι­βα­σμό. «Αν σηκω­νό­μουν και έφευγα εκείνο το βράδυ πιθα­νό­τατα θα γινό­μουν ήρωας για ένα βράδυ, ίσως και για δύο ή για τρία, αλλά θα υπήρχε πραγ­μα­τική κατα­στροφή τις επό­με­νες μέρες και νύχτες όχι μόνο για’ μενα, αλλά για την πλειο­ψη­φία του ελλη­νι­κού λαού. Οπότε ήταν ένα πολύ δύσκολο δίλημμα. Η καρδιά μου, η ψυχή μου έλεγε φύγε αλλά το μυαλό μου έλεγε ότι πρέπει να βρω μια λύση ακόμη και αν ήξερα ότι αυτή η λύση θα ήταν πολύ δύσκολη και σκληρή», υπο­γράμ­μισε ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Στην ερώτηση εάν μετά­νιωσε που είπε ότι τελεί­ω­σαν τα μνη­μό­νια και η τρόικα ο Αλέξης Τσίπρας απά­ντησε: «Δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώ­σει. Νομίζω ό,τι έκαναν σε εμένα, σε εμάς, στην Ελλάδα όχι μόνο επειδή δεν μας συμπα­θού­σαν αλλά και επειδή δεν ήθελαν να αντι­με­τω­πί­σουν ένα φαι­νό­μενο ντόμινο και σε άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες αλλά και επειδή δεν ήθελαν να αντι­με­τω­πί­σουν ένα φαι­νό­μενο ντόμινο και σε άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες. Ξέρω ότι οι εξε­λί­ξεις, το απο­τέ­λε­σμα, ό,τι συνέβη μετά δεν ήταν μια καλή εξέλιξη αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρω­ποι είχαν την ευκαι­ρία να εκφρά­σουν τα συναι­σθή­ματά τους και να νιώσουν αξιο­πρέ­πεια ήταν κάτι παρά πολύ σημα­ντικό. Αυτές ήταν ιστο­ρι­κές στιγμές για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και αυτές οι στιγμές συνέ­βη­σαν».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.