Ρεπορτάζ

Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικαστικοί υπάλληλοι Ρόδου

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους, από την 12.00 ώρα έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των Δικαστηρίων, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα και για διάστημα δύο εβδομάδων, προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση που έλαβε χθες το πρωί ο Σύλλογός τους, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων, για την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού.
Η απόφαση των μελών του Συλλόγου ήταν ομόφωνη γεγονός που αποτελεί ένδειξη της αγανάκτησής τους για το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν ενσκήψει στο πρόβλημα, που τους έχει εξουθενώσει και έχει υποβαθμίσει την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης στην περιοχή μας.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι ελλείψεις προσωπικού με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις υπηρεσίες της Θέμιδος, στον πρώτο και δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στις αντίστοιχες εισαγγελίες στη Ρόδο, είναι δραματικές.
Το θέμα απασχόλησε προηγούμενη συνεδρίαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ρόδου, που συνέταξε υπόμνημα, το οποίο και απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κοινοποίησε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στους βουλευτές του νομού και ιεραρχικά στην τοπική ηγεσία της δικαιοσύνης.
Η μεγάλη αυτή έλλειψη του προσωπικού παρατηρείται περισσότερο στις υπηρεσίες του Α’ Βαθμού, στις οποίες πέφτει και το βάρος του μεγαλύτερου φόρτου εργασίας και διεκπεραίωσης της δικαστηριακής ύλης.
Η υφιστάμενη κατάσταση σήμερα, από την υποστελέχωση των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ελλιπή μηχανοργάνωσή τους, καθιστά τις συνθήκες εργασίας δραματικές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά από τους υπαλλήλους, με εργασίες και αναθέσεις καθηκόντων πέραν του ωραρίου και του αντικειμένου τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου