ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Πιθανή αύξηση των τιμολογίων αν δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χαράτσι ΔΕΗ

O πρό­ε­δρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώρ­γος Αδα­μί­δης είπε στο “Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM” και στην εκ­πο­μπή των Κωστή Πα­πα­δά­κη και Αλε­ξάν­δρας Χα­τζη­γε­ωρ­γί­ου ότι δεν υπάρ­χει αυτή τη στιγ­μή εν­δε­χό­με­νο αύ­ξη­σης τιμής των τι­μο­λο­γί­ων της ΔΕΗ και επα­νέ­λα­βε ότι αυτό είναι πι­θα­νόν να συμ­βεί, αν η ΔΕΗ δεν κα­τα­φέ­ρει να ει­σπρά­ξει τα οφει­λό­με­να τα οποία έφθα­σαν τα 2,5 δισ. ευρώ.

“Όταν έχεις 2,5 δισ. ανεί­σπρα­κτες οφει­λές και πρέ­πει να συ­ντη­ρείς κοι­νω­νι­κό, αγρο­τι­κό τι­μο­λό­γιο και ει­δι­κό τι­μο­λό­γιο στη νη­σιω­τι­κή χώρα και να απο­πλη­ρώ­νεις και το δα­νει­σμό σου που αγ­γί­ζει τα 5 δισ. δεν υπάρ­χει άλλος τρό­πος” επι­σή­μα­νε.

Ο κ. Αδα­μί­δης χα­ρα­κτή­ρι­σε το ηλε­κτρι­κό ρεύμα εμπο­ρεύ­σι­μο κοι­νω­νι­κό αγαθό και υπο­γράμ­μι­σε ότι η εται­ρεία βρί­σκε­ται στον αντα­γω­νι­σμό έχο­ντας να πλη­ρώ­σει μι­σθούς, επεν­δύ­σεις, δά­νεια, κ.α. υπο­χρε­ώ­σεις. “Μπο­ρεί να βγει η κυ­βέρ­νη­ση και να πει το ρεύμα των κα­τα­να­λω­τών είναι δω­ρε­άν και το πλη­ρώ­νει το κρά­τος” είπε.

Επί­σης, έκανε γνω­στό ότι οι εκ­πρό­σω­ποι της ΓΕΝΟΠ στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο της εται­ρεί­ας πρό­τει­ναν να μην πλη­ρώ­νουν προ­κα­τα­βο­λή όσοι κα­τα­να­λω­τές “μπαί­νουν” σε δια­κα­νο­νι­σμό και εκτί­μη­σε ότι από τις αρχές του χρό­νου οι κα­τα­να­λω­τές θα μπο­ρούν να εξο­φλούν τους λο­γα­ρια­σμούς και με πι­στω­τι­κή κάρτα.

Στους “με­γα­λύ­τε­ρους “μπα­ταχ­σή­δες” συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νει τους Δή­μους της χώρας ο πρό­ε­δρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, λέ­γο­ντας ότι οι εκ­πρό­σω­ποι της το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης ει­σπράτ­τουν κα­νο­νι­κά τα δη­μο­τι­κά τέλη, μέσω των λο­γα­ρια­σμών, αλλά δεν πλη­ρώ­νουν το ηλε­κτρι­κό ρεύμα που κα­τα­να­λώ­νουν.

“Όλες οι ΔΕΥΑ ανε­ξαι­ρέ­τως της χώρας, οι δη­μο­τι­κές επι­χει­ρή­σεις ύδρευ­σης – απο­χέ­τευ­σης, χρω­στά­νε υπέ­ρο­γκα ποσά που ξε­περ­νούν τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος, που είναι ο κύ­ριος μέ­το­χος των ΔΕΥΑ, ει­σπράτ­τει τα δη­μο­τι­κά τέλη. Από τους με­γα­λύ­τε­ρος μπα­τα­χτσή­δες είναι οι Δήμοι” ανέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Αδα­μί­δης.

Ο πρό­ε­δρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ χα­ρα­κτη­ρί­ζει το πα­ρα­πά­νω γε­γο­νός οξύ­μω­ρο και υπο­γραμ­μί­ζει ότι η ΔΕΗ είναι υπο­χρε­ω­μέ­νη μέσω των λο­γα­ρια­σμών να ει­σπράτ­τει τις οφει­λές υπέρ τρί­των και να τις απο­δί­δει, γε­γο­νός που -όπως λέει- την έχει με­τα­τρέ­ψει σε “ει­σπρα­κτι­κό μη­χα­νι­σμό”.

Ανα­φε­ρό­με­νος σε κα­ταγ­γε­λί­ες, σύμ­φω­να με τις οποί­ες η ΔΕΗ δια­κό­πτει την ηλε­κτρο­δό­τη­ση και σε κα­τα­να­λω­τές με χρέη κάτω από 1.000 ευρώ, ο κ. Αδα­μί­δης έκανε γνω­στό ότι δεν υπάρ­χει τέ­τοια από­φα­ση της εται­ρεί­ας και υπο­γράμ­μι­σε ότι αν όντως έχει συμ­βεί κάτι τέ­τοιο πρό­κει­ται για λάθος του με­τρη­τή. “Οι εντο­λές που στάλ­θη­καν από τη ΔΕΗ στον ΔΕΔ­ΔΗΕ για να προ­χω­ρή­σει σε δια­κο­πές είναι από 1.000 ευρώ και πάνω. Αυτό είναι η θέση και της διοί­κη­σης. Αν έγινε δια­κο­πή για μι­κρό­τε­ρα ποσά δεν το απο­κλείω, πι­θα­νόν να έγινε από λάθος με­τρη­τή και όχι επει­δή έπρε­πε να προ­χω­ρή­σει η πε­ρι­κο­πή σε κάτω από 1.000 ευρώ” είπε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.