Ειδήσεις

«Οι Έλληνες δίνουν δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα» -Τα πρώτα σχόλια του διεθνούς Τύπου

Τις εξελίξεις στην Ελλάδα σχολιάζουν εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ, με πολλά από αυτά να έχουν λεπτό προς λεπτό ενημέρωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα προγνωστικά», γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel που σημειώνει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία και οι Έλληνες προφανώς του τη δίνουν. Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά στις πρόωρες εκλογές το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Η συντηρητική ΝΔ όμως ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής».

Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει έτοιμος να επιστρέψει στην εξουσία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε οχτώ μήνες, και παρότι δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επιβολή μέτρων λιτότητας, σχολιάζει το Bloomberg.

«Οι Συντηρητικοί στην Ελλάδα παραδέχονται την ήττα» είναι ο τίτλος του θέματος του BBC για τις ελληνικές εκλογές, τονίζοντας πως η χώρα οδηγήθηκε στις κάλπες για Πέμπτη φορά σε έξι χρόνια. «Το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία και το κόμμα θα χρειαστεί συνεταίρους για το σχηματισμό κυβέρνησης», παρατηρεί το δημοσίευμα.

«Τα πρώτα αποτελέσματα θέτουν τον εμπόλεμο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά νίκης», είναι ο τίτλος της βρετανικής Guardian, η οποία μέσω της ιστοσελίδας της ενημερώνει τους αναγνώστες της με συνεχείς ανανεώσεις.

Πέρα από την νίκη του Αλέξη Τσίπα, η ιταλική Repubblica επισημαίνει πως «στο σύνολο τους, τα κόμματα της Aριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συγκεντρώνουν γύρω στο 45% των ψήφων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου