ΕΙΔΗΣΕΙΣ

­­Γ. Χατζημάρκος: «Θα τους κρίνει όλους η ζωή και η καθημερινότητα»

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Χατζημάρκος Γιώργος
Μέγεθος γραμμάτων

«Πα­ρέμ­βα­ση στις Βρυ­ξέλ­λες και ει­δι­κό­τε­ρα στους δα­νει­στές της χώρας ετοι­μά­ζε­ται να κάνει η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για τους μειω­μέ­νους συ­ντε­λε­στές του ΦΠΑ».

Αυτό δή­λω­σε χθες, σε συ­νέ­ντευ­ξη τύπου, ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος, με αφορ­μή την από­φα­ση που έχει λη­φθεί για την κα­τάρ­γη­ση του ει­δι­κού κα­θε­στώ­τος από τον προ­σε­χή Οκτώ­βριο.

Να ση­μειω­θεί ότι από φο­ρείς του νη­σιού μας έχει προ­τα­θεί να γίνει συ­νά­ντη­ση και με το νέο υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών κ. Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­το .

Ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου υπο­γράμ­μι­σε πως άλλο σχέ­διο νόμου δια­νε­μή­θη­κε την πα­ρα­μο­νή της συ­νε­δρί­α­σης της Βου­λής για την ψή­φι­ση της συμ­φω­νί­ας, άλλο κα­τα­τέ­θη­κε και άλλο ψη­φί­στη­κε.

«Όποιος θέλει να συ­να­ντη­θεί με τον υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών κ. Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­το για να πε­ρά­σει μή­νυ­μα στην κοι­νω­νία ότι όλα είναι μα­χη­τά παρά την κω­λο­τού­μπα, να κάνει και τη συ­νά­ντη­ση με τον κ. Τσα­κα­λώ­το. Γιατί τους έξι μήνες που προη­γή­θη­καν είχαν τη δυ­να­τό­τη­τα και την υπο­χρέ­ω­ση να κά­νουν όχι μία συ­νά­ντη­ση αλλά πολ­λές. Όχι μόνο δεν την έκα­ναν, αλλά υπο­νό­μευ­σαν αυ­τούς προ­σπα­θού­σαν για το κα­λύ­τε­ρο. Τώρα είναι αργά για δά­κρυα. Οι συ­ζη­τή­σεις που έχουν να κά­νουν με αυτά τα θέ­μα­τα με­τα­φέ­ρο­νται στις Βρυ­ξέλ­λες. Εκεί είναι πλέον το κέ­ντρο λήψης των απο­φά­σε­ων. Ψή­φι­σαν οι πε­ρή­φα­νοι και αδού­λω­τοι εκ­πρό­σω­ποι του νομού ότι την ευ­θύ­νη έχουν οι δα­νει­στές. Θα απευ­θυν­θού­με, λοι­πόν, σε αυ­τούς για τα συ­γκε­κρι­μέ­να ζη­τή­μα­τα», δή­λω­σε ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

Σε ερώ­τη­ση αν θα ξε­κι­νή­σει διά­λο­γος με τους δα­νει­στές, ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Εί­μα­στε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να το κά­νου­με. Και εμείς θα προ­χω­ρή­σου­με με τρόπο αξιο­πρε­πή. Ίσως κά­ποιοι να πά­ρουν το μή­νυ­μα πως γί­νο­νται οι συ­να­ντή­σεις και ο διά­λο­γος με τους Αγ­γλο­σά­ξο­νες».

Σε ερώ­τη­ση αν η πε­ρι­φε­ρεια­κή αρχή θα γίνει αρω­γός σε αυτή την προ­σπά­θεια ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου θα είναι αρω­γός σε πραγ­μα­τι­κά στοι­χεία και σε αλή­θειες. Δεν θα είναι αρω­γός σε καμία από­πει­ρα απο­προ­σα­να­το­λι­σμού της κοι­νής γνώ­μης. Από εδώ και πέρα θα στη­ρί­ζει εκεί­νους που είναι ρε­α­λι­στές, αντι­λαμ­βά­νο­νται το πε­ρι­βάλ­λον και έχουν προ­τά­σεις με πε­ριε­χό­με­νο και ουσία. Δεν θα στη­ρί­ξει εκεί­νους που είναι αι­θε­ρο­βά­μο­νες και δεν λει­τουρ­γούν με στόχο και σκοπό να δια­σώ­σουν πο­λι­τι­κά τον εαυτό τους, την κα­ριέ­ρα και την κα­ρέ­κλα τους. Όσοι έχουν απο­φα­σί­σει να υπη­ρε­τή­σουν τον τόπο και τις ανά­γκες του, θα μας βρουν στο πλευ­ρό τους από όπου και αν προ­έρ­χο­νται. Δεν θέ­του­με καμία προ­ϋ­πό­θε­ση που να αφορά πε­ποι­θή­σεις πο­λι­τι­κές. Μο­να­δι­κός μας στό­χος είναι να υπη­ρε­τή­σου­με το καλό του τόπου».

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τις κα­τη­γο­ρί­ες που έχουν εξα­πο­λύ­σει κυ­βερ­νη­τι­κοί βου­λευ­τές σε βάρος του για το θέμα των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών του ΦΠΑ, ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε πως θα κρι­θούν πολύ αυ­στη­ρά τόσο από την ιστο­ρία όσο και από τη ζωή.

«Οι κυ­βερ­νη­τι­κοί βου­λευ­τές είναι σε δι­καιο­λο­γη­μέ­νη σύγ­χυ­ση τώρα. Όταν κά­ποιος πε­ρι­στρέ­φε­ται συ­νέ­χεια γύρω από την εαυτό του ζα­λί­ζε­ται. Έχουν την κα­τα­νό­η­σή μας, ως προς την κα­τά­στα­ση στην οποία ευ­ρί­σκο­νται. Αυτό όμως δεν πρό­κει­ται να απο­τε­λέ­σει άλ­λο­θι για τη συ­μπε­ρι­φο­ρά τους πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρο για τα απο­τε­λέ­σμα­τα της πο­λι­τι­κής τους. Δεν μπο­ρούν να με­τα­φέ­ρουν αλλού τις ευ­θύ­νες για την απο­τυ­χία τους, να προ­στα­τεύ­σουν αυτά που πα­ρέ­λα­βαν. Τα ξε­πού­λη­σαν με χυ­δαίο τρόπο μέσα σε πέντε μήνες. Η ιστο­ρία γρά­φε­ται σε με­τα­γε­νέ­στε­ρο χρόνο και θα τους κρί­νει όλους. Μέχρι τότε θα τους κρί­νει η ζωή και η κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα. Και η ζωή και η ιστο­ρία θα είναι πολύ αυ­στη­ρές μαζί τους», δή­λω­σε ο κ. Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

Η συ­νερ­γα­σία με τον ΣΕΤΕ

O κ. Χα­τζη­μάρ­κος, συ­νε­πι­κου­ρού­με­νος από τον αντι­πρό­ε­δρο του ΣΕΤΕ κ. Κώστα Κων­στα­ντι­νί­δη, με τον οποί­ον είχε χθες συ­νά­ντη­ση, ανα­φέρ­θη­κε και στην συ­νερ­γα­σία που θα ανα­πτυ­χθεί με τον Σύν­δε­σμο Ελ­λη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων και την εται­ρεία Marketing Greece.

«Δου­λεύ­ου­με σε ένα δύ­σκο­λο πε­ρι­βάλ­λον και προ­σπα­θού­με να δια­χει­ρι­στού­με την κρίση. Η κα­μπά­νια απευ­θύ­νε­ται στις αγο­ρές από τις οποί­ες μπο­ρού­με να αντλή­σου­με τώρα επι­σκέ­πτες για το Σε­πτέμ­βριο και τον Οκτώ­βριο».

Σχε­τι­κά με τις νέες του­ρι­στι­κές αγο­ρές στις οποί­ες έχει γίνει «άνοιγ­μα» ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Εμείς δου­λεύ­ου­με για το συ­γκε­κρι­μέ­νο στόχο. Η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Του­ρι­σμού έχει κάνει τις πρώ­τες ενέρ­γειες. Αυτό που έχει με­γά­λη αξία είναι πως παύ­ου­με να λει­τουρ­γού­με σε πε­ρι­βάλ­λον πα­ράλ­λη­λων μο­νό­λο­γων. Δεν μπο­ρεί να συ­νε­χί­σου­με με τις λο­γι­κές του αντα­γω­νι­σμού με­τα­ξύ των φο­ρέ­ων. Θα έχου­με για πρώτη φορά μαζί όλους τους φο­ρείς σε κε­ντρι­κό και το­πι­κό επί­πε­δο. Θέλω να πι­στεύω πως και σε επί­πε­δο ΕΟΤ και υπουρ­γεί­ου Του­ρι­σμού θα βρού­με την κοινή συ­νι­στα­μέ­νη. Ο κό­σμος θα ξέρει πως κά­ποιοι δια­τη­ρούν την ψυ­χραι­μία τους δεν έχουν χάσει το στόχο τους και μπο­ρούν να ανα­λά­βουν πρω­το­βου­λί­ες για να πάει μπρο­στά ο τόπος».

O αντι­πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ κ. Κων­στα­ντι­νί­δης ανα­φέρ­θη­κε και στην πο­ρεία των κρα­τή­σε­ων. «Έχει ξε­κι­νή­σει κα­μπά­νια από ορ­γα­νι­σμούς, όπως για πα­ρά­δειγ­μα ο El Tour. Ερευ­να που έγινε στην Αγ­γλι­κή αγορά έδει­ξε πως δεν υπάρ­χει πρό­βλη­μα με την συ­γκε­κρι­μέ­νη αγορά. Στη Γερ­μα­νι­κή αγορά όμως η μεί­ω­ση ανέρ­χε­ται στο 50%. Ακόμη και αυτό το πο­σο­στό που μένει δεί­χνει τε­ρά­στια δυ­να­μι­κή. Δεν έχει χαθεί ακόμη τί­πο­τε. Στον τύπο της Γερ­μα­νί­ας υπάρ­χουν και θε­τι­κά δη­μο­σιεύ­μα­τα για την Ελ­λά­δα. Η συ­γκυ­ρία είναι θε­τι­κή γιατί υπάρ­χουν προ­βλή­μα­τα στην Τυ­νη­σία και στην Τουρ­κία», τό­νι­σε ο αντι­πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ. Σε ερώ­τη­ση αν θα αξιο­ποι­η­θούν με­λέ­τες που είχαν εκ­πο­νη­θεί πα­λαιό­τε­ρα ο κ. Χα­τζη­μάρ­κος δή­λω­σε:

«Έχου­με σε εξέ­λι­ξη τη συ­ζή­τη­ση που γί­νε­ται με το δί­κτυο CNN. To θέμα αυτό συ­ζη­τή­θη­κε σε συ­νά­ντη­ση που εί­χα­με με τα στε­λέ­χη του ΣΕΤΕ. Κτί­ζε­ται μια με­γά­λη συμ­μα­χία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.