Ειδήσεις

Θλίψη για το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι

Τη θλίψη τους εξέφρασαν απόψε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι.
Στην ενημέρωση του ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος , αναφέρθηκε στην επιστολή προς τον πρέσβη της Γαλλίας μετά το συμβάν. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που οργανώθηκε από την ΕΥΘΥΤΑ στα πλαίσια της πανευρωπαικής ημέρας για τα τροχαία ατυχήματα.
Στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.
«Να εκφράσουμε και εμείς την αντίθεση μας σε ότι έγινε στο Παρίσι. Θα εκφράσουμε πέρα από τη θλίψη μας και την επιθυμία να γίνουν όσα πρέπει. Οι καταστάσεις αυτές αποτελούν πηγές βίας . Ευχόμαστε όλοι να σβήσουν αυτές οι φωτιές και να ηρεμήσει ο κόσμος. Είμαστε μπροστά σε ένα πόλεμο που κανείς δεν θέλει. Όλοι είμαστε συντετριμμένοι», τόνισε ο κ. Στράτος Καρίκης.
Ο κ.Καρίκης αναφέρθηκε επίσης και στην παρουσία της Ρόδου στην τουριστική έκθεση Philoxenia και τόνισε πως δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αντιδημάρχου τουρισμού κ. Χατζηλαζάρου που αναφέρθηκε σε όσα έγιναν από το Δήμο.

Τη θλίψη και την αγανάκτηση του για τις επιθέσεις στο Παρίσι εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ κ. Χατζηευθυμίου.
«Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Προσυπογράφουμε την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος στον πρέσβη της Γαλλίας. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Να δούμε από πού ξεκινά το πρόβλημα . Έχουν ευθύνη όσοι ασκούν εξουσία. Δεν θα πρέπει να υπάρχει το μίσος και η προσφυγιά. Το γεγονός αυτό αλλάζει τη ζωή του πλανήτη. Θα έχουμε μια μακρά περίοδο φόβου των ανθρώπων για τις μετακινήσεις. Μπορεί να επηρεάσει και την περιοχή μας αφού στηριζόμαστε στον τουρισμό που είναι ευάλωτος σε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Χατζηευθυμίου.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν ασύμμετρες απειλές σε βάρος ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτε. Το μεγαλύτερο κακό αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων είναι το κλίμα φόβου. Εξίσου σοβαρή συνέπεια είναι η όξυνση φωνών αντίδρασης βασισμένων στο ρατσισμό. Η Ευρώπη δεν έχει ευθύνη και συμμετοχή σε όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή και δεν μπορεί να υποστεί τις συνέπειες. Αυτό που θα ακολουθήσει θα δημιουργήσει ένα νέο φαύλο κύκλο βίας. Αυτού του είδους οι φρικαλεότητες καταδικάζονται από κάθε πολίτη», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης.
«Το τρομοκρατικό κτύπημα είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται. Κυριολεκτικά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Θα βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που καταδικάσαμε την πολιτική που εφαρμόζεται ακόμη και την σκέψη για τη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Καρπαθο. Να καταδικάσει ο λαός αυτά που έχουν προγραμματιστεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ., Πότσος
Να γίνει ειδική συνεδρίαση για τα θέματα της καθημερινότητας ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ Γ Γιαννακάκης.
Στον αγώνα της Ρόδου για τη διεκδίκηση του τίτλου Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.
Στην συμμετοχή του σε ημερίδα της ΚΕΔΕ στην Αθήνα αλλά και στην παραχώρηση του ακινήτου της Βάρης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας

Απολογισμός στις 20 Δεκεμβρίου

Απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής στον πρώτο χρόνο της θητείας της θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου κατά πάσα δυνατότητα. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος απαντώντας για όσα αναφέρθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
« Στις εκθέσεις δεν είναι μόνο τα στάντ αλλά και οι συναντήσεις και οι επαφές. Περιμένουμε να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για την πιστοποίηση των ιαματικών πηγών. Πολύ συζήτηση έγινε και για την παρουσία της Ρόδου στο Λονδίνο. Η Ρόδος είχε στο Λονδίνο το καλύτερο περίπτερο. Ωχριούσε η Ελλάδα μπροστά στο περίπτερο της . είναι δι Δεσμεύθηκα να δώσουμε 500.000 για την προβολή. Μετά βίας μπορέσαμε να καταβάλλουμε 170.000 ευρώ. Σε συνάντηση με κ Περδίκη σήμερα ζήτησα να έχουμε ακόμη 230.000 ευρώ. Κάνουμε αιματηρή οικονομία από αλλού για να προωθήσουμε τον ΠΡΟΤΟΥΡ . Οι πόροι της Τα έχουν μειωθεί σημαντικά. Η Ρόδος πρέπει να έχει καλή παρουσία», τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο θα γίνεται απολογισμός από ένα οργανισμό του Δήμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου