ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Independent: Για μαζικό διεθνές χτύπημα ετοιμάζονται οι τζιχαντιστές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τζιχαντιστές

Επί ποδός πολέμου είναι σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες οι τζι­χα­ντι­στές στη Συρία, καθώς επί­κει­νται μαζικές αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές από τη Ρωσία και τη Δύση στην θεω­ρού­μενη ως πρω­τεύ­ουσά τους, την πόλη Ράκα.

Παράλ­ληλα Κουρ­δι­κές και άλλες δυνά­μεις συγκε­ντρώ­νο­νται για χερσαία προ­σβολή σε από­σταση μόλις 30 χιλιο­μέ­τρων βορείως της πόλης, καθώς ενώ έχει απο­κλει­στεί η συμ­με­τοχή ξένων δυνά­μεων στο έδαφος, θεω­ρεί­ται σίγουρη η ανάληψη δράσης από τις χερ­σαίες δυνά­μεις των ανταρ­τών.

Επι­στρα­τεύ­ουν παιδιά

Σύμφωνα με την εφη­με­ρίδα Independent και την οργά­νωση RBSS που συλ­λέ­γει πλη­ρο­φο­ρίες από την Ράκα, η πόλη των 350.000 κατοί­κων οχυ­ρώ­νε­ται από τους τζι­χα­ντι­στές με το άνοιγμα υπό­γειων τούνελ δια­φυ­γής αλλά και κατα­φυ­γίων.

Επίσης σε μια κίνηση που δείχνει ότι η ISIS ετοι­μά­ζε­ται για κατά­σταση πολιορ­κίας, υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρίες για επι­στρά­τευση κάθε άνδρα άνω των 14 ετών.

Σε ό,τι αφορά την σχε­δια­ζό­μενη από εδάφους επίθεση και πολιορ­κία των ανταρ­τών, από­στρα­τοι ανώ­τα­τοι αξιω­μα­τι­κοί και ειδικοί που μίλησαν στους Times του Λον­δί­νου, ανα­φέ­ρουν ότι θα οι τζι­χα­ντι­στές θα χρεια­στούν έως 50.000 άνδρες για την υπε­ρά­σπιση της πόλης.

Ετοι­μά­ζουν ανθρώ­πι­νες ασπίδες

Παράλ­ληλα, ήδη εδώ και αρκετές μέρες οι τζι­χα­ντι­στές έχουν αρχίσει να αλλά­ζουν τους χώρους στρα­τω­νι­σμού των δυνά­μεων τους, επι­λέ­γο­ντας αντί για οργα­νω­μένα στρα­τό­πεδα, περιο­χές μέσα στην πόλη, σε μια προφανή κίνηση να κατα­στή­σουν τον άμαχο πλη­θυ­σμό ανθρώ­πι­νες ασπίδες στις επι­κεί­με­νες αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές.

Η οργά­νωση RBSS ανα­φέ­ρει ότι έχουν γίνει αυστη­ρό­τε­ροι οι έλεγχοι στις εξόδους της πόλης για να εμπο­δι­στεί η διαφυγή των αμάχων. Επίσης έχει δια­κο­πεί κάθε δυνα­τό­τητα πρό­σβα­σης στο δια­δί­κτυο με στόχο να απο­κο­πούν οι κάτοι­κοι από τον υπό­λοιπο κόσμο.

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.