ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν 4 διακινητές μεταναστών μετά από καταδίωξη σε Κω, Ψέριμο και Φαρμακονήσι

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Λιμενικό σώμα πλοίο

Στον εντο­πι­σμό και τη σύλληψη εξήντα εννέα (69) παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών και του αλλο­δα­πού δια­κι­νητή τους προ­έ­βη­σαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος – Ελλη­νι­κής Ακτο­φυ­λα­κής.

Συγκε­κρι­μένα, περι­πο­λικό σκάφος της Λιμε­νι­κής Αρχής Κω εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» ξύλινο ταχύ­πλοο σκάφος να κινεί­ται με μεγάλη ταχύ­τητα, χωρίς φανούς ναυ­σι­πλο­ΐας, ο χει­ρι­στής του οποίου δεν συμ­μορ­φώ­θηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πλη­ρώ­μα­τος, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας επι­κίν­δυ­νους ελιγ­μούς, προ­κει­μέ­νου να απο­φύ­γει τον έλεγχο.

Ακο­λού­θησε κατα­δί­ωξη, η οποία είχε ως απο­τέ­λε­σμα την ακι­νη­το­ποί­ηση του ταχύ­πλοου και τη σύλληψη του χει­ρι­στή.

Υπό το συντο­νι­σμό του Ενιαίου Κέντρου Συντο­νι­σμού Έρευνας και Διά­σω­σης, το πλήρωμα του περι­πο­λι­κού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετε­πι­βί­βασε ασφαλώς τους παρά­τυπα εισελ­θό­ντες αλλο­δα­πούς καθώς και τον 37χρονο αλλο­δαπό δια­κι­νητή τους, οι οποίοι αφού μετα­φέρ­θη­καν στο λιμένα Κω, συνε­λή­φθη­σαν από στελέχη της οικείας Λιμε­νι­κής Αρχής.

Από το Λιμε­ναρ­χείο Κω που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κριση, κατα­σχέ­θηκε το ανωτέρω ταχύ­πλοο σκάφος.

*****

Δύο (02) αλλο­δα­ποί δια­κι­νη­τές παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών εντο­πί­στη­καν και συνε­λή­φθη­σαν, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος – Ελλη­νι­κής Ακτο­φυ­λα­κής.

Συγκε­κρι­μένα, περι­πο­λικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή όρμου “ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ” ν. Ψερίμου, Τ/Χ σκάφος να απο­βι­βά­ζει παρά­τυπα εισελ­θό­ντες αλλο­δα­πούς. Οι χει­ρι­στές του ανωτέρω Τ/Χ σκάφους στη θέα του περι­πο­λι­κού σκάφους ανέ­πτυ­ξαν ταχύ­τητα και δεν συμ­μορ­φώ­θη­καν στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πλη­ρώ­μα­τος, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας επι­κίν­δυ­νους ελιγ­μούς, προ­κει­μέ­νου να απο­φύ­γουν τον έλεγχο.

Ακο­λού­θησε κατα­δί­ωξη, η οποία είχε ως απο­τέ­λε­σμα την ακι­νη­το­ποί­ηση του ταχύ­πλοου και τη σύλληψη των χει­ρι­στών – δια­κι­νη­τών.

Από το Λιμε­ναρ­χείο Καλύ­μνου που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κριση κατα­σχέ­θηκε το ανωτέρω σκάφος.

*****

Στη σύλληψη δέκα έξι (16) παρά­τυπα εισελ­θό­ντων αλλο­δα­πών και του 20χρονου αλλο­δα­πού δια­κι­νητή τους προ­έ­βη­σαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος – Ελλη­νι­κής Ακτο­φυ­λα­κής.

Συγκε­κρι­μένα, το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΗΛΙΑΣ» Ν.Κ. 613 εντό­πισε στη θαλάσ­σια περιοχή ανα­το­λικά “Φαρ­μα­κο­νη­σίου”, ακυ­βέρ­νητη πολυ­ε­στε­ρική λέμβο με δεκα­ε­πτά (17) επι­βαί­νο­ντες, τους οποίους περι­συ­νέ­λεξε και μετέ­φερε με ασφά­λεια στο λιμάνι «ΛΑΚΚΙ» Λέρου όπου και παρα­δό­θη­καν σε στελέχη της οικείας Λιμε­νι­κής Αρχής.

Από τους ανωτέρω οι δεκαέξι (16) συνε­λή­φθη­σαν, διότι στε­ρού­νταν νόμιμων ταξι­διω­τι­κών εγγρά­φων, ενώ ένας 20χρονος, συνε­λή­φθη ως ο φερό­με­νος δια­κι­νη­τής τους.

Προ­α­νά­κριση διε­νερ­γεί­ται από τη Λιμε­νική Αρχή Λέρου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.