Ειδήσεις

Ειρωνίες Σόιμπλε: Ευτυχώς στο G20 η τρόικα δεν απαγορεύεται

Μια αιχμή επιφύλασσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για την Ελλάδα, στην συνέντευξη τύπου της καγκελαρίου Μέρκελ, στο τέλος της συνόδου κορυφής της Ατταλειας.

Όπως αποφασίστηκε στην σύνοδο, μετά την Κίνα που θα διαδεχθεί την Τουρκία στην προεδρία του G20 για το 2016, η Γερμανία θα είναι αυτή που θα αναλάβει τα ηνία το 2017.

«Δεν είναι εδώ η Ελλάδα»

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, η Αγκελα Μέρκελ είπε ότι η χώρα της θα συνεργαστεί στενά και με την Κίνα, την προκάτοχό της στην προεδρία και σχολίασε ότι οι G20 λειτουργούν με το σύστημα της τρόικας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρισκόταν που καθόταν δίπλα στην Γερμανίδα καγκελάριο, ακούγοντας την λέξη «τρόικα» δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και πήρε τον λόγο για να σχολιάσει: «Σπανίως καταφέρνω να καταπιέσω ένα ειρωνικό σχόλιο. Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι στο πλαίσιο της G20 η λέξη «τρόικα» δεν είναι ακόμη απαγορευμένη. Εδώ επιτρέπεται ακόμη η χρήση της».

«Κατάλαβα. Δεν είναι εδώ η Ελλάδα», σχολίασε η κυρία Μέρκελ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου