Ειδήσεις

Προσφυγικό: Ευθύνες στον Π. Καμμένο από τον Στ. Θεοδωράκη

Τον κ. Πάνο Καμμένο φωτογράφισε χθες το Ποτάμι ως υπαίτιο που η κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει για τις ανάγκες των μεταναστών τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα της χώρας και αναζητεί πρόχειρες και ατελέσφορες λύσεις στα ολυμπιακά ακίνητα.

Το θέμα ανέδειξε ο ίδιος ο κ. Στ. Θεοδωράκης, που επισκέφθηκε τις υπό διαμόρφωση εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού και είχε συναντήσεις με τους δημάρχους της περιοχής. Οπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών όχι μόνον πρότεινε στον πρωθυπουργό τη χρήση των παλαιών στρατοπέδων που έχουν ήδη την κατάλληλη υποδομή, αλλά με την παρότρυνση και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλ. Τσίπρας φάνηκε να υιοθετεί ως ιδανική αυτή τη λύση. «Και αντί να γίνει μια τέτοια κίνηση, βλέπουμε την κυβέρνηση να επιστρέφει σε παλιές και αποτυχημένες συνταγές», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ την ίδια ώρα συνεργάτες του εξέφραζαν τη βεβαιότητά τους ότι «η μόνη εξήγηση για την υπαναχώρηση του Αλ. Τσίπρα είναι ο κ. Καμμένος και η ψηφοθηρική άρνησή του να συμμετέχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος». «Εμείς όμως θα επιμείνουμε γιατί τα στρατόπεδα ανά τη χώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομές φιλοξενίας για τους μετανάστες», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ επανέλαβε και μία ακόμη πρόταση που είχε κάνει στον κ. Τσίπρα ήδη από τον προηγούμενο Μάιο.

«Πρέπει επιτέλους να ορίσει ο πρωθυπουργός έναν άνθρωπο ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα να συνεργάζεται με τους δήμους, τις ΜΚΟ, το Λιμενικό, την αστυνομία, την Ε.Ε. Εναν εθνικό διαπραγματευτή για τη μετανάστευση. Δεν το έκανε και επιμένει να μην το κάνει. Προσπαθεί ο κ. Μουζάλας να διορθώσει μερικά πράγματα, αλλά με αποσπασματικές και πρόχειρες πολιτικές. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίσει η χώρα, εμείς εισηγηθήκαμε λύσεις στον κ. Τσίπρα από τον προηγούμενο Απρίλιο και μακάρι έστω και τώρα να τις υιοθετήσει», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου