ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρέντσι ζητάει “μερτικό” από τα κονδύλια για την τρομοκρατία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρέντσι

Εάν οι γαλ­λι­κές δαπάνες για την αύξηση της ασφά­λειας τύχουν ειδικής μετα­χεί­ρι­σης βάσει των κανόνων της ΕΕ για τα ελλείμ­ματα των κρατών μελών της ευρω­ζώ­νης το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Ιταλία, δήλωσε ο πρω­θυ­πουρ­γός Ματέο Ρέντσι σήμερα.

Ο Ρέντσι έκανε την τοπο­θέ­τηση αυτή αντι­δρώ­ντας στο σχόλιο του προ­έ­δρου της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ζαν-Κλοντ Γιούν­κερ, για τον οποίο η αύξηση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού της Γαλλίας για να ενι­σχυ­θεί η ασφά­λεια, μετά τις επι­θέ­σεις στο Παρίσι την Παρα­σκευή πρέπει να εξαι­ρε­θεί από τις συνη­θι­σμέ­νες δημό­σιες δαπάνες με βάση το Σύμφωνο Στα­θε­ρό­τη­τας.

«Είναι σαφές πως ό,τι ισχύει για τη Γαλλία ισχύει επίσης και για την Ιταλία», είπε ο Ρέντσι κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης που παρα­χώ­ρησε.

Πριν από έναν χρόνο η Ρώμη είχε υπο­στη­ρί­ξει πως ορι­σμέ­νες αμυ­ντι­κές δαπάνες πρέπει να εξαι­ρού­νται από τους κανόνες που θεσπί­στη­καν με το Σύμφωνο Στα­θε­ρό­τη­τας εξαι­τίας των αυξη­μέ­νων κιν­δύ­νων για την ασφά­λεια των χωρών-μελών του ενιαίου νομί­σμα­τος αλλά η πρόταση εκείνη είχε απορ­ρι­φθεί από τους εταί­ρους της Ιταλίας.

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.