ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καταζητούμενος Αμπντεσλάμ Σαλά ήταν στην Ελλάδα τον Αύγουστο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τρομοκράτης

Ο κα­τα­ζη­τού­με­νος για τις επι­θέ­σεις του Πα­ρι­σιού, Αμπ­ντε­σλάμ Σαλά φέ­ρε­ται να είχε επι­βι­βα­σθεί την 1η Αυ­γού­στου σε πλοίο που απέ­πλευ­σε από το λι­μά­νι του Μπάρι και να επέ­στρε­ψε την 5η του ίδιου μήνα, ανα­φέ­ρουν δη­μο­σιεύ­μα­τα στον ιτα­λι­κό Τύπο.

«Έφθα­σε στο Μπάρι την 1η Αυ­γού­στου με έναν φίλο του, με αυ­το­κί­νη­το. Επι­βι­βά­σθη­κε με το ΙΧ για την Πάτρα και από εκεί εξα­φα­νί­σθη­κε για πέντε ημέ­ρες, φτά­νο­ντας, ίσως , στην Συρία», έγρα­ψε η εφη­με­ρί­δα Κο­ριέ­ρε Ντέλα Σέρα, που έχει προ­φα­νώς πλη­ρο­φο­ρί­ες από ει­σαγ­γε­λι­κές πηγές. Η εφη­με­ρί­δα του Μι­λά­νου προ­σθέ­τει ότι ο Αμπ­ντε­σλάμ Σαλά «ξα­να­εμ­φα­νί­σθη­κε» μετά από πέντε ημέ­ρες, επι­στρέ­φο­ντας από την Πάτρα στο Μπάρι, πάντα με πορ­θμείο.

Στην συ­νέ­χεια φέ­ρε­ται να διέ­σχι­σε την Ιτα­λία και στην συ­νέ­χεια να επέ­στρε­ψε στο Βέλ­γιο. Ο φίλος του, με τον οποίο τα­ξί­δευε, σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Ιλ Με­σα­τζέ­ρο, είναι ο 26χρο­νος Βέλ­γος υπή­κο­ος μα­ρο­κι­νής κα­τα­γω­γής Αχ­μέντ Νταχ­μα­νί, ο οποί­ος συ­νε­λή­φθη προ­χθές Σάβ­βα­το στην Ατ­τά­λεια της Τουρ­κί­ας.

Την 6η Αυ­γού­στου, το αυ­το­κί­νη­τό τους πήρε κλήση στην πε­ρι­φέ­ρεια Βέ­νε­το, στην βο­ρειο­α­να­το­λι­κή Ιτα­λία. Μπο­ρεί, δη­λα­δή, ο Σαλά να επέ­στρε­ψε στο Βέλ­γιο όχι απευ­θεί­ας από την Γαλ­λία, αλλά περ­νώ­ντας από την Αυ­στρία.

Οι ει­σαγ­γε­λί­ες του Μπάρι και της Ρώμης διε­ξά­γουν έρευ­να για την υπό­θε­ση, αλλά και για τυχόν «ιτα­λι­κές δια­συν­δέ­σεις» με τις τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις της 13ης Νο­εμ­βρί­ου στο Πα­ρί­σι. Ο Ιτα­λός υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Αν­τζε­λί­νο Αλ­φά­νο, ερω­τη­θείς σχε­τι­κά από την εφη­με­ρί­δα Λα Ρε­πού­μπλι­κα, απά­ντη­σε: «Επρό­κει­το για ευ­ρω­παί­ους πο­λί­τες με κοι­νο­τι­κά δια­βα­τή­ρια και ελευ­θε­ρία διέ­λευ­σης. Πριν από τις επι­θέ­σεις του Πα­ρι­σιού, δεν ήταν κα­τα­ζη­τού­με­νοι, δεν ήταν φυ­γό­δι­κοι, προς σύλ­λη­ψη. Όταν οι πο­λί­τες έχουν ευ­ρω­παϊ­κό δια­βα­τή­ριο μπο­ρούν να κυ­κλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ρα».

«Οι ιτα­λι­κές αρχές κα­τά­φε­ραν πά­ντως να εξα­κρι­βώ­σουν ότι ο Αμπ­ντε­σλάμ Σαλά πέ­ρα­σε από το Μπάρι με φέρι», πρό­σθε­σε ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Ιτα­λί­ας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Θ. Αν­δρε­ά­δη – Συγ­γε­λά­κη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.