ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ ζητεί η Βουλή-Συνεδριάζει η ΕΣΗΕΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τυπος

Σάλο έχει προ­κα­λέ­σει η απο­κά­λυψη του πρώην εκπρο­σώ­που της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Πανα­γιώτη Ρου­με­λιώτη, ότι το Ταμείο «εκπαί­δευε» Έλληνες δημο­σιο­γρά­φους για το πως να παρου­σιά­ζουν τα θέματα που σχε­τί­ζο­νταν με την ελλη­νική κρίση χρέους και τα μνη­μό­νια. Η Επι­τροπή Αλή­θειας της Βουλής προ­τί­θε­ται τώρα να ζητήσει τα ονόματα των δημο­σιο­γρά­φων που κλή­θη­καν να παρα­κο­λου­θή­σουν «μαθή­ματα» για το πώς να προ­βάλ­λουν τις θέσεις του ΔΝΤ.

Κατα­θέ­το­ντας στην Επι­τροπή Αλή­θειας Δημο­σίου Χρέους, ο κ. Ρου­με­λιώ­της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δημο­σιο­γρά­φοι τους οποίους συνα­ντούσε στην Ουά­σιγ­κτον του είχαν απο­κα­λύ­ψει ότι είχαν κληθεί για να παρα­κο­λου­θή­σουν αυτά τα σεμι­νά­ρια. Μετά από σχε­τι­κές ερω­τή­σεις για τις δια­δι­κα­σίες ή και τα κρι­τή­ρια με τα οποία γινόταν η επιλογή ο πρώην εκπρό­σω­πος της Ελλάδας στο ΔΝΤ τόνισε ότι θα μπο­ρούσε η επι­τροπή αλή­θειας να ζητήσει ονόματα από τον υπεύ­θυνο επι­κοι­νω­νίας Τζέρι Ράις.

Η πρό­ε­δρος της Βουλής Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου έχει ήδη ανα­θέ­σει σε μέλος της επι­τρο­πής να συντά­ξει το σχετικό αίτημα προς το ΔΝΤ προ­κει­μέ­νου να δοθεί απά­ντηση στα παρα­κάτω ερω­τή­ματα: Ποιοι ήταν οι δημο­σιο­γρά­φοι που λάμ­βα­ναν μέρος στα σεμι­νά­ρια; Έπαιρ­ναν ή όχι χρήματα για τη συμ­με­τοχή τους; Σε ποια μέσα εργά­ζο­νταν; Με ποια κρι­τή­ρια γινόταν η επιλογή;

Πλη­ρο­φο­ρίες ανα­φέ­ρουν ότι δημο­σιο­γρά­φοι έχουν ζητήσει την παρέμ­βαση της ΕΣΗΕΑ για το ζήτημα και σήμερα συνε­δριά­ζει το Επο­πτικό Όργανο Δεο­ντο­λο­γίας της Ένωσης για τα «φρο­ντι­στή­ρια» του ΔΝΤ.

newsbeast.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.